📴 צה”ל מצפה שנסמוך על כישורי הטכנולוגיה שלו כשהוא מדווח על כשלי הטכנולוגיה שלו 🍳🍅 <סייברשקשוקה>
הבוקר, יום העצמאות, החליט צה”ל להשתמש בשיטות של ספאמרי טלמרקטינג והתקשר ממספר חסוי וסימס ממספר מפוברק (כלומר לא מספר של קו טלפון שממנו באמת נשלחה ההודעה), להודיע לחיילי מילואים על גיוס מילואים. אחר כך הוא פרסם בטוויטר הודעה שהחייגן הופעל בטעות.
זה מה שהאקר היה כותב!
— עידוק (@idokius) April 19, 2018
מדובר באותו צבא ההגנה לישראל שהביא לנו בחודשים האחרונים את שוברי הקופות “אזעקות שווא בדרום”, “מטס מאיים ליום השואה” ומופע זיקוקים בעלות של מאות אלפי דולרים.

אימוני מטס חיל האוויר בירושלים 📸 הדר בן יהודה
בנוסף, הוא שלח סמס מפוקפק שהפנה לעמוד פייסבוק מפוקפק שהמליץ לחיילים לא להאמין לפניות מפוקפקות ונתן עצות סייבראבטחה מפוקפקות – ואז העלים אותו מהרשת, מפעיל מערכת התרעות חסרת אחריות, מחייב מילואימניקים להירשם לאתר שהוא מסרב לערוב לסייבראבטחתו, מסמס כתובות-מקוצרות שחושפות מידע על חייליו, שולח סמסים של מילואימניקים לאנשים הלא נכונים ומתקשה או לא רוצה להפסיק, מספים מילואימניקים ושולח סמסים מכתובות מפוברקות (פירוט של כל הטוב הזה כאן).
כמו כן, ביולי 2014 הטוויטר הרשמי והמאושרר שלו נפל קורבן לקראקרים, שדיווחו בקולו המקוון על דליפה גרעינית בעקבות פגיעת טילים בכור בדימונה. צה”ל הצליח לשמור על הומור מסויים כשכתב לאחר מכן, “אנו מתנצלים על הציוצים הלא נכונים בחשבון הטוויטר שלנו שנפרץ. נילחם בטרור בכל החזיתות, כולל בזירת הסייבר”.
ואחרי כל זה, צה”ל מצפה מאיתנו להאמין לשיחות גיוס מילואים ממספר חסוי (אל תענו לשיחות מחסוי) לסמסים ממספרים מפוברקים? או שהוא מצפה מאיתנו להאמין שהציוץ בטוויטר על תקלת החייגן הוא אותנטי, ולא נסיון של קראקרים אנטי-ישראליים ליירט את גיוס המילואים האמור? איחלתי לסייבר בהצלחה.
לוגו המדור 🖌️ חדר 404, עם אייקונים של Adrien Coquet (cc-by) ו-Arthur Shlain (cc-by)
עוד בנושא אמינות מסרי צה”ל:
תגובות
תגובה אחת לפוסט “📴 צה”ל מצפה שנסמוך על כישורי הטכנולוגיה שלו כשהוא מדווח על כשלי הטכנולוגיה שלו 🍳🍅 <סייברשקשוקה>”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
[…] קרה בצוק איתן, כשהאקרים השתלטו על הטוויטר של דובר צה”ל ודיווחו שטילים נפלו על הכור הגרעיני […]