ציוץ ראשון!
[14:17 הפוסט תוקן, ראו טקסט מודגש בהמשך]
כלי תקשורת ועיתונאים (ובהם כותב שורות אלה) אוהבים להתחרות ביניהם מי היה ראשון – “לראשונה! פרסום ראשון! אני ראשון!!!!!!!1”. התחרות הלא מעניינת הזאת הגיעה גם לטוויטר, כשדהמרקר טען כי “TheMarker הוא אתר החדשות הראשון בישראל שפתח חשבון פעיל בטוויטר ומעביר באמצעותו עדכונים לקוראיו, אוהדיו וכל מי שמתעניין בכלכלה, בורסה וכספים”. כמובן שהייתי חייב לבדוק, כי כלי התקשורת מרבים ליחס לעצמם “פרסום ראשון” גם כשזה לא נכון, בידיעה שהצרכן הממוצע לא בודק.
ובכן, מבין טוויטרי החדשות הישראליים הפעילים כיום, החשבון של דהמרקר הוא אכן הראשון שנפתח — הציוץ הראשון שלו פורסם באפריל 2007. אבל הציוץ הזה היה ‘חת-שתיים-נסיון חסר כל משמעות חדשותית — הוא אמר “signing in twitter”. דקות אחריו הגיע עוד אחד, “sining in the cellphone”, ואז – שתיקה. מישהו פתח חשבון, ראה שאין לו דורשים וגנז אותו.
שנה וחצי אחר כך החל לפעול (כלומר לעדכן באמת) הטוויטר של ynet מחשבים (18/1/2009), ובחודשים שאחריו נענע10 מחשבים (15/3)וכלכליסט טכנולוגי (18/4).
בין נענע לכלכליסט פרסם דה מרקר עוד ציוץ ‘חת-שתיים-שומעים-אותי-גם-במושבים-האחוריים (30/3), אבל רק ב-19/4 הוא החל לעדכן באמת. אחריו הגיעו גלובס (26/4) (לפעמים אני חושב שגלובס נהנה בסתר מאסטרטגיית ה”גמני, אבל במקום השני” שלו מול דהמרקר) ודהמרקר טכנולוגיה (27/5).
[תיקון] במקור כתבתי פה שדהמרקר טכנולוגיה החל לעדכן ב-27/5/2009. טעיתי, הוא התחיל לעדכן ב-27/5/2008, ועל כן היה ערוץ החדשות הראשון בישראל שפתח חשבון פעיל בטוויטר, אבל לא אתר החדשות הראשון וגו’, כי אתר דהמרקר החל לעדכן רק ב-19/4/2009. ערוצי המחשבים השונים הקדימו, באופן טבעי, את אתרי החדשות בעדכוני טוויטר. מבין אתרי החדשות, דהמרקר היה הראשון. [\תיקון]
ynet מחשבים איננו טוויטר רשמי של YNET