קטנוניסט # 001
כמובטח, קטנוניסט בגירסה המקוונת המורחבת. תבלו.
• חדש: מדריך לנטסקייפ!
• התכונות של נוקיה
• גוגל ויאהו חולקות אוויר
• הביטוח הלאומי מכשיל עיוורים
• אפל צוחקת על מיקרוסופט
• D.M.O ממציאים נתונים
• אוקיי קיופיד נגד ג’יידייט
דפדפן לאספנים
בסוף דצמבר 2007 הכריזה AOL על ניתוק הדפדפן ההיסטורי נטסקייפ ממערכות ההחייאה, 9 שנים אחרי שהודיעה על רכישתו ב-4.2 מיליארד דולר. עוד לפני ההכרזה הזאת, וגם אחריה, סניף דן איילון של רשת אופיס דיפו מציע למכירה ספר הדרכה לגלישה עם נטסקייפ. ולא סתם נטסקייפ – נטסקייפ גירסה 4, שיצאה לאוויר העולם ביוני 1997. הספר, “גולשים ברשת עם Netscape Navigator 4”, יצא לאור בעברית ב-1998, ונמכר ב-88 שקלים. המחיר גבוה, אבל קחו בחשבון שמדובר בפריט אספנים: על שער הספר כתוב שנטסקייפ 4 הוא “דפדפן האינטרנט הפופולרי בעולם”.
(אורן הוברמן הלשין לי שראה את הספר באופיס דיפו. זה היה לפני משהו כמו חצי שנה, ואני רשמתי לי בפנקס ללכת לצלם את זה יום אחד, אבל לא הזדמן לי. כמה חודשים טובים אחר כך, באוטובוס בדרך למערכת כלכליסט, נזכרתי בסיפור וירדתי בחנות. לא האמנתי שאמצא שם את הספר, אבל מצאתי, ולא אחד – ארבעה עותקים. נדמה לי שזה היה קצת לפני ש-AOL הודיעה על הפסקת התמיכה בדפדפן, וההכרזה הזאת הצליחה להפוך את הפארסה הזאת לעוד יותר מגוחכת. מעניין אם הספרים עדיין שם).
ספר נטסקייפ באופיס דיפו. צילום: עידו קינן, cc-by-sa
זה לא באג, זה פיצ’ר
הטלפון הסלולרי נוקיה 6230i מגיע עם גלויה שמברכת על הלקוח על רכישתו הנבונה ומיידעת – “בשימוש עם NOKIA 6230i שים לב לתכונות הבאות”: שימוש בבלוטות’ להעברת נתונים עלול “לגרום לכיבוי והדלקה של הטלפון הסלולרי”; במילון ה-T9, שמציע מילים אפשריות בהקלדת הודעת סמס, “סדר הצגת המילים הנפוצות שונה ממכשירי NOKIA אחרים”; ו”בשימוש בלוח השנה בפורמט שבועי, התאריך מופיע תחת היום הלא נכון”.
מעניין איך סלקום, שממנה קיבלתי את הגלויה הזאת, היתה מגיבה אם הייתי שולח גלויה משלי, בה הייתי מברך אותם על קבלתי כלקוח ומבקש מהם לשים לב לתכונות הבאות בשימוש עם עידו קינן: הוא קטנוני, נוטה לרגזנות ולא אוהב שחברות סלולר מנסות לזיין לו את השכל עם מכבסת מילים שהופכת תקלות מביכות ל”תכונות”.
עסקי אוויר
האורחים שהוזמנו להשקת מרכז המו”פ של יאהו בחיפה בתחילת מרץ גילו שהחברה חולקת בניין עם מרכז המו”פ של המתחרה הגדולה גוגל, מה שוודאי יוליד פגישות מעניינות שיובילו להחלפת דעות ועובדים.
הבניין של גוגל ויאהו בפארק מתם בחיפה. צילום: עידו קינן, cc-by-sa
מי שניסה להתחבר לאינטרנט האלחוטי גילה שהשתיים חולקות גם את האוויר: יאהו מפעילה רשת פתוחה, ולגוגל יש שתיים, אחת פתוחה ואחת סגורה.
• מן הארכיב: איך הפסדנו את יאהו ישראל; גדי שמשון מספר על יאהו ישראל
מכשול בפני עיוורים
גולשים עיוורים אינם רצויים באתר התשלומים של הביטוח הלאומי, מגלה תומר אילן באתר נגישות ישראל. כדי להיכנס לאתר התשלומים צריך לעבור מבחן CAPTCHA, כלומר להקליד מספר תווים מעוותים שמוצגים על המסך. עבור עיוורים, שלא יכולים לראות את האותיות, פותח מבחן CAPTCHA קולי, שמבוסס על הקראת תווים בליווי רעשי רקע, שמאפשרים לאדם לזהות את התווים אך מונעים זאת מהתוכנות. אבל באתר הביטוח הלאומי אין חלופה קולית. לא יכולים לראות? הכסף שלכם לא רצוי פה.
• מן הארכיב: קפצ’ה חברתית באתר ביטוח לאומי
תפוח ירוק, חלון כחול
היריבות הוותיקות אפל ומיקרוסופט מקיימות שיתוף פעולה מסחרי, והמייסדים שלהן, סטיב ג’ובס וביל גייטס, אפילו ישבו לפני כמה חודשים בפאנל משותף וענו על שאלות. אבל אפל לא יכולים להתאפק: arielk סיפר בפורום Mac-it.co.il שכשמחברים למק עם מערכת ההפעלה לפארד מחשב פי.סי ברשת, האייקון שלו הוא צג עם מסך השגיאה הכחול של ווינדוז.
נגמר הכי מהר: הצבע האדום
אגדה אורבנית ותיקה מספרת על גידול חד במספר הלידות תשעה חודשים אחרי אירועים כמו הפגזות במלחמה או הפסקות חשמל. נוסח טכנו-עדכני של האגדה הזאת מצאתי בהודעה לעיתונות של רשת מחסניות הדיו D.M.O, על הענקת זכיון במתנה לתושב שדרות, גדי משעלי. בעל הרשת, דורון עמית, מסר בהודעה לעיתונות כי “בשנה האחרונה חלה עליה הדרגתית אך ברורה מאוד, בשימוש במדפסות הביתיות בעיר שדרות וזאת כנראה בשל השהייה המרובה של תושבי העיר בבתים והשימוש הגובר במחשב הביתי, להדפסת עבודות שונות, הדפסת חומר לימוד לילדים, הדפסת תמונות וכדומה”.
כששאלתי את עמית על איזה סקר או מחקר מתבססת האמירה שלו, הוא הסביר: “אין לי משהו קשיח לגבי שדרות עצמה. מהשיחות שלנו עם תושב המקום, משעלי, התברר שאנשים מרוב שהם יושבים בבית יותר, הם פשוט מדפיסים יותר”.
איך הוא יודע את זה?
“מהשערה שלו. לא עשו איזשהו סטטיסטיקה מדוייקת בעניין הזה”.
חולה אהבה
אוקיי קיופיד הוא אתר הכרויות גיקי מבוסס מבחנים ושאלונים. באחד המבחנים הפופולריים שלו, “מבחן אישיות הדייטינג”, יש סעיף שאומר: “אם יש לך מחלות מין כלשהן, נא ללכת לכאן”. במקור האמריקאי, המילה “לכאן” מלונקקת ל-match.com. בגירסה העברית, שהושקה לאחרונה, יש שם לינק לג’יידייט. באהבה ובמלחמה הכל הוגן.
מג’יידייט נמסר בתגובה: “ג’יידייט הוא אתר ההיכרויות המוביל בישראל וטבעי שאתרים אחרים יתייחסו אליו. כמו כן, הנושא ייבדק ויטופל בהתאם. אנחנו משוכנעים שנפלה כאן טעות”.
(הטור פורסם במקור בכלכליסט ב-17/3/2008; הוא מובא כאן בהרחבה)
בקשר לתכונות – לדעתי הם התכוונו ל־issues.
מזל טוב, יא אחי. כל הכבוד אבאלה. ועוד דברים שאומרים בשווארמיות. בכל מקרה יצא בובה.
גם נוקיה E65 מגיע גם גלויה דומה, שמזהירה שביצוע פעולות מסויימות (כגון ביצוע שיחות) עשוי לגרום למכשיר להפעיל את עצמו מחדש באופן ספונטני. חבל שזרקתי את הקופסה ובתוכה המניפסט הנפלא הזה.
זה בגלל שקנית נוקיה 6230i גרסת web 2.0 בטא
למה להשתמש במילה הלועזית captcha אם יש כבר מילה עברית לנושא, אותה הגה אחד מגאוני הדור ומחדשי השפה העברית?
http://uriashi.com/?p=116
אני חושב שאחד המראות היותר סורליאליטסים ביציאה בחיפה היא הבניין של גוגל והבניין של מיקרוסופט שבניהם מפריד הבניין של אנטל (אם אני לא טועה)
המניפסט = Moneyfest?
[…] ועם הקרדיט לעידו, עד שהוא העלה בבלוג שלו את הפוסט עם הקטנוניסט הראשון […]
האתר של ביטוח לאומי עובד אך ורק עם דפדפן אקספלורר. אם פונים אליהם בשאלה למה, הם אומרים שהם לא מתכוונים להוציא הון עבור אחוז משתמשים זניח, שלא משתמש בדפדפן שהם החליטו עליו.
כנראה שגם עיוורים נופלים אצלם בהגדרה של מיעוטים שלא שווה להוציא עליהם כסף. בסה”כ, הם הרי משלמים להם קצבאות, לא? אז מספיק עם הבזבוז!
שיהיה במזל.
ובלי להיות קטנוני(סט), העניין עם האייקון של ווינדוז הועלה בבוינגבוינג לפני כמה חודשים. מה שאני זוכר מהאירוע זה בעיקר כמה אפל מתנשאים.
אבנים, בית מזכוכית, וכו’.
ג’יזס קרייסט. איזו נוסטלגיה, הספר נטסקייפ הזה. אני חושבת שזה אחד הספרים הראשונים שתרגמתי. מה עם חלק 2, “האינטרנט היא לא רק גלישה ב-Web”, יש שם? אפילו לי כבר אין עותק שלו. *זה* פריט אמיתי לאספנים.
[…] • מן הארכיב: גוגל ויאהו חולקות אוויר […]
it was very interesting to read room404.net
I want to quote your post in my blog. It can?
And you et an account on Twitter?