שלורם איפסום
העיתונות מתקשה לעכל את שם ספרו של תומר ליכטש, “לורם איפסום“. בהארץ כינו אותו “לורם איבסום“, ובידיעות תל אביב קוראים לו “לורה איפסום“.
שלורם איפסום? צילומסך מפיוצ’רמה
העיתונות מתקשה לעכל את שם ספרו של תומר ליכטש, “לורם איפסום“. בהארץ כינו אותו “לורם איבסום“, ובידיעות תל אביב קוראים לו “לורה איפסום“.
שלורם איפסום? צילומסך מפיוצ’רמה
אתה רוצה להגיד שבפיוצ’רמה יש ייצוג לשפה העברית? מגניב!
איזה פרק זה?
האמת היא שבפיוצ’רמה יש די הרבה (יחסית, כמובן) התייחסויות קטנות לעברית. הצילומסך הזה הוא מפרק 204, Fry & the Slurm Factory, ולפי היוצרים של הסידרה רק אחרי שהם ביקשו ממישהו לכתוב את המילה Slurm בעברית הם שמו לב כמה היא דומה (בכתיב) ל”שלום”.
OMG:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A8_%D7%96%D7%95%D7%99%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%92
יש להוסיף לקשר היהודי: הוא רופה, פור קרייסטס סייק!
אתה מתכוון לספר של לאונרד איבסן?
204 זה הפרק אם סנטה הפסיכופט
http://www16.alluc.org/alluc/cartoons.html?action=getviewcategory&category_uid=20717
אף פעם לא ידעתי מה אנשים חושבים על פיוצ’רמה – יותר טוב או פחות טוב מסימפסונס?
לשי30010 – לא נכון, הפרק הרביעי בעונה השנייה (לפי הסדר בו הם שודרו) הוא Fry & the Slurm Factory.
ראה: http://www.tv.com/futurama/show/249/episode_listings.html?season=2&tag=nav_bar;2
לגושן – אני מניח שזה תלוי מאוד את מי שואלים. הסימפסונים ידועים הרבה יותר בעולם כולו, ובישראל בפרט. זו אחת התוכניות הוותיקות והמוכרות בעולם. אני לא בטוח שפיוצ’רמה אי-פעם שודרה בישראל בצורה מסודרת, כלומר עם כתוביות בעברית. באופן אישי, אני מעדיף את פיוצ’רמה על פני העונות האחרונות של הסימפסונים, אבל מבחינה רגשית הסימפסונים הגיעו לשיאים הרבה יותר גדולים מאשר פיוצ’רמה. בעיניי, פיוצ’רמה יותר מאתגרת מבחינה אינטלקטואלית ומכילה גאגים יותר מצחיקים. הסימפסונים היא סדרה מציאותית יותר (מן הסתם, הרי היא גם מתרחשת בימינו, ולא בעתיד של שנת 3000 – אבל גם בלי קשר לרקע), אבל פחות מציאותית, למשל, מ-King of the Hill, אותה מפיק גרג דניאלס שעבד גם על הסימפסונים באחת התקופות הטובות ביותר שלה.
לדעתי פיוצ’ורמה יותר טוב, יותר מצחיק, יותר מתוחכם ויותר מחתרתי. האיזכורים והציטוטים מדברים אולי לקבוצת יעד יותר מסויימת או אולי טיפה יותר מבוגרת שהרקע הסוציאל-בידורי שלה נטוע בשנות השמונים והתשעים. דווקא העובדה שהכל מתחיל בשנת 3000 מאפשר חופש המצאה יותר גדול. אין כמו זויידברג, ובנדר הוא הגדול מכולם. להשוואה סדרת ביניים: american dad