זה מה שהמשטרה עושה כשמדווחים לה בפייסבוק על נפל מרגמה מסכן חיים
בועז ערד רכב היום על אופניו באזור שדה בוקר כשנתקל בשביל האופניים שם בנפל של מרגמה. בהיותו האזרח הטוב שהוא, ערד דיווח על כך בפייסבוק של משטרת ישראל, כשהוא מצרף צילום, מפה ונ”צ של המפגע מסכן החיים. המשטרה מיד הודיעה שתשלח חבלנים לפרק את הנפל. המשפט האחרון הוא שקר.
המשטרה, כדרכה, ענתה לערד באטימות ביורוקרטית: “שלום בועז ותודה על פנייתך, אנא דווח על הנפל למוקד 100 של המשטרה בצירוף המיקום המדויק”.
תזכורת, בעיקר עבור המשטרה: ערד דיווח על הנפל בצירוף המיקום המדוייק, מפה ותצלום, מידע שהיה בלתי אפשרי להעביר בשיחה עם מוקד 100 כי טלפון (הגולש גיא ג’ונת’ן לרקינג גיחך: “אני מבין שמה שהיא רוצה שתתקשר ותקריא לה את הקורדינטות בטלפון”).
“הייתי תחת הרושם שזה העמוד של משטרת ישראל”, השיב ערד, “וכי כחלק מהגוף הזה, יש לכם יכולת להעביר הלאה מידע לשאר זרועות המשטרה. ציינתי כאן את מיקום הנפל המדויק בקואורדינטות LAT/LON ואפילו צירפתי מפה. אנא עדכנו את המחלקה הרלוונטית בנתונים הללו, תודה”.
המשטרה עמדה במריה: “פנייה זו בפייסבוק אינה מהווה תחליף לדיווח בתחנת המשטרה או במוקד 100. על מנת שיוכלו לטפל באירוע מסוג זה יש צורך בהזדהות המדווח, כולל השארת מס’ טלפון ליצירת קשר במידת הצורך”.
תזכורת, בעיקר עבור המשטרה: ערד הזדהה בשמו המלא, והמרגמה ממשיכה לסכן חיים בזמן שהם מקטינים ראש ומתחמקים מלעשות את עבודתם (וכפי שהעירה בחוכמה הגולשת אורית קולינס, שמצאה את הצד הבעייתי בדיווח של ערד: “דיווחת לכל המי ומי במדינה על המיקום המדוייק של הנפל מבלי לחשוב שאולי גורמים לא רצויים יגיעו לשם לפני המשטרה”).
ערד, בהיותו אזרח טוב, לא התייאש: “אני מזוהה כאן בשמי המלא, אשמח למסור כל פרט אחר שתזדקקו לו בהודעה פרטית, לרבות מספר טלפון. עם זאת – אין בכוונתי לבלות את אחר הצהריים של שבת בטרטור בין מוקדי המשטרה השונים ובהסברים על מדוע אני מדווח לתחנת באר-שבע (אליה אנותב בחיוג למוקד 100) על מפגע שנמצא בשדה בוקר”.
הגולש יואב בן-דב הציע: “שישלח פקס”. הגולש אוני אלבר העלה הצעת ייעול: “משטרת ישראל העמוד הרשמי, אם יש צורך בהזדהות המדווח – אנא ממך, מפעיל תורן של הדף – תתקשר 100, תזדהה בתור אחראי משמרת שבת צהריים ב’משטרת ישראל – העמוד הרשמי’ ופאקינג תעביר את הפאקינג הודעה!!! אתם באמת סתומים כמו שמספרים עליכם, הא?” אבל הגולש שחר מוסק הסביר למה דבר כזה לא יעבוד: “הם היו מתקשרים בעצמם, אבל הם לא יודעים את המספר”.
בייאושו שיתף ערד את הדיאלוג המקומם בפייסבוק שלו ותייג אותי, וגם אני שיתפתי אותו. לשאלת הגולשת תמר גולדברג אם התקשר 100, השיב: “עם כל הכבוד לאזרחות טובה, יש לי דברים יותר טובים לעשות אחר הצהריים מלבלות אותם בטלפון עם המשטרה”. לשאלת ההמשך, “אני מבינה את חוסר הרצון להיות מטורטר בטלפון אבל שווה לנסות, לא?” השיב ערד: “‘שווה לנסות’ זו פונקציה של רמת האלרגיה שלי לביורוקרטיה. לפני שנה בערך, רכב פרץ לכביש שנסגר לטובת מסע אופניים וכמעט דרס אותי, לשמחתי זה נתפס במצלמה שלי. אך כשדרשו ממני להגיע להגיש תלונה באופן אישי כדי להמשיך טיפול, וויתרתי”.
הסיפור על הנהג המסוכן סופר פה במאי אשתקד. ערד שיתף את הסרטון, שכלל את מספרו של הרכב, בפייסבוק של המשטרה. תשובת המשטרה אז: “שלום, יש להגיש תלונה בתחנת המשטרה הקרובה בצירוף הסרטון”.
“אין לי כוונה להשקיע יותר ממה שהייתי משקיע בבטיחותי שלי בבטיחותם של אחרים”, המשיך ערד, “בטח שאחרי שעשיתי די והותר ע”מ לאפשר לרשויות לטפל בבעיה. אני יותר אופטימי לגבי זה שרעש הפייסבוק שהתמונה הזו יצרה יגיע לאזניו של מישהו שבאמת מסוגל לטפל בזה”.
שלוש שעות וחצי אחרי הפרסום שינתה המשטרה גירסה וכתבה לערד בפייסבוק: “ראשית, הנושא הועבר מיד לידיעת הגורמים בשטח ונמצא בטיפול”. אם הנושא הועבר מיד ונמצא בטיפול, מדוע התעקשו איתו שיתקשר למוקד 100, והבהירה לו שיש צורך בהזדהות שלו כולל מס’ טלפון כדי שהאירוע יטופל? סביר להניח שהאירוע טופל רק בעקבות השיתופים והרעש שנוצר סביב הסיפור בפייסבוק.
עוד כתבה המשטרה: “עניין נוסף וחשוב: הדגשנו לא פעם, כולל בתנאי שימוש, שעמוד זה אינו מהווה תחליף לפנייה למוקד 100 בכל נושא הדורש טיפול משטרתי. בכל מקרה, אנו מודים לך על פנייתך החשובה, שיהיה לך שבוע טוב Boaz Arad”. אז זהו, שלא: לפי החוק, משטרת ישראל חייבת לטפל בתלונות שמגיעות בפייסבוק.
התכתובת המלאה של ערד עם המשטרה כאן.
תגובות
5 תגובות לפוסט “זה מה שהמשטרה עושה כשמדווחים לה בפייסבוק על נפל מרגמה מסכן חיים”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
אני מבטיחה לך שגם אם היה מתקשר למוקד 100, משטרת ישראל לא היתה מטריחה את עצמה לעשות משהו מועיל עם הדיווח. בפעמים הספורות שהתקשרתי למוקד 100 לדווח על עבירות שונות ומשונות (החל מרעש בין שתיים לארבע, דרך פיזור כרטיסים של נערות ליווי ברחוב ועד לחשד לתקיפת אדם), החזיקו אותי דקות ארוכות על המתנה והעברה ממוקדן למוקדן, עד שתקעו אותי עם מוקדן/ית שהסבירו לי למה הם לא יכולים לעשות כלום עם התלונה שלי.
שמעתי בעבר סברה להתעקשות התמוהה של המשטרה להפנות אנשים לערוץ התקשורת (המיושן) של מוקד 100, כאשר התלונות מגיעות בפייסבוק וכד’:
במילה אחת – סטטיסטיקה.
למה אני מתכוון? נרשמת תלונה, המשטרה מטפלת, וזה נרשם בסטטיסטיקה המפוארת של משטרת ישראל על כך ששוב בחורינו המצוינים בכחול הצילו את העולם.
אולם מנגנון נפלא זה ובד אך ורק כשהתלונה נרשמת דרך 100 (למה? ככה).
אבל כאשר התלונה מגיעה דרך בלוג או פנייה בפייסבוק, מנגנון הרישום אינו מוסיף את זה לסטטיסטיקה, ואז זה פשוט לא נספר (למה? ככה).
דבילי ככל שזה נשמע, זה המצב.
אני נוטה יותר ויותר לחשוב שזה אכן המצב לאשורו (קיבינימט, נפל של פגז שעומד להתפוצץ, ואתם מגרבצים!).
ממתי מדווחים למשטרה בפייסבוק ?
איפה האחריות האישית להישאר במקום ולמנוע שאחרים ייפגעו ?
מדוע לא לחייג מאה ?
למה לא באים בתלונה לצה”ל אשר ברשלנותו השאיר הנפל במקום ?
מביך כל הפוסט הזה.
סתם להעליל ולפגוע במי ששומר ומסכן עצמו למענכם
[…] מסכן חיים, כולל מפה וקואורדינטות, היא שלחה את המדווח להתקשר למוקד 100, כפי שהיא נוהגת לעשות למרות שהיא מחוייבת לטפל בתלונות […]
לי קרה דבר דומה, אבל אני פתחתי את הפה והם הגיבו…. : הייתי עד לתאונה חמורה שקרתה בזמן אמת למכונית שנסעה לפני. כשאני רץ (בעצם יורד במורד למכונית שעפה מהכביש) צלצלתי ל- 100 ענו לי שאצלצל למספר זה וזה, כי זו תחנה קרובה יותר לאירוע, ולא צריך אליהם (100). נו, מאז אני מבין לא קרה דבר, והשירות נותר כשהיה. עצוב.