קו איל נקודה קום
פוסט אורח של סיני גז
שאלתי את ריקי כהן לפני מספר חודשים מדוע אתר האינטרנט החדש שלה מסתיים בסיומת הדומיין co.il ולא ב-com. היא שאלה מה ההבדל ולמה זה משנה, ואמרתי שלדעתי אין הבדל ודווקא בגלל זה עדיף לבחור ב-com. היא הביעה תמיהה, אז הרחבתי ואמרתי ש-com הוא זול יותר, בינלאומי, קצר בתו אחד ו…כן, אין ממש הבדל, אז עדיף לקחת את הזול יותר (אם הצלחתם לתפוס את הדומיין המבוקש כמובן). מין גישה ישראלית שכזו.
נראה שבביצה הקטנטנה שלנו רבים בוחרים ב-co.il. למה? עדיין לא ברור לי. רוב אתרי החדשות הישראלים יושבים על דומיין שמסתיים ב-co.il, אבל זה עניין שלא מתקיים רק במחוזותינו. אתרים מקומיים (מונח מוזר מאוד כאשר מדברים על אינטרנט) בעולם כולו מסתיימים עם סיומות מקומיות ולא עם הסיומות הכלליות com או info. אני יכול לקבל את הטענה שאתרים ממשלתיים או אתרי חדשות מקומיים צריכים תו זיהוי מקומי, הרי לצורך כך נוצרו הסיומות הללו מלכתחילה, בשביל ליצור איזו קידומת אינטרנטית על פי חלוקה גיאוגרפית. אבל מה לגבי אתרים של חברות, בלוגים, אתרים אישיים וכל אתר אחר שאין לו נגיעה מקומית בהכרח?
חוץ מזה שאני חובב גדול של משחקי דומיינים כמו del.icio.us או ktzr.us, נראה לי שאם אנשים יתאמצו הם יוכלו למצוא אלטרנטיבות מגניבות, אולי אפילו נכונות שיווקית ומיתוגית הרבה יותר, בלי קשר לסיומת הגיאוגרפית (למשל tv). האם העובדה שמדובר בבלוגר ישראלי או באתר שישראלי מחזיק בו היא סיבה מספקת לקשור לו סרט מקוון כחול לבן? האם לדומיינים מקומיים באופן כללי, ולדומיינים ישראליים בפרט, יש בכלל יתרון על פני דומיינים כלליים עבור אתרים של חברות או בלוגים?