בוז לפתק הלבן
מדינת ישראל לא מכירה בהצבעות מחאה – מי שמצביע בפתק לבן, קולו כלל לא נספר. כפי שהסבירה ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-17:
נוסף על פתקי ההצבעה המודפסים עם האותיות של הרשימות, יהיו בכל קלפי פתקי הצבעה ריקים (בצבע לבן).
פתקים אלה מיועדים למקרים של מחסור בפתקי הצבעה של אחת מהרשימות.
בוחר המצביע בפתק ריק (לבן) חייב לכתוב בכתב יד את האות או האותיות של הרשימה שעבורה הוא מצביע.
פתק ריק שלא נכתב עליו דבר, המוכנס למעטפת ההצבעה – ייחשב לפתק פסול ולא ייכלל במניין הקולות הכשרים.
בכתבה בידיעות אחרונות על הבחירות המוניציפיות הממוחשבות, התרשים מדגים איך ייראו הבחירות הללו בירושלים – מסך מגע עם תמונותיהם של שלושה מועמדים, וריבוע אחד ריק, המייצג את הפתק הלבן. אלא שבבחירות ממוחשבות אין פתקים, אין מחסור בפתקים וממילא אין פתק לבן.
התרשים בידיעות אחרונות
• מארכיביהם של אחרים: תרשים: לבנת חבלה, מופעלת בשלט רחוק של Wii
שלא לדבר על העלגות שבביטוי “פתק ריק”, כאילו שפתק יכול להיות מלא.
אי אפשר לבלבל את העם עם עובדות.
קונספציית הפתק הלבן תישאר כאן אחרי הג’וקים.
אני רק רוצה להבין, ההצבעה תהיה עם תמונות כל כך יפות של המועמדים?
סיבה אפשרית היא, שיש הרבה אנשים שבאים במיוחד כדי לשים פתק לבן. בלי אפשרות של פתק לבן, לא תירשם להם הצבעה, ואז חברי ועדת הקלפי ידעו שהאדם לא הצביע.
חוץ מזה, לפי השערוריות שמתרחשות עכשיו בארה”ב עם מכונות ההצבעה הממוחשבות, נראה לי שעוד לא הגיע הזמן לזה.
יש שמועה שאומרת שבחיפה (העיר הזאת שהכל נסגר בה 20:00 ) יש שלט חדש שמבשר על בניית האצטדיון החדש על שם “סמי עופר”
מעצם זה שידיעות שם שם את לוי שלא הודיע ככל הידוע לי על התמודדותו והעלים את ניר ברקת יור האופוזיציה אפשר לעשות מטעמים. זו ממש התערבות של העיתון בתודעה הציבורית.
(אני תושב ירושלים ואין בכוונתי להצביע ברקת)
זה רק אני או שהזווית שבה ארקדי מצולם נראית כאילו מישהו הפתיע אותו מאחור עם טפיחה על השכם, ואז ארקדי הסתובב וקיבל פלאש בפרצוף?
TT: פתק ריק, כי הוא ריק מתוכן ומאותיות.