👼 אומת הרשת מפילה את מלשני חוק איסור ההפלות 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

מפילים את מתנגדי ההפלות

טקסס, מדינה ימנית-רפובליקנית שמדי פעם עולים בה קולות לפרוש מארה”ב, התחילה השבוע לאסור הפלות החל מהרגע שיש לעובר פעימות לב, כלומר החל מהשבוע השישי להריון, אחרי שבית המשפט העליון של ארה”ב דחה ערעור נגד החוק. בפועל, החוק מונע מנשים לבצע הפלות – אפילו אם ההריון הלא-רצוי נבע מאונס או גילוי עריות.

כדי להבהיר שנשים אינן בעלות הזכות על גופן במדינת הכוכב האינסל הבודד, החוק גם מעודד אנשים שאינם קשורים לאישה או להריונה לתבוע כל מי שמבצע או מסייע לבצע הפלה – מהרופאים שמבצעים את ההפלות בפועל ועד לחברה שמסיעה את ההרה לקליניקה, רק לא את ההרה עצמה. וכדי להזכיר שמדובר במדינה חובבת נשיאת אקדוחים ולקיחת החוק לידיים, יש גם באונטי – תביעה מוצלחת תזכה את הציידים ב-10 אלפים דולר מכיסם של הפושעים המסוכנים.

ואיפה שיש כסף, יש יזמים. בחודש יולי, ארגון מתנגדי הפלות בשם Texas Right To Life הקים מלשינון אנונימי מקוון בשם prolifewhistleblower.com (“שרקן הזכות לחיים”, בתרגום מאוד חופשי), שבו הגולשים מתבקשים לשלוח טיפ אנונימי על מי שהעזו לעזור לנשים להחליט על גופן.

כמובן שאומת הרשת התגייסה להילחם באתר. היו תומכי הפלות שניסו להפילו באמצעות מתקפות DDoS, שבהן בוטים גולשים אל האתר בכמויות עד שהוא לא עומד בעומס וקורס. לדברי מנהלת התקשורת והמדיה ב-Texas Right To Life, קימברלין שוורץ, בראיון לספקטרום ניוז 1, המתקפות כשלו והארגון העביר פרטים של חלק מהתוקפים ל-FBI.

גולשים אחרים החליטו ללכת על עבודת יד והטרילו והציפו את האתר מכל הבא ליד: הלשנות מופרכות, גואוטסי ופורנו שרק (דבר דומה קרה בנובמבר אשתקד, אחרי הבחירות בארה”ב, כשהנשיא המפסיד דונלד טראמפ פתח מלשינון לדיווח על “זיופי בחירות”, ומתגלצ’ים הציפו אותו בתסריטים שבהם השם של הרשע הוחלף בשמו של טראמפ, תמונות פורנו וממים).

@black_madness21

##stitch with @victoriahammett I’ll see if I can add some multithreading to speed up this process

♬ original sound – Sean Black

מתכנת המכונה שון בלאק, בן 20, סיפר בטיקטוק על סקריפט שכתב לייצר ולהגיש אוטומטית הלשנות פיקטיביות בכל 10-15 שניות. לדבריו הוא נחסם אחרי 300 דיווחי שווא שלו. בשלב זה הוא שחרר לינק שמתגלצ’ים עם אייפד או אייפון יכלו להקליק עליו ולהפעיל את הסקריפט בלי צורך בידע טכני. בראיון לניו יורק טיימס סיפר בלאק כי יותר מ-7200 אנשים הקליקו על הסקריפט, ויותר מ-8450 הקליקו על הלינק.

אתר שיתוף הקוד גיטהאב מבית מיקרוסופט שימש את המתכנת ג’ונת’ן דיאז לשתף יישומון בשם Pro-Life Buster, שאיפשר גם הוא להספים את המלשינון. ביום חמישי בערב דיווחה האפליקציה על 1000 הלשנות שווא. דיאז אמר לטיימס כי “המטרה היא לבזבז לאנשים האלה את הזמן והמשאבים, כדי שהם יתעוררו ויבינו שהמאמץ לא שווה את הזמן שלהם”.

אתר המלשינון ספג עומסים זמניים ואף נפל בסופש שעבר, אבל חזר לסורו. לדברי הדוברת שוורץ, הארגון צפה את מתקפת הטרולים ונערך בהתאם. בארגון נלחמו במטרילים באמצעות חסימת הגישה מחלק מהמדינות מחוץ לארה”ב, חסימת כתובות אייפי של מטרילים, חסימת משתמשי VPN והפעלת קפצ’ה נגד בוטים. “אנחנו רוצים להודות לחבר’ה ברשתות החברתיות שכתבו על האתר ומשכו אליו תשומת לב, כולל אלו שעודדו את הדיווחים המזוייפים”, אמרה הדוברת שוורץ, והפנתה את מי שרוצה לשלוח הלשנה מפוברקת ללכת לאתר החדש של הארגון, ProChoiceTrolls.com, שעושה להם ריקרול.

“אנשי האנטי-הפלות צריכים להבין שזה רק נראה כמו קמפיין טרולינג טפשי לנו הצעירים, אבל זו דרכנו לסכל את התוכנית שלהם ולתת לנו עוד זמן לחוקק את [פסק הדין ההיסטורי שאישר הפלות,] רו נגד ווייד”, אמרה ל-NBC אוליביה ג’וליאנה, טקסנית בת 18, אחת מהטיקטוקריות שקראו לאומת הרשת להשתתף בקמפיין ההטרלה. “אני לא חושבת שאנשי האנטי-הפלות האלה מבינים שהאינטרנט הוא לא המקום שלהם; זה שלנו. אנחנו גדלנו פה, ואנחנו יודעים איך לנווט פה”.

ויקטוריה האמט, בת 23, שטיקטוק שבו קראה להציף את המלשינון זכה לכמעט 240 אלף לייקים והיה ההשראה של שון בלאק לכתוב את הסקריפט, הוסיפה: “המאמץ הזה נועד לגרום לעוד אנשים לדבר על הבעיה הזאת”.

אבא, אל תטיף

גודדי, ספק דומיינים ואחסון גדול שהמלשינון התארח אצלו, החליט שלא מתאים. כנראה בלחץ המתגלצ’ים שקראו לחרם עליו וכתבה בגיזמודו שקראה לאנשים להתלונן לגודדי על המלשינון. לפי תנאי השימוש של גודדי, ללקוחותיו אסור לקצור או לאסוף מידע לא ציבורי על אנשים בלי הסכמתם, ואסור להפר את הפרטיות והסודיות של אף אדם – שזה בדיוק מה שהמלשינון עשה.

ביום חמישי הודיעו בגודדי שנתנו ל-Texas Right to Life 24 שעות לאסוף את השיט שלהם ולעוף משם. בתגובה לשאלה בנושא מ-USA טודיי, מסרה אתמול הדוברת קים כי “צוות ה-IT שלנו כבר בתהליך של העברת הנכסים שלנו לספק אחר, והאתר יחזור לקדמותו בתוך 24-48 שעות” (האתר עדיין היה זמין תחת גודדי בשבת לפנות בוקר שעון ישראל, בבדיקה שביצעתי באמצעות VPN עם כתובת אמריקאית).

המהלך הזה נקרא deplatforming (שלילת פלטפורמה), והוא הפך פופולרי ב-2017 עם הפגנת Unite the Right האלימה של הנאו-נאצים וימני העליונות הלבנה בשרלוטסוויל, שבה מחבל דרס למוות מפגינת שמאל ופצע 19 נוספים. רשתות חברתיות, ספקי אחסון, סולקי כספים ושירותי מוזיקה ודייטינג סגרו חשבונות והעיפו משתמשים, כששיאה של הדה-פלטפורמיזציה בחסימת טראמפ מפייסבוק וטוויטר ופלטפורמות נוספות בעקבות עידוד והסתה לנסיון ההפיכה בקפיטול ב-6.1 השנה.

ההפלה בדואר

ועד שהנשיא ג’ו ביידן יעמוד במילתו ויסכל את החוק הטקסני ודומיו, אמריקאיות שרוצות לבצע הפלה יכולות לעשות זאת באמצעות AidAccess, שירות מקוון שבו רופאה בודקת אם תרופות הפלה מתאימות לפונה, כותבת לה מרשם, שולחת אותו לבית מרקחת הודי, וזה שולח את התרופות להרה בארה”ב, שיכולה להתייעץ עם אייד אקסס באמצעות שיחת סקייפ או טלפון.

הרופאה היא ד”ר רבקה גומפרטס, אקטיביסטית שמסייעת לנשים להפיל מאז 1994, ובין השאר הקימה קליניקת הפלות על ספינה שעגנה לחופי אירלנד כדי לאפשר לנשים שם לבצע הפלה, שנאסרה בחוק במדינה עצמה. ב-2006 היא הקימה בהולנד את Women on Web, שמספק שירות דומה לאייד אקסס. בראיון לאטלנטיק סיפרה שווימן און ווב לא סייע לאמריקאיות מחשש שמתנגדי הפלות בארה”ב יביאו לסגירתו.

אבך ד”ר גומפרטס הוצפה בפניות מארה”ב ולא יכלה לעמוד מנגד. ב-2018 הקימה את אייד אקסס כארגון נפרד. לדבריה הוא פועל על פי חוק, טענה שה-FDA מפקפק בה.

אולם עכשיו ייתכן שהיא מפירה את החוק הטקסני, והיא לא היחידה. ארגון הזכויות הדיגיטליות האמריקאי EFF הזהיר השבוע כי החוק עלול לפגוע לא רק בנשים שזקוקות להפלה, אלא גם בחופש הביטוי המקוון בנושא הפלות:

החוק יוצר קאדר של ציידי באונטי, שיכולים להשתמש בבתי המשפט להעניש ולהשתיק כל מי שהפעילות המשפטית, החינוך ושאר השיח המקוון שלו על הפלות מרגיז אותם. אין ספק שזה ייצור גל של תביעות פרטיות נגד דוברים מקוונים שמפרסמים מידע על זכויות הפלה וגישה להפלה בטקסס, בלי הרבה התחשבות בכמה התביעות הללו ראויות או בהגנות חופש הביטוי שבתיקון הראשון לחוקה. […] התוצאה תהיה אפקט מצנן על הביטוי, ואלה תביעתית שתשמש להשתיק את אלו שרוצים לתת לנשים מידע אמין על אפשרויות הרבייה שלהן.


אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (sales@podcasti.co) או בטלפון (051-562-6638), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודות: הדר בן יהודה🔧

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.