🔥 אילן מאסק שרף 14 מיליארד $ בציוץ 👨🏿‍🎤 ג’יי-זי לא מרוצה 🎞️ אולמות הקולנוע נלחמים ברשת 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ 2.5.2020

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

Show Must Stay Home

הבכורה של “טרולים בהופעה עולמית”, סרט ההמשך של הסרט המצויר “טרולים”, התרחשה ב-10/4. בשלושה שבועות הכניס הסרט 100 מיליון דולר – יותר מההכנסות ש”טרולים” הראשון הביא בחמישה חודשי הקרנות בקולנוע. ההישג הזה מרשים במיוחד כשמגלים שסרט ההמשך בכלל לא הוקרן בקולנוע – מאחר שהריחוק החברתי הביא לשיתוק אולמות הקולנוע, אולפני יוניברסל החליטו להשיק את ההופעה העולמית ישירות לשירותי ההזרמה, במחיר של 20$ לצפייה בחלון של 48 שעות.

במשך שנים, האולפנים נדרשו לתת לאולמות חלון בלעדיות של 2-3 חודשים לפני מעבר להקרנות ביתיות, וניסו לשנות זאת במו”מ. יוניברסל ניצלו את הזדמנות הקורונה לבצע את הניסוי באופן חד-צדדי. הוול סטריט ג’ורנל מסביר שהסיבה היא, כמובן, כלכלית: האולפנים מקבלים כ-80% מהכנסות ההשכרה הדיגיטלית, לעומת 50% בלבד מההקרנה הקולנועית. הפקת סרט ההמשך עלתה ליוניברסל 90 מיליון, והרווח משלושת השבועות הראשונים עומד על יותר מ-77 מיליון דולר. זה קצת יותר מהנתח של יוניברסל מההקרנות הקולנועיות של הסרט הראשון, שמכר ב-153.7 מיליון דולר בקופות בכל חמשת חודשי ההקרנה. לפי סקר של יוניברסל, 51% מהצופים באינטרנט אמרו שבוודאות היו הולכים לראות את הסרט בקולנוע, אם היתה אפשרות כזו, וכ-20% אמרו שהם אף פעם או כמעט אף פעם לא שוכרים סרטים דיגיטלית.

בעלי האולמות רואים במהלך בגידה, וחוששים שאולי כלל לא יהיה בהם צורך גם אחרי חלוף הריחוק החברתי. כשהמהלך הוכרז במרץ – האולמות טרם נסגרו לגמרי אז – הם האשימו את יוניברסל בניצול של המגפה לקידום מהלך ההשתחררות מהאולמות. ג’ון פית’יאן, מנכ”ל ההתאחדות הלאומית של בעלי תאטראות, אמר אז כי “מספר מוגבל של יוצאים מן הכלל לא באמת יוצרים מודל עסקי שונה”. אולם בעקבות ההצלחה של המופע העולמי, יוניברסל הבהירו שהדברים לא ישובו לקדמותם. ג’ף של, ראש חטיבת אן.בי.סי-יוניברסל שמחזיקה באולפנים, אמר: “התוצאות של ‘טרולים בהופעה עולמית’ העפילו על הציפיות שלנו, והדגימו את הוויאביליות של PVOD [ר”ת של premium video on demand]. ברגע שהאולמות ייפתחו מחדש, אנחנו מצפים לשחרר סרטים בשני הפורמטים [קולנוע והזרמה; ע”ק]”.

בעקבות ההכרזה, אולמות הקולנוע משיבים מלחמה: AMC וריגל אנטרטיינמנט, שתי רשתות בתי הקולנוע הגדולות בצפון אמריקה, הודיעו השבוע שיחרימו סרטים של יוניברסל בעקבות ההחלטה הזאת. 

ראשונים היו AMC, שלהם 8200 מסכים ב-661 אולמות קולנוע בארה”ב, בנוסף ל-2200 מסכים ב-244 אולמות באירופה. מנכ”ל הרשת, אדם ארון, הודיע על החרם במכתב פתוח ליו”רית יוניברסל פיקצ’רז, דונה לנגלי. “אנחנו מאוכזבים, אבל ההערות של ג’ף בנוגע לצעדים והכוונות החדצדדיים לא הותירו לנו ברירה. לפיכך, באופן מיידי, AMC לא יקרינו יותר אף סרט של יוניברסל באף אחד מהאולמות שלנו בארה”ב, אירופה או המזה”ת. המדיניות הזאת חלה על כל סרטי יוניברסל, נכנסת לתוקף היום, ועם פתיחתם מחדש של האולמות שלנו, אינה איום חלול או כזה שלא חשבנו עליו היטב”.

למחרת הצטרפו סינוורלד, הבעלים של רשת ריגל, עם 7211 מסכים ב-549 אולמות בארה”ב. “הצעד של יוניברסל לגמרי לא ראוי, ואין בו שום תום לב של התנהלות עסקית, שותפות ושקיפות”, נמסר מסינוורלד, הבעלים של ריגל. “יוניברסל החליטו חד-צדדית לשבור את ההבנה בינינו, ועשו זאת בשיא משבר ה-Covid-19, כשהעסק שלנו סגור, יותר מ-35 אלף עובדינו בבית, וכשאין לנו עוד תאריך ברור לפתיחה מחדש של הקולנוע”. בסינוורלד מבהירים שהחרם חל רק על סרטים שלא יכבדו את חלון הבלעדיות של 3 חודשים, “משום שאין בזה הגיון כלכלי עבורנו”.

בין הסרטים הבולטים שעלולים להיות מוחרמים נמצאים סרטי ההמשך בסדרות מהיר ועצבני, המיניונים ופארק היורה.

עוד נפגעים כלכלית ממגיפת הקורונה הם מוזיקאים, בגלל ביטול הופעות. פלטפורמת המוזיקאים המקוונת בנדקאמפ עשתה מחווה ליוצרים, והודיעה שלא תגבה את העמלה שלה מהכנסותיהם ביום שישי ה-20/3. ביום שישי רגיל, הקהילה רוכשת 47 אלף פריטי מוזיקה וממתגים (מרצ’נדייז), אולם בשישי של המבצע הקהילה רכשה 800 אלף פריטים – בשיא נמכרו 11 פריטים בשנייה – והוציאה 4.3 מיליון דולר, פי 15 מיום שישי רגיל. בבנדקאמפ חזרו על המבצע אתמול, ויקיימו אותו גם בימי שישי הראשונים של החודשיים הבאים, 5/6 ו-3/7.

ציוצים יקרים

השבוע למדנו שציוץ בטוויטר יכול לעלות בין 69 מיליון ל-14 מיליארד דולר.

למחיר הנמוך מביניהם אחראי ירון אורן-פינס. כשנשיא ארה”ב דונלד טראמפ (✔️ נבדק על ידי פוליטיפאקט) צייץ ב-27/3 לג’נרל מוטורז ופורד “תתחילו לייצר מנשמים, עכשיו!”, אחת מאלפי התגובות הגיעה מאורן-פינס, מהנדס חשמל מומחה בטכנולוגיות סלולר מסיליקון ואלי, שכתב: “אנחנו יכולים לספק למחלקות טיפול נמרץ מנשמות פולשניות ובלתי פולשניות. תדאג שמישהו ייצור איתי קשר *בדחיפות*” (הציוץ אינו זמין כעת, אחרי שאורן-פינס הפך את הטוויטר שלו לפרטי).

שלושה ימים לאחר מכן קיבל אורן-פינס ממדינת ניו יורק 69.1 מיליון דולר עבור 1450 מנשמות, או מחיר מופקע של 47,656 דולר לכל מנשמה, לפחות פי שלוש ממחיר של מכונות של פיליפס, שהקונגרס חוקר כרגע אם ביצעה הפקעת מחירים.

לפי תחקיר של באזפיד, מדינת ניו יורק חתמה על ההסכם עם אורן-פינס בהמלצת צוות הקורונה של הבית הלבן בראשות סגן הנשיא מייק פנס (צוות הקורונה של הבית הלבן לא מסר תגובה, אבל אחרי הפרסום מסרה דוברת מטעם פנס: “צוות הקורונה של הבית הלבן לא היה מיודע על החוזה הזה ולא היה מעורב בו כלל”).

אבל אורן-פינס לא סיפק ולו מנשמה אחת, ומדינת ניו יורק ביטלה את החוזה ומסרבת לומר כמה מהכסף הצליחה לקבל בחזרה, מלבד ההגדרה המעורפלת “עיקר הסכום”. אורן-פינס מסר לבאזפיד: “לא אני ולא החברה שלי נספק תגובה כלשהי על כך”, וניתק מגע.

לציוץ היקר יותר אחראי הבעלים של טסלה, אילן מאסק. כמו טראמפ, מאסק נוהג לצייץ את דעתו בלי חשבון. בעבר גרם טראמפ לירידת מניות של חברות שהשמיץ בטוויטר במיליארדי דולרים במצטבר. גם ציוץ של מאסק פגע במנייה של חברה – אבל בניגוד לטראמפ, מאסק הפיל את החברה שלו עצמו.

מאסק כתב בטוויטר ביום שישי שבכוונתו למכור כמעט את כל רכושו – “לא יהיה בבעלותי בית”, ואחר כך כתב כי “מחיר מניית טסלה גבוה מדי לדעתי”. הציוץ הביא לירידה של 14 מיליארד דולר, שהם יותר מ-11%, בערך המנייה. מאחר שמאסק מחזיק מניות בחברה, הונו האישי על הנייר ירד גם הוא, ב-3 מיליארד דולר.

לשאלת הוול סטריט ג’ורנל אם הציוץ ביום שישי הוא בדיחה, ואם עבר אישור של עורכי דין, השיב מאסק בקצרה: “לא”.

קונטרול-זי

ג’יי-זי לא באמת הקריא את המונולוג “להיות או לא להיות” מהמלט של שייקספיר ולא את Billy Joel’s “We Didn’t Start the Fire.”של בילי ג’ואל – זו בינה מלאכותית שעשתה דיפ-פייק שלו. המוזיקאי ואיש העסקים לא אהב את העניין הזה, וסוכנות הבידור שלו, Roc Nation, שלחה ליוטיוב דרישה להסרת הסרטונים בנימוק החדשני שלפיו “התוכן עושה שימוש לא חוקי בבינה מלאכותית לחקות את קולו של הלקוח שלנו”.

לפי דיווח של אנדי באיו, יוטיוב צייתו והסירו את הסרטונים, אולם בהמשך החזירו אותם בנימוק שבחנו את בקשת ההסרה והן לא היו מלאות – כלומר, נימוק טכני. אם תוגש בקשה שלמה, אמרו בגוגל, הם יבחנו אותה מחדש.


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות 🔧

תגובות

תגובה אחת לפוסט “🔥 אילן מאסק שרף 14 מיליארד $ בציוץ 👨🏿‍🎤 ג’יי-זי לא מרוצה 🎞️ אולמות הקולנוע נלחמים ברשת 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ 2.5.2020”

  1. » 📜 איך קוראים היום? 📻 ראיון ב”מה שכרוך” בכאן תרבות on 12 במאי, 2020 12:11

    […] ובינות מלאכותיות שעושות דיפ-פייק קולי של אנשים יכולות להקריא סיפורים לילדים בקולות הוריהם העסוקים מבלי שאלו בכלל קראו את הספר. הנה אחת לדוגמה – Lyrebird AI. הנה הדגמה של דיפ פייק קולי של ג’יי זי מקריא המלט, שהוא לא היה מרוצה ממנה: […]

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.