יום הזכרון: כאן נסתיימו שידורינו

האמיני, יום יבוא | כוחות ההנצחה כבשו את הטלוויזיה הרב-ערוצית. הגיע הזמן לשחרר אותה

במבט לאחור, השידורים החוזרים של פסח לא היו כל כך גרועים, במיוחד אם משווים אותם לשידורי השכול והקוממיות שנחתו עלינו מיד אחריהם. מישהו יכול להסביר לי למה בעידן הרב-ערוצי, הטלוויזיה הלא-ממלכתית עדיין נאלצת להוריד את הפרוגרמינג לחצי התורן ביום השואה-זיכרון-כיפורים, לא כולל ספשלים בפיגועים מיוחדים?

כל שנה בסתיו, גיורא, אני מוצא את עצמי מזפזפ עד לערוצים התלת-ספרתיים וכל מה שאני מקבל זה שחור-לבן-שואה-תקומה-שחור-לבן-מגש-הכסף. כמו בסצינה ההיא מ”התפוז המכני”, המחיקון הלאומי-הנצחתי פוער את עינינו לרווחה עם מלקחי-מתכת ומזליף לתוכן דמעות שכול.

רק חסידי אומות המסך BBC פריים וסטאר וורלד ממשיכים לשדר כרגיל מחוות האנטנות הנצורה (וגם ערוץ האופנה, אולי כי הנערות המורעבות שם מזכירות ימים חשוכים). אפילו את ה-HOT TIME וה-DVD Box סגרו וקישטו בנרות זיכרון. עכשיו גם שירות ה-VOD מצונזר לאחר שעורר תרעומת ביום השואה האחרון, כש-HOT העזה להשאיר את “דוקו-סלב”, “האלופה” ו”משחק מכור” פתוחים להזמנה, ויו”ר מועצת הכבלים והלוויין יורם מוקדי הוזעק להגן על הרגישות הציבורית.

לו רציתי לראות את אותה כרוניקת סרטים ותוכניות ידועה מראש כמו “מופע הקולנוע של רוקי” גירסת הנשיא קצב, הייתי משלם אגרה. אבל אני בטלוויזיה הרב-ערוצית, ואני רוצה את הרב-ערוצים שלי בחזרה. אין אני עומד יחידי: עימי ניצבים חצי מיליון קטגורים שצפו ב-VOD ביום השואה.

אנחנו חיים בעולם של ספריות השאלה, תוכניות לפי דרישה, מקליטים דיגיטליים, טלנובלות בסלולר וסרטים באינטרנט. אם מישהו במועצת הכבלים והלווין עדיין מאמין שהטלוויזיה היא מדורת השבט הלאומית, אשמח לשלוח לו ריאלטי-צ’ק בדואר. חוץ מזה, סבא היה רוצה שאני אוכיח לגרמנים שהם לא הצליחו לשבור אותנו, רצוי על ידי צפייה במרתון Family Guy על פלזמת ענק. רק לא מתוצרת גרמניה.

-tv_error_signal-by-Chris_Mallepalle,fumes@sxc.jpg

(פורסם לראשונה במדור אג’נדה בשבועון רייטינג, וב-nrg ברנז’ה; גם עמיתי טל פמסון כתב טור בנושא)

תגובות

37 תגובות לפוסט “יום הזכרון: כאן נסתיימו שידורינו”

  1. gyuval on 1 במאי, 2006 20:07

    כן תקופת החש”ך (חללים שואה כיפורים)

    גם ערוץ ריאלטיTV עובד אבל ללא תירגום
    ערוץ הופ עובד (אבל לא בלילה)
    וגם קרטון נטוורק (שלפי מה שהבנתי יש לך הוט אז אתה לא יכול להנות ממנו יותר)

    אם יש לך הוט האתר הזה לא בטוח יעזור לך וגם לא שמעת את ממני אבל הקלטות מביפ , אקסטרא הוט וכו’ על HTTM (מגה אפלוד)
    http://sedarot.wagoo3.com/index.php
    כמובן שזה לצורכי גיבוי בלבד או משהו כזה

  2. MrM on 1 במאי, 2006 21:11

    אני לא נוהג להגיד כאן אבל הפעם אני חייב להגיד משהו-
    לדעתי סבא היה רוצה שתזכור אותו, ולמרות שאני מסכים איתך וחושב שהVOD צריך להיות פתוח אני לא חושב שהצהרות כמו האחרונה הן במקום.

  3. אהוד on 1 במאי, 2006 21:46

    אני במקרה מכיר את אותו סבא ומזדהה עם התחושה.

  4. פיגו on 1 במאי, 2006 21:50

    גם אני לא נוהג ובכל זאת: לא מכובד מינוס מינוס. אז אין לך טלוויזיה כמה שעות. מה קרה? באיזה עצב חשוף זה נגע לך? עם כל הכבוד לרצון שלך לכבד את זכרם של הנופלים וקורבנות הטרור בצפיה בסאות’ פארק, אני לא מוצא שום פסול בכך שהמסכים יוחשכו והערוצים ישדרו תכנים מסוימים מאוד לעשרים וארבע שעות, ואתה תמצה את הצורך שלך בבידור בדרכים אחרות.
    ובכל זאת: דווקא VOD לא ברור לי למה מחשיכים. וידאו לפי דרישה – מי שרוצה מזמין, מי שלא – לא. אמור להיות פתרון טוב לכולם, שידור לא פסיבי, כמו חשמל שגוי של שבת מדליק…

  5. אהוד on 1 במאי, 2006 21:52

    של עידוק.

  6. ubermensch on 1 במאי, 2006 23:04

    קבל חיזוק

    ביעקר על יום כיפור

    יום השואה ויום הזיכרון
    זה כבר נושא שפתוח לדיון

  7. דניס ו. on 2 במאי, 2006 00:55

    אצלי ה-VOD עובד בסדר.

  8. עמית on 2 במאי, 2006 07:25

    מסכים עם פיגו – אפשר לוותר יום אחד. זה לא קל להתעמת עם השכול, בטח במדינה אסקפיסטית כמו שלנו, אז יום אחד צריך לכנס את כולם סביב המדורה ולדבר על זה, כי זה בכל זאת חיוני.

  9. עידוק on 2 במאי, 2006 08:02

    פיגו ו-MRM (ואהוד), ההתייחסות לסבא ומרתון Family Guy היתה צינית. סבא לא באמת היה רוצה. ואני גם לא באמת צריך טלוויזיה רב-ערוצית — דיאטת אינטרנט וספריית השאלה עושה רק טוב לגזרה שלי.

    הדיון פה הוא על איפה נעצרת ההנצחה הלאומית. אני סבור שבמפתן הבית שלי, עם הנחה לערוץ 1 מפני שהוא ערוץ ממלכתי ויש (לכאורה) אלטרנטיבות למי שלא מעוניין להשתתף. יורם מוקדי סבור שבסלון שלי. אני בטוח שאם היתה החלטת ממשלה לנתק את האינטרנט ביום הזכרון, הייתם משתוללים. אז למה בטלוויזיה זה בסדר? ועוד ברב-ערוצית הלא-ממלכתית? ועוד בשירות שמקביל לספריית וידאו?

    מקובל מאוד להשתמש בטיעון הדמגוגי ששידורים רגילים ביום הזכרון פוגעים ברגשות הציבור. זה כמו לקנות פלייבוי, לפתוח בעמוד האמצע, להזדעזע ולשלוח מכתב זועם למערכת העיתון. יותר פשוט ויעיל לא לקנות פלייבוי.

  10. ניימן on 2 במאי, 2006 10:10

    מסכים עם כל מילה של עידו (סורי, לא כל תגובה שלי היא ביקורת..)

  11. אהוד on 2 במאי, 2006 10:13

    עידוק, אני הבנתי את זה. סבא לא ראה פאמילי גאי,, ואם היה רואה היה מקשיב לרדיו תוך כדי.

  12. גילעד on 2 במאי, 2006 11:22

    עידוק, זה מסוג הדיונים שבדרך כלל אסור לקבל לגביהם החלטה, כיוון שבכל החלטה שכזו מזיזים את הגבול שבין החלטה ממשלתית להחלטה אישית עוד צעד אחד קדימה, ובעוד שנה מישהו כבר יטען שצריך להזיז אותו עוד יותר, והרי כבר בשנה שעברה (כלומר הנוכחית) כבר החליטו שהגבול יכול לזוז, אז בואו נזיז אותו עוד קצת.

    ובמילים אחרות: למה רק ערוץ 1 ישאר ממלכתי? ערוץ 2 ו-10 הם ערוצי שעשועים? אז איך תסביר מהדורת חדשות ותוכניות אקטואליה לא בידוריות בשניהם? אז בוא נחליט שגם ערוץ 2 ו-10 ישארו ממלכתיים. ואם כבר החלטנו ככה, למה שערוצי המקור בכבלים לא יהיו ממלכתיים? הרי הם “משלנו”, בעברית, ומדברים על דברים שחשובים לנו, וכולי וכולי ואז אנחנו שוב מגיעים ל”דכאוניזציה” של כל הערוצים וחזרנו לנקודת ההתחלה.

    ומהכיוון השני לגמרי: אם ה-VOD פתוח באותם הימים, אז מה יעשו אלו שאין להם כסף ל-VOD? הם “חייבים” להישאר בדיכאון? אז בואו נפתח את ה-VOD בחינם כדי שלא יהיו הבדלי מעמדות – וכך הגענו ל”עידוד” הציבור לצריכת VOD ביום השואה ויום הזיכרון.

  13. halemo on 2 במאי, 2006 11:46

    גם אני רציתי לכתוב על זה.
    עוד 10 שנים בטח יחשיכו גם אתרי אינטרנט.

    משטרת המחשבות: רוצים שנחשוב רק על שכול.

  14. עמית on 2 במאי, 2006 11:55

    מי מדבר על החלטה ממשלתית ? ההחלטה אם לשדר או לא היא של הערוצים, שיודעים שאם לא ירכינו פניהם ויישרו קו עם ציבור צופיהם זה יפגע בתדמית שלהם.

    ה-VOD זה בהחלט משהו אחר, כמו ספריית וידאו, ולכן החליטו להשאיר את זה. כשקיבלו ביקורת גם על זה – נסוגו. העם עוד לא מוכן לנורמליזציה של ימי הזיכרון, ואפשר להבין אותו.

  15. פיגו on 2 במאי, 2006 14:33

    עמית: המשפט “נורמליזציה של ימי הזכרון” הוא חסר מובן. אין שום דבר נורמלי ביום הזכרון, וזה מה שהאתוס הזה מנסה להעביר. הממלכתיות נוטה לירות לעצמה ברגל במקרים רבים, אבל בענין הזה אני חושב שאין על מה להתנצל.
    הלמו: למה שלא תשקיע קצת במקוריות?

  16. Deddy on 2 במאי, 2006 14:42

    עמית ההחלטה היא ממשלתית… הממשלה מחייבת את הוט/יס/ערוץ 2/ערוץ 10 לסגור את הערוצים המופקים בארץ במשך שלושה ימים בשנה… אני יודע שביום כיפור אסור לשדר שום ערוץ שמופק בארץ ומותר לשדר רק ערוצים שמובאים כמו שהם מחו”ל כמו STAR WORLD… אני מניח שזה גם אותו הדבר היום השואה ויום הזיכרון…

    גילעד ערוץ 1 הוא ממלכתי כי הוא ממלכתי… ערוץ 10 וערוץ 2 הם לא ממלכתים כי הם לא ממלכתים… אין כאן שאלה של איזה ערוצים “להפוך” לממלכתיים כי יש רק ערוץ ממלכתי אחד… ערוץ 1… (בעצם אולי גם 33?) בכל מקרה ערוץ 1 הוא ערוץ שלך המדינה וזה הופך אותו לערוץ ממלכתי שאר הערוצים הם לא של המדינה שהופך אותם לא לערוצים ממלכתיים…
    מי שאין לו כסף לVOD זאת הבעיה שלו.. מה הקשר? אין שום צורך לפתוח את הVOD לכולם… אני לא מבין איך הגעת למסקנה הזאת…

  17. עמית on 2 במאי, 2006 18:47

    פיגו, מסכים עם מה שאמרת, וזה בסה”כ תמצית הטענה שלי – אי אפשר להתייחס ליום הזכרון כאל יום רגיל, ובינתיים יש צורך ביום מיוחד כזה. אבל אם Deddy צודק ומדובר בהחלטה ממשלתית אז אני נגד הכפייה, אני מאמין שהערוצים ידעו לשים לעצמם את המגבלות הראויות ביום הזה.

    יום עצמאות שמח לכולם !

  18. דוקטור דוקטור on 2 במאי, 2006 18:48

    עידוק,
    תבין – ערוץ 2 או 10 לא ישדרו תוכניות בידור ביום הזיכרון, מפני שהם רוצים להשאר מיינסטרים. אם הם לא יעשו כן, יספגו ביקורת. בדומה לשידור סרטים למבוגרים בשש בערב, או סדרה המעודדת קניבליזם.
    הVOD נשאר פתוח עד שהכבלים הבינו שגם הם מאבדים לקוחות.

    אף אחד לא מונע ממך לקחת DVD של מבצע סבתא ביום הזיכרון, או מרתון של מונטי פייטון ביום השואה. אף אחד לא מונע ממך לעשות על האש ביום כיפור, והדרך עוד רחוקה מאוד מהתחזית המוזרה של הלמו על החשכת אתרי אינטרנט.

    הטלוויזיה היא מתחם ציבורי. אצלך בבית – תעשה מה שאתה רוצה. המתחם הציבורי שייך לציבור, שרוצה להחשיך את יום כיפור ולשדר את תיאום כוונות ביום הזיכרון, ואת הפסנתרן ביום השואה.

    פעם חשבו שהVOD הוא פרטי, אבל יש דעות אחרות שמשפיעות על ההחלטה של הכבלים. אל דאגה, הבלוקבסטר והאינטרנט ישארו פרטיים.

  19. Deddy on 2 במאי, 2006 19:25

    חצי מיליון אנשים צפו בVOD ביום השואה… זה קצת יותר מחצי מהלקוחות שלהם… ולא לכולם יש VOD… ככה שאני לא רואה איך הם מפסידים לקוחות מזה.. הVOD נשאר פתוח עד שהמועצה לשידורי כבלים החליטה לאסור על הוט לפתוח אותו

  20. זה שתקוע בפיפטיז on 2 במאי, 2006 19:52

    מצד אחד אני נוטה להסכים עם כל האמירות הליברליות-דמוקרטיות בהוויתן-מחאתיות-מחתריות שהועלו פה.
    מאידך, אני נוטה להאמין שבחברה הישראלית היום, הדרישה לסגור את הערוצים בימים האלו מגיע מהציבור עצמו, והחלטות ממשלה (שאין לי מושג מה הן או אם הן אכן קיימות) לא באות בסתירה לרצון העם או מדכאות אותו.
    הדבר דומה להתרעמות על כך שעיתונים לא מביעים באמת מגוון רחב מספיק של דעות. מוצדקת, אולי, אך הדרישה לכך באה מהאנשים עצמם, כך שבמובן מסוים (מובן היד הנעלמה), זה הדבר הליברלי באמת לעשות.

  21. הבודק on 3 במאי, 2006 03:01

    לא יודע, אצלי ה-VOD עבד לגמרי כרגיל ביום הזיכרון.
    בדקתי קטגוריות שונות, ולא הייתה שום בעיה לצפות בתכנים של ערוץ הבידור הישראלי והוט3 (כולל “האלופה”) או כל קטגוריה אחרת בשירות. בסוף סגרנו על מרתון “בטיפול”.

  22. עמית on 3 במאי, 2006 10:53

    זה שתקוע בפיפטיז כנראה לא הגיע לסיקסטיז ושמע על ה”תודעה הכוזבת” שלא מאפשרת לאנשים להבין שהם לא מקבלים את המידע שהם צריכים.

  23. איציק אדרי on 3 במאי, 2006 19:21

    וגם אני כמובן, מסכים.
    ולפני שבוע כתבתי, בערך, אותו דבר. תעזבו אותנו במנוחה כבר.
    http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=677319

  24. עידו קינן on 3 במאי, 2006 22:22

    דוקטור דוקטור,
    “ערוץ 2 או 10 לא ישדרו תוכניות בידור ביום הזיכרון, מפני שהם רוצים להשאר מיינסטרים. אם הם לא יעשו כן, יספגו ביקורת”.
    ההחלטה לא נתונה בידיהם, ואם הם ישדרו תוכניות בידור ביום הזכרון, הרשות השניה תקנוס אותם. ההחלטה להישאר מיינסטרים לא נמצאת בידיים שלהם, במקרה זה.
    חוץ מזה, לא מסכים עם האקסיומה שלך. הנה, HOT החליטו כן לשדר בידור ביום השואה. היחיד שמתח עליהם ביקורת היה כתב ידיעות אחרונות, בעוד חצי מיליון צופים — אלה שבשם רגשותיהם נזפה מועצת הכבלים והלוויין — צפו בשידורים.

    “הטלוויזיה היא מתחם ציבורי”.
    אז גם האינטרנט, . והסלולרי שלי, שלא ינגן מוזיקה שמחה ביום השואה. בהגדרה, רק ערוץ 1 הוא ממלכתי, ורק ערוצים 1 ו-2 הם ברודקאסט (אני לא סגור על מעמדו של ערוץ 10, כי הוא לא משודר בתדר קרקעי). שאר הערוצים הם פרטיים, וכדי לצפות בהם אני צריך לקנות מקודד (ממיר) ולשלם לספק טלוויזיה. ההצדקה של התערבות הממשלה בשידורים היא שתדרי השידור הם משאב ציבורי. בארה”ב, ה-FCC קונס את הברודקאסט על השמעת המילה Fuck, אבל לא מתערב בזוועות של הווארד סטרן ברדיו הלווייני, או בפורנו ובאלימות של ערוץ הכבלים HBO, כי הם לא ברודקאסט, והם בתשלום, כלומר הצפייה בהם היא בחירה אקטיבית.

    “אצלך בבית – תעשה מה שאתה רוצה”.
    לא יכול להסכים איתך יותר. בא לך לראות שידורי אבל ביום הזכרון? תפתח ערוץ 1. בא לך לצום מטלוויזיה? כבה אותה. אצלך בבית, תעשה מה שאתה רוצה.

    (ובעקבות ההערה של ולווט: כיף גדול לכתוב משהו ולזכות לדיון טוקבקים מעניין ומנומק בעקבותיו. תודה לכם).

  25. אביב הטד on 3 במאי, 2006 22:58

    באתי.
    בתור מנהל התוכן של HOT VOD, אגיד שהשיקול היה שלנו. מלכתחילה התכוונו להוריד דברים בוטים לעין, והורדנו את קטגוריית צחוקים וקומדיה
    העם אכן נרעש, אבל לשמחתי עיתונאים רבים תומכים בגישה שלנו, שבעידן של טלוויזיה אקטיבית, יש מקום להשאיר לצופה מה לראות.
    כל נושא המועצה? ימים יגידו מה יהיה עם זה.
    המשיכו להפיץ את הבשורה, אולי בסוף יהיה VOD גם ביום כיפור..

  26. אביב הוד on 3 במאי, 2006 23:00

    התכוונתי הוד.
    אביב הטד זה מישהו אחר

  27. דוקטור דוקטור on 4 במאי, 2006 00:21

    עידוק,

    שמח לנהל דיון מעניין בנושא.

    אני עדיין עומד מאחורי דעתי שערוץ 10, 2 וHOT נהנים מתקציבי ציבור (תדרים, הזכות להיות הערוץ המסחרי של ישראל, רשת הכבלים של ישראל וכו’) ולפיכך הם ציבוריים.
    אם תטען שהטלוויזיה המסחרית היא בדיוק מה שהיא – מסחרית, ולפיכך בידיים פרטיות – אשיב לך, שאם זה היה נכון, היו משדרים מספינה בים ועושים ים כסף ללא רגולציה. המציאות היא שונה, והזכות לשדר טלוויזיה בארץ היא עדיין זכות ציבורית (כמו לפתוח בית קולנוע למשל, אחזור לדוגמא זו בהמשך), וטעונה רשיון מהמדינה (שזה אני ואתה, בין היתר).

    האינטרנט איננה מתחם ציבורי. אתרים ממשלתיים – כן. פורום פרטי על שרת בחו”ל – ודאי שלא. בנוסף, אף אחד לא נכנס לך אל המחשב הביתה ורואה במה אתה צופה (ואני מזדהה מאוד עם המחאה למנוע מגוגל להעביר מידע לFBI). זה שונה כאשר ערוץ ציבורי משדר תוכניות בידור ביום השואה.

    הסלולרי שלך ודאי שאיננו ציבורי, אין לי מושג למה התכוונת כשהזכרת אותו. אתה יכול לבחור גם את “בילאדי בילאדי” בתור הרינגטון שלך ליום הזיכרון.

    בתוך 4 כתלי ביתך – עשה כרצונך. את המתחם הציבורי יש להשאיר בשליטה של הציבור (וכאן מוטב שהרגולטורים ייצגו את האינטרסים של הציבור ולא יכנעו לגחמות של עיתונאים או לדעות מיעוט אחרות). בDVD בבית שלך אתה רשאי לראות סרטי פורנו, לא בבית הקולנוע הציבורי (הבטחתי שאחזור) – למרות שהוא בבעלות פרטית. בית הקולנוע פועל ברשיון, כמו גם הערוצים המסחריים, הכבלים והלווין. רוצה לפעול ללא רשיון? תשדר כמו ש”ס באינטרנט. שם זה ערוץ פרטי לחלוטין ואפשר גם להבטיח גן עדן למצביעים.

    אני חושב שהVOD צריך לשדר ה-כ-ל ביום כיפור וגם בימי זיכרון. אולי כדי לרצות עיתונאים מסוימים ואת המיינסטרים הציבורי – עדיף שהכבלים יסירו את הפרומואים שרצים לאחר שלוחצים 1 בשלט עוד לפני לחיצה על הירוק – כך שהVOD יהיה רק למי שמעוניין להיכנס אליו בלי לפגוע ברגשותיהם של כל היתר. בימי זיכרון – להציב את כל תכני הבידור תחת קטגוריה “תכנים אחרים” או משהו בסגנון (מקווה שאביב הוד יקרא את זה).
    (דרך אגב – מדוע הקטגוריה “חינם ליום העצמאות” לא פעלה בכלל כל החג? זה לא רק אצלי, אלא כל מי ששאלתי. אם יש פה מישהו שאיננו טוקבקיסט מטעם הוט שזה עבד – שיספר)

  28. עידו קינן on 4 במאי, 2006 08:43

    דוקדוק,

    קודם כל, בוא ניפטר מהדמגוגיה של “גחמות של עיתונאים” ו”עיתונאים מסוימים”. חצי מיליון הצופים של VOD ביום השואה אינם עיתונאים.

    נצא מהנחה שפתיחת בית קולנוע ביום הזכרון ושידור תכנים בידוריים בטלוויזיה הרב-ערוצית מהווים פגיעה ברגשות הציבור (ואני לא בהכרח מסכים לאקסיומות הללו, אבל לא חייבים להיכנס לזה לצורך הדיון שלפנינו).

    ההבדל הוא שרגשותיך כציבור נפגעים מהקולנוע אם אתה הולך ברחוב, בלי שתצטרך להיכנס לבית הקולנוע. אבל כדי להיפגע משידור התכנים הבידוריים, אתה צריך להדליק טלוויזיה ולבחור את הערוץ הרלוונטי.

    במקרה של הקולנוע, אתה מבקש ממני לוותר לטובת הפרהסיה של האבל – אני אימנע מקולנוע כדי שאתה לא תצטרך לראות אותו פועל ביום הזכרון. במקרה של הטלוויזיה, אתה מבקש ממני לוותר על מנהגיי האישיים בביתי הפרטי – אני אימנע מטלוויזיה כדי שאתה לא תצטרך לחיות עם הידיעה המצערת שיש אנשים שרואים סיטקומים בזמן הצפירה. זה כמו כפייה דתית — במקום לדאוג לכשרות של האוכל שלך, אתה מתערב לי בצלחת.

    אני יכול להגיד לך שאם אתה לא רוצה להיפגע מהקולנוע, אל תלך ברחוב, ואם אתה לא רוצה להיפגע מהטלוויזיה, אל תדליק אותה. במסגרת החיים המשותפים שלנו כאזרחים במדינה, הבקשה הראשונה שלי לא תהיה סבירה. השנייה כן.

  29. דוקטור דוקטור on 5 במאי, 2006 10:23

    אתה טועה.

    האם בית קולנוע יכול (ביום רגיל) להקרין סרטי פורנו?
    סרטי הפורנו לא יפורסמו עם פוסטרים, ורק מי שיגש לקופה ויבקש לראות סרט פורנו, יחשף לסרט. כל באי הקולנוע וההולכים ברחוב – לא נתקלים בפורנו, אבל כולם יודעים שהקולנוע משדר פורנו.

    גם אירוע זה איננו לגיטימי במסגרת החיים המשותפים שלנו כאזרחים במדינה. מדוע? משום שהקולנוע הוא (כפי שאמרתי בתגובתי הקודמת) גוף מעין ציבורי. יש לו אחריות, מתוקף זה שבעלי הקולנוע נדרשו לקבל רשיון להפעלת קולנוע, ובמסגרתה יש דברים שאסור לו לעשות – למשל אסור להקרין סרטים שהרגולטור לא אישר להקרין, או להקרין סרטי פורנו.
    אם אני אדע, ממקום מושבי בקרית שמונה נניח, שיש בית קולנוע שקיבל רשיון הפועל באילת – ופותח שעריו ביום כיפור או מקרין את גן עדן עכשיו ביום הזיכרון או סרטי פורנו – אתה פוגע בי.
    פגיעה כזו, מתוקף היותו של הקולנוע גוף מעין-ציבורי, איננה לגיטימית.

    פתיחת חנות לממכר חזיר למשל, היא לגיטימית באילת אך אינה לגיטימית ברחוב ראשי בבני ברק. גם אם החזיר מוצג רק למי שנכנס לחנות ומבקש מהקצב חזיר, יש מקומות בהם הפגיעה ברגשות של כל היתר היא קשה וחמורה. תאמין לי שתושבי בני ברק נפגעים שיש חנויות ממכר חזיר בבית שמש למשל, אך הפגיעה איננה ישירה וחמורה. האלמנט של הפגיעה ברגשות – איננו נחוץ כשמדובר על טלוויזיה וקולנוע, שכפופים לסטנדרט ציבורי.

    הטלוויזיה המסחרית פועלת ברשיון בדיוק כמו בית קולנוע. עליה לפעול בסטנדרטים שקובע הרגולטור, ובסטנדרטים ציבוריים ראויים.
    אם ערוץ 10 ישדר ביום הזיכרון סיטקום, זה בדיוק כמו להקרין בבית קולנוע קומדיות ביום הזיכרון.
    שניהם אסורים לא רק בגלל הפגיעה ברגשות, אלא משום שהם פועלים במסגרת ציבורית (גם בית קולנוע בסכנין), תחת רשיון מהמדינה.
    רוצה ערוץ לשדר ביום כיפור? שיפעל כמו ערוצי ש”ס ללא רשיון.
    רוצה בית קולנוע להקרין פורנו? שיסתכן בפתיחת שעריו ללא רשיון.

    אין פה צורך לשאלות של פגיעה ברגשות, משום שמדובר בגופים חצי-ציבוריים.

    יש אנשים שנפגעים מהסרט “גן עדן עכשיו” – האם זו דרישה לגיטימית מצידם לדרוש שהסרט לא יוקרן? ודאי שלא. משום שרוב הציבור (שמיוצג נאמנה, כך נקווה, ע”י הרגולטור) החליט שאיננו נפגע ברמה שמצדיקה פגיעה כלכלית ביוצרי הסרט.

  30. רובי on 5 במאי, 2006 10:26

    עידוק,

    קצת באיחור (כהרגלי. ויש בזה יתרון. אף אחד לא יקרא את מה שאני כותב).

    התגובה האחרונה שלך היתה הרבה יותר מוצלחת מהפוסט עצמו. היא מחדדת את העניין, והיא נכונה.
    אבל אתה שוכח דבר אחד: הבחירה מה לשדר היא של הערוצים, כמו שהבחירה מה לכתוב כאן היא שלך, וכמו שהבחירה במה לצפות היא שלך.

    אני אומר שהתגובה האחרונה שלך מציגה טענה נכונה, ואני מבהיר במקביל שאני בעד שידורים מותאמים לימי זכרון, כי שידורים הם מעצבים, ולפעמים כדאי לעצב (הנכדים של הילדים שלנו יתיחסו ליום השואה כמו שמתיחסים היום לתשעה באב. אני שם כסף על זה, אבל זה בצד).

    אני למשל שיניתי את המראה של האתר שלי בימי הזיכרון, וביום השואה גם את התכנים. ואני מספר את זה כאן בדיוק כי הדעה שלי לגבי “מה צריך להיות משודר”, כמו גם הדעה שלך לגבי “מה צריך להיות משודר” אינן רלוונטיות. אני שיניתי את האתר שלי כי זאת בחירה שלי, כי ככה הרגשתי, כי זה מה שרציתי לשדר. בדיוק כמו שערוץ 10 שינה את התוכניות שלו כי זאת הבחירה שלו.

    אם הטענה שלך היא נגד רגולציה, אז ניחא. שלא תהיה רגולציה (למרות שרגולציה יכולה להיות טובה). אבל אם הטענה שלך היא נגד שידורי האבל אז צר לי, אבל אין לה מקום. כמו בדוגמה של הכשרות, אם יש מסעדה שבוחרת להיות כשרה, זאת לא כפיה דתית שלה עליך.

    אגב, האם ביום הזכרון הבריטי, כשערוץ BBC ידכא את שידוריו, תפנה אליו בזעקה? ומה עם מרתון הצונאמי שמנע מאיתנו קומדיות בסטאר וורלד? למה אנחנו צריכים להיות נאנסים לתכנים שאנחנו לא רוצים לראות? כי זאת בדיוק הטלויזיה הרב ערוצית. כל ערוץ עושה את השיקול שלו (התוכני, הערכי, והעסקי) מה לשדר ומתי. זה החופש שלו בדיוק כמו שזה החופש שלך.

  31. עידו קינן on 16 במאי, 2006 10:16

    רובי, זה פשוט לא נכון. הבחירה מה לשדר היא לא של הערוצים אלא של המחוקק והרגולטור (והצעד של HOT, ששידרו תוכניות בידור, היה התרסה נגד הרגולטור). לכן הביקורת שלי היתה על הרגולטור שכופה על הערוצים את שידורי הזכרון.

    ולא משתמע מזה אוטומטית שאני נגד הרגולציה בכלל. אם כבר, עולה מזה ההיפך: אני חושב שהרגולציה צריכה לקבוע שערוצים ממלכתיים ישדרו שידורי זכרון, והלא-ממלכתיים ישדרו שידורים רגילים.

  32. ניימן 3.0 » ארכיון » העם רוצה לכלוך - העם יקבל לכלוך! on 27 באוקטובר, 2006 22:10

    […] גם עידו קינן העלה לרגל יום הזכרון פוסט שובר מוסכמות. תגובות-הנגד היו הגיוניות ולא מתלהמות, אבל בזה אפשר להאשים רק את אופיים הטוב של קוראיו, ולא שום דבר אחר. […]

  33. אסי on 30 ביולי, 2009 09:30

    סחתיין על ההומאז’ לגדעון האוזנר.

  34. רונן גור אריה on 7 באוקטובר, 2011 14:49

    בתור עובד הוט לשעבר אני יודע שאם אתה נכנס לVOD לפני תחילת הצום/יום הזכרון ולא יוצא מVOD הVOD נשאר פתוח(כאילו שלא נחסם),אני לא יודע אם כבר4 תיקנו את הבאג הזה-אם מישהו רוצה לנסות את הטריק ולהגיד אם זה עובד אז זה יהיה נחמד לראות אם הבאג עדיין קיים

  35. » סלקום טי.וי: בכל זמן שתבחרו (*סגור בכיפור) on 10 בספטמבר, 2015 13:32

    […] אם כיבוי הערוצים בשידורחב, ערוצים 1, 2, 9, 10, חינוכית והכנסת, מוצדק בשם […]

  36. יס לא כופה על לקוחותיה חומת-עצב ביום הזכרון | חדר 404 on 11 במאי, 2016 00:35

    […] את ערוצי הטלוויזיה וספקי הטלוויזיה הרב-ערוצית לשים חומת-עצב על שידוריהם בימי זכרון, ט’ באב וכיפור, כך שמי שלא מעוניין להשתתף […]

  37. » 📼 שידורים בכיפורים: נטפליקס מערערת את הסטטוס קוו, הלא טי.וי מנסה לערער על חוקיות איסור השידור on 27 בספטמבר, 2017 09:09

    […] יום הזכרון: כאן נסתיימו שידורינו […]

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.