אפשר לרשום אתכם לניוזלטר של ynet מחשבים?
בטח שאפשר. וגם למחוק אתכם ממנו, בדיוק כמו בניוזלטרים של מפעל הפיס.
כשנרשמים לניוזלטר של ynet מחשבים מקבלים את אימייל האשרור הבא:
קיבלנו בקשה להצטרפות לרשימת הדיוור של ”קטעי קישור”, אשר נשלחה מהכתובת [your.email@here].
אם בקשה זו נשלחה על ידך, יש ללחוץ על: הקישור הבא. במקרה בו הקישור אינו פועל, יש להעתיק את הכתובת הבאה אל חלון הכתובת בדפדפן:
http://my.ynet.co.il/compnewsletterregister/confirm.asp?email=your.email@hereלא תקבל/י כל הודעה בדואר האלקטרוני מאיתנו כל עוד לא אישרת את הצטרפותך.
תוכל/י להסיר את עצמך מרשימת הדיוור בכל עת בפנייה: לקישור הבא [הלינק הוא http://my.ynet.co.il/compnewsletterregister/delete.asp?email=your.email@here]
אם תתעורר בעיה ניתן לפנות לכתובת הדואר האלקטרוני: computers@y-i.co.il
תודה
מערכת ערוץ המחשבים
ynet
אז אם אתם רוצים לרשום מישהו לניוזלטר, או להסירו, כל מה שצריך לעשות זה להכניס את כתובתו באחד משני ה-URLים הבאים, ולגלוש אליהם בדפדפן:
לרישום:
http://my.ynet.co.il/compnewsletterregister/confirm.asp?email=your.email@here
להסרה:
http://my.ynet.co.il/compnewsletterregister/delete.asp?email=your.email@here
עונש חינוכי לקראקר
קראקר שמתנגד לחוק הסרת אנונימיות הטוקבקים של ח”כ ישראל חסון פרץ לאתרו הרשמי של הח”כ והפנה ממנו לעמוד עם מסר נגד החוק. כשסיפרתי על כך ליועץ התקשורת של חסון, משה קלוגהפט, הוא נכנס לאתר, הסתכל על העמוד עם האיור העילג שהראה את ראשו של חסון מוצמד לטרקטור צעצוע, צחק ואחר כך הגיב בלעג:
בהתחשב בכך שהתחלנו בהליך הצעת החוק לפני חצי שנה, אני מופתע שהפורצים האינטליגנטיים הצליחו לנסח משפט בן 45 מילים בזמן כה קצר.
בהמשך, אחרי ש-ynet “קיבלו את הסיפור באימייל האדום“, קלוגהפט הוציא תגובה רשמית יותר:
“מי שטוען שהוא מחפש את חופש הביטוי, חשף את הפרצוף האמיתי שלו כסותם פיות. אנו רואים בחומרה שמחוקק בישראל מקבל איומים מפורשים, תחת מעטה של אנונימיות פחדנית.
כך כתב קלוגהפט, וסיים בעונש חינוכי:
באם לא תתוקן השחתת האתר תוך 12 שעות, נפנה בתלונה לקצין הכנסת בתלונה על איומים כלפי עובד ציבור.
הקראקר פרץ? שהקראקר יתקן. זה ילמד אותו לקח.
עדכוני אימייל של מפעל הפיס: הפירצה ועונשה
יום אחד התחלתי לקבל עדכוני אימייל על תוצאות הגרלות מפעל הפיס. שירות נחמד ושימושי עם בעיה אחת קטנה: לא רק שאני לא נרשמתי לשירות העדכונים, אני גם מעדיף לשרוף שטרות כסף עם זכוכית מגדלת וקרני השמש מאשר לתת אותם לארגוני עידוד ההימורים של מדינת ישראל.
אז למה אני מקבל עדכוני אימייל? כי איזה אידיוט החליט לרשום אותי אליהם. ולמה כל אידיוט יכול לרשום אותי לעדכונים האלה? כי הרישום לא מצריך שליחת אשרור מהכתובת שנרשמה — ברגע שהכנסתם לשם כתובת אימייל ולחצתם “שלח”, הכתובת נכנסה לרשימת התפוצה. פירצת הטרדה לא קריטית, אבל מיותרת, שגורמת מטרד לבעלי תיבות אימייל ועלולה לצייר את מפעל הפיס כספאמר, אף שהוא לא כזה.
לזכותו של מפעל הפיס ייאמר שהוא לא מקשה על הסרה מהרשימה: פשוט מקליקים על לינק בתחתית האימייל. הקלקתי וקיבלתי לינק כזה:
http://www.pais.co.il/Pais/General/MailingList.htm
?mail=email@address&list=list-name
כש-email@address היא כתובת האימייל, ו-list-name הוא זהות הניוזלטר (יש אחד לכל סוג הגרלה, אחד להטבות ואחד לחדשות שיווקיות).
וזו פירצה נוספת, הפעם כזו שמאפשרת להסיר אנשים מהרשימה בלי שביקשו לעשות כן. כל מה שצריך לעשות זה להכניס בלינק לעיל את כתובת האימייל שרוצים להסיר במשתנה email@address, ואת הניוזלטר שממנו רוצים להסיר אותו במשתנה list-name, לפי הרשימה הבאה:
להסרה מניוזלטר תוצאות הגרלת 777 הקישו pais777
תוצאות הגרלת הלוטו, הקישו loto
תוצאות הגרלת צ’אנס, הקישו chance
תוצאות הגרלת 123, הקישו pais123
תוצאות הגרלת תוכנית המנויים, הקישו menuim_results
הטבות למנויי פיס, הקישו menuim_benefits
וכל זה לא בא לבקר את מפעל הפיס, אלא לחלוק לו מחמאה: יש משהו מאוד מאוזן והוגן באתר שביד אחת נותן פירצה שמאפשרת לשלוח ניוזלטרים לאנשים שלא רוצים לקבלם, וביד השניה נותן פירצה שמאפשרת למנוע שליחת ניוזלטרים לאנשים שדווקא כן רוצים בהם.
מחפשים עוד פירצות בישראבלוג
בעקבות הפריצה וההשחתה של ישראבלוג בתחילת אפריל, שחר שמש וזיו פרי בדקו והגיעו למסקנה שפירצות דומות עדיין מאיימות על המשתמשים.
ובכל זאת, “פריצה ברשת” עדיף על “אינדיאנה ג’ונס והמסע בעקבות חומת האש”
האח אהוד יוצא בפורמט חדש לביקורות סרטים – ביקורות על סרטים שהוא לא ראה. הנה הביקורת שלו על פיירוול (מילה שהומצאה על ידי חברה ישראלית והפכה למילה גנרית שמוכרת בכל העולם, ולכן מפיצי הסרט איבדו אותה בתרגום לשם הדודי-גולדמני “פריצה ברשת”):
הריסון פורד המזדקן מגלם באופן מפתיע לקריירה שלו, מישהו שנקלע לצרה. במקרה הזה מדובר באיש סיסטם בכיר שתפס תחת, ולמישהו (כנראה עובד נקמן שהוא לא סידר לו גישה למדפסת של קומה 4) נמאס מזה אז הוא חוטף את משפחתו של פורד. תמורת המשפחה מבקש החוטף שפורד ישחק אותה אקר,ויפרוץ לבנק בו פורד עובד. החוטף גם ראה כנראה את סרטי אוסטין פאוורס בשידורים חוזרים ביס קצת לפני כן, אז הוא מבקש את הסכום המגוחך של 100 מליון דולר. בשלב הזה מתחיל משחק מוחות מותח ומרתק בין פורד לבין החוטף שלו, שכולל בעיקר קלישאות של סרטי האקרים, שתמיד מערבים את המילה backdoor, ואת העובדה שההאקר יותר חכם מהלא האקר ודופק אותו בסוף.
יריב חַבוּט
האקר שמכנה את עצמו “LeShNiM” תוקף בשעה האחרונה בלוגים בישראבלוג ושותל בהם פוסט שאומר:
Hacked by LeShNim
יריב מחבט, תלמד לתכנת
ד”א, יכולתי באותה קלות למחוק את כל הפוסטים ולשנות סיסמא.
לא הרבה יותר מידע בידיעה שלי ב-nrg
עדכון 20:53
הפירצה נחסמה, נטוויז’ן יגישו תלונה במשטרה. פרטים מלאים בידיעה.
מיקרוסופט לישראלים: הממשלה גונבת אתכם!
יאיר יוגב בדק את הבטא של דפדפן אקספלורר 7 של מיקרוסופט, והוא מדווח:
בגרסתו החדשה, נוספה תכונה חשובה לדפדפן ששואפת לזהות ולהזהיר אם אתרים שאליו גולש המשתמש הם אתרי פישינג. הדפדפן בגרסתו החדשה מצליב כל אתר אליו נכנסים עם רשימה מרוחקת של אתרים הידועים כמסוכנים, מול רשימה מקומית של אתרים שהמשתמש בוטח בהם ומול תבניות המחשידות אתר כאתר פישינג.
מסתבר שאתר המידע הממשלתי, שפורסם רבות לאחרונה באינטרנט ובתשדירי רדיו (מי לא שמע את המטרד ‘איך אומרים בעברית? קליק און מי’) מסומן כחשוד על ידי אקספלורר 7 בגלל אחת מתבניות אלה. למשתמש ניתנת אפשרות להודיע למיקרוסופט על הטעות וכך גם ניתנת לבעלי האתר, אבל חייבים להודות: לא קשה לדמיין שגוב (זה מתשדירי הרדיו), שמנסה לשדל אותנו להקליק עליו בצורה מעצבנת, ינסה בכלל לשדוד אותנו.
אחד:אפס, אפס אחד
ויה חוקנ’רול אני נחשף לאתר “הקול הגברי“, שחוץ מזה שהוא ליקט קטעים מווידאו קליפים שמציגים אלימות נגד גברים, הוא גם נפרץ אתמול, לטענת מפעיליו על ידי פמיניסטיות (שעירות, אם הבנתי את רוח האתר) בעקבות מאמר ב-ynet:
קדמו לפריצות האלה פריצות אחרות לאתר שלנו ולאתר “מטה המאבק למען האב הגרוש”. הפמיניסטיות שפרצו לנו לאתר הן יצורים פתטיים, אינפנטיליים, לא-חכמים, שטופי שנאה, המנסות להיות כמו הגברים אבל יודעות שפשוט אין להן את זה. כמו במדעים, באומנויות, בעסקים, בספורט, בטכנולוגיה וכמעט בכל תחום של עשייה ויצירה – גם בתחום התכנות וההאקינג (הפריצה לאתרים) גברים מובילים בגדול על פני נשים. נדמה שהפמיניסטיות ממש מתחננות שנשיב מלחמה ונתחיל להפיל אתרים שלהן.
אל תמשיכו לקרוא אם לא צלחתם את הלוגיקה הסבוכה של הטיעון (גברים טובים יותר מנשים בתכנות והאקינג, ולכן נשים הצליחו לפרוץ לאתר שגברים בנו), כי הלוגיקה הזאת ממשיכה בפסקה הבאה, שמסבירה שפמיניסטיות – שהן נשים, שהן גרועות בתכנות ובהאקינג – פרצו לאתר, אלא אם גברים – שהם גברים, שהם טובים בתכנות ובהאקינג – עזרו להן, אבל אין האקרים גברים – שהם טובים וגו’ – שפורצים לאתרים של פמיניסיטיות – שהן וגו’:
אנו מודים שנוכח המתקפה החוזרת והנשנית על האתר שלנו, הפיתוי לפגוע בפמיניסטיות גדול. ככלות הכל, מדובר בהגנה עצמית: הפמיניסטיות שפורצות לאתר שלנו – בהנחה שמדובר בנשים ולא ב”גברים” המשתפים עמן פעולה – הן אותן הטיפוסים שמעלילים עלילות על חפים מפשע, מפרידים בכוח בין אבות לילדים, משתמשים בילדים ככלים לסחיטת כספים, מאיימים על שופטים ושוטרים ומבצעים פשעים איומים אחרים. אולם משום מה, אין האקרים גברים שמפילים אתרים פמיניסטיים, למרות ההסתה הפרועה שמתנהלת בהם נגד המין הגברי. ראו בעצמכם – האתרים עומדים וההסתה נמשכת: