🇪🇺 האיחוד האירופי טוען נגד המטען של אפל 📻 האחראי על האינטרנט 2022.06.11
🍎 מהשנה הבאה באירופה: כל הגאדג’טים הנטענים חוטית יחוייבו לתמוך ב-USB-C. מה תעשה אפל? 🧑🏻✈️ הדיפ פייק של ואל קילמר כיכב ב”אהבה בשחקים: מאווריק” 🦍 הקוף של סת’ גרין חזר הביתה
הקול קול דיפ-פייק, הידיים ידי ואל קילמר
בבתי הקולנוע מוקרן בימים אלה Top Gun Maverick, סרט ההמשך המדובר ל”אהבה בשחקים”. ואל קילמר חוזר שם בתפקיד אדמירל טום אייסמן קזנסקי. אבל קילמר לקה בסרטן, וב-2014 עבר ניתוח פיום קנה שהשאיר אותו עם לחישה צרודה.
צוות ההפקה של הסרט חבר לחברת Sonantic, שעבדה עם הקלטות של קילמר ובינה מלאכותית כדי לפתח לו דיפ-פייק שיוכל לחקות את קולו. בתו מרסדס סיפרה בחודש מאי לניו יורק פוסט: “הם הצליחו לדבב אותו בקול שלו עצמו, שזה מדהים. זה כזה הישג טכני, האפשרות להנדס את קולו בצורה הזאת, שזה המשכו של ההישג הטכני של הסרט”.
לפני שנה הציגה סוננטיק את הקול המסונתז בסרטון שיווקי:
מעניין לציין שבסרט עצמו, אייסמן שמגלם קילמר כלל לא מסתיר את המחלה. הוא מתכתב עם הדמות של קרוז בסמסים, ובפגישתם מקליד את מילותיו על מחשב. רק בהמשך השיחה הוא מדבר, וגם אז זה נשמע כמו אדם שעבר פיום קנה.
טכנולוגיית הדיפ פייק החזותית והקולית המתקדמת נמצאת איתנו מספר שנים, ומשמשת בעיקר לסרטונים מפוברקים פארודיים ופורנוגרפיים. טכנולוגיית הדיפ פייק הקולי חשודה ששימשה ב-2020 להונות בנק באמצעות זיוף קולו של דירקטור בחברה, שהורה לפקיד להעביר לו 35 מיליון דולר.
השימוש בטכנולוגיה בקולנוע חדשה יחסית (אם כי ראינו כבר בתחילת האלף שחזורים דיגיטליים של שחקנים שלא יכלו להשלים את הצילומים, למשל בגלדיאטור). בחלק מהמקרים היא שנויה במחלוקת. בצוואתו אסר הקומיקאי שהתאבד רובין וויליאמס להשתמש בדמותו הדיגיטלית עד 2039. בשנה שעברה יצא סרט תיעודי על אנת’וני בורדיין, השף ואיש הטלוויזיה שהתאבד, ובו הדיפ פייק שלו מקריא מספר שורות מאימיילים שכתב בעודו בחייו, דבר שגרר ביקורת על הבמאי על טשטוש הגבולות האתיקה הדוקומנטרית.
האירופים רוצים טעינה אחידה
בשורה עצובה לאפל וטובה למשתמשים ולאיכות הסביבה: החל מאביב 2024, גאדג’טים ניידים קטנים ובינוניים עם טעינה חוטית יהיו חייבים להתאים לסטנדרט USB-C כדי להימכר באירופה. המשמעות עבור הצרכנים: מטען אחד מתאים לכל הגאדג’טים, ואפשר לקנות גאדג’טים חדשים בלי מטען במחיר מופחת, חסכון מוערך של 250 מיליון אירו בשנה. המשמעות עבור הסביבה: חסכון של 11 טון אשפה אלקטרונית בשנה ממטענים שנזרקו וכאלו שלא נעשה בהם שימוש.
המשמעות עבור אפל: היא תיאלץ להכניס חיבור יואסבי לכל המכשירים שלה, לא תוכל להכריח פאנבויז לרכוש ממנה מטענים, לא תוכל לשנות סטנדרט טעינה כל כמה שנים ולאלץ את הפאנבויז להצטייד בסט חדש של מטענים, ולא תוכל לגבות מיצרנים מתחרים תשלום על אקססוריז שתואמים לסטנדרט הקנייני שלה.
אפל ידועה לשימצה בכך שהיא יצרנית הגאדג’טים כמעט היחידה שמתעקשת על סטנדרטי הטענה משלה, שאותם היא מקפידה להחליף כל כמה שנים, מה שהופך את המטענים הישנים לאשפה אלקטרונית ואת החדשים להוצאה כבדה של הצרכנים. בעוד רוב היצרניות משתמשות כיום ב-USB-C, תקן שהוכרז ב-2012, אפל משתמשת בלייטנינג, שהושק באותה השנה.
[2.11.2022 תיקון-חידוד] בעקבות חידוד של אהוד קינן: אפל הרבתה בסטנדרטי הטענה במחשבים שלה – ובכך לא היתה שונה מיצרני מחשבים אחרים. הדירקטיבה האירופית מכוונת בעיקר לשוק הסמארטפונים, ושם היו לאפל רק שני סטנדרטי הטענה – דוק קונקטור (30 פינים) ולייטנינג. ליצרניות שונות היו מטענים שונים. דווקא אפל היתה נחשונית באימוץ ה-USB כשבאיימק הראשון, שהשיקה ב-1998, היו חיבורי USB בלבד. בסוף אוקטובר השנה הודיעה אפל שלאור ההחלטה האירופית, היא תחליף את הלייטנינג ב-USB-C [\תיקון-חידוד]
דירקטיבת ציוד הרדיו המתוקנת של הנציבות האירופית קובעת שחפיצים שאפשר לטעון עם כבל, ובהם סלולריים, טבלטים, קורא”לים, אוזניות, מצלמות דיגיטליות, אוזניות, קונסולות משחקים ורמקולים ניידים, יחוייבו לכלול שקע USB-C. שלוש שנים וארבעה חודשים לאחר מכן יצטרפו אליהם גם הלפטופים. ההחלטה כפופה לאישור פורמלי של הנציבות והפרלמנט האירופי בתום פגרת הקיץ.
לפי הני”ט, זהו הנסיון השלישי של האיחוד האירופי לכפות מטען משותף. ב-2009 היו יותר מ-30 מטענים שונים בשוק, ונציבות האיחוד הגיעה עם ענקיות הסלולר להסכמה וולונטרית על סטנדרט הטענה. אפל הגיבה בעקיפת ההסכמה על ידי השקת שוכנס (דונגל) מתאם בין המיקרו יואסבי לבין תקן 30 הפינים שלה (הפעם היא לא תוכל לחזור על התרגיל הזה, משום שההחלטה האירופית הנוכחית מחייבת שהחיבור יהיה “זמין ופעיל כל הזמן”). ההסכמה פגה ב-2014, אז עלתה הצעת חוק חדשה שלא אומצה, בין השאר בכלל שלא הבטיחה תאימות בין מכשירים שמתחברים זה לזה.
We have a deal on the common charger! 🇪🇺
— European Commission 🇪🇺 (@EU_Commission) June 7, 2022
This means more savings for EU consumers and less waste for the planet:
🔌 mobile phones, tablets, cameras… will all use USB type C
🔌 harmonised fast-charging technology
🔌 unbundling of sale of chargers #SingleMarket #DigitalEU pic.twitter.com/qw2cJV4RY0
אפל הביעה התנגדות לחקיקה הנוכחית. במקום לטעון עם יואסבי-סי כמו כולם, היא טוענת שהחקיקה תקפיא את החדשנות בתחום הטעינה, בין השאר בתחומי הבטיחות והיעילות. זו טענה משונה, לאור העובדה שאפל חברה ב-UIF, המלכ”ר שמפתח את תקני ה-USB; וכי היא מקדמת את USB-C עוד מ-2015, במקבול שיצא עם חיבור USB-C בלבד, ובהטמעת החיבור באייפדים. עוד טענה אפל כי החקיקה תגרום להגדלת הפסולת האלקטרונית בטווח הקצר, כי משתמשי אפל ייפטרו ממיליארדי מטענים ישנים לא-סטנדרטיים – דבר שאינו מחוייב המציאות, מכיוון שהחוק החדש לא אוסר על שקעים אחרים ובלבד שיהיו בנוסף ליואסבי-סי. מלבד זאת, זה טיעון ברמת האיש שרצח את הוריו וביקש רחמים מבית המשפט כי הוא יתום.
בית המשפט לא ריחם על היתום, וכעת אפל תצטרך להצטרף לעגלת ה-USB-C, או לנקוט בצעד לא-בלתי-אפשרי של ביטול הטעינה החוטית במכשיריה ומעבר לטעינה אלחוטית. אולם האיחוד האירופי מבטיח להסדיר בהמשך גם את התאימות של סטנדרטי הטעינה האלחוטית. ההחלטה אמנם תקפה רק באירופה, אולם צפויה להשפיע על שאר העולם. לא נראה שאפל תטרח לפתח גאדג’טים עם יואסבי-סי לאירופה בלבד, וגאדג’טים עם חיבורים קנייניים שלה לשאר העולם.
הקוף שחזר מן הכפור
בפינה הקודמת סיפרנו על גניבת קוף ה-NFT פרד סימיאן, שהשחקן והיוצר סת’ גרין קנה וביסס עליו סדרת טלוויזיה. היום אנחנו אנשי בשורה: גרין רכש בחזרה את קוף האדם בכ-300 אלף דולר מדארקווינג84/ד”ר וורטי, שקנה אותו מהגנבים בכ-200 אלף דולר.
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל sales@podcasti.co או בטלפון 051-562-6638, או בקרו באתר Podcasti.co לפרטים נוספים
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30~ בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי תודות:
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.