פייסבוק נכנעים לחרם המפרסמים, טלגרם מביסים את רוסיה 📻 האחראי על האינטרנט 27.6.2020
פייסבוק נכנעים למפרסמים
הפגנות Black Lives Matter עוררו דיון נרחב על גזענות ממוסדת ואלימות ממוסדת כלפי שחורים ולא-לבנים אחרים. בשבוע שעבר דיברנו כאן על Stop Hate for Profit, יוזמה של ארגוני זכויות לחרם מפרסמים על פייסבוק לאורך כל חודש יולי. מטרת החרם לאלץ את מפעילי הרשת החברתית לפעול נגד שיח שנאה וגזענות.
נורת’ פייס היו הראשונים להצטרף לחרם, ובינתיים הצטרפו כמאה חברות, ובהן יוניליוור, ורייזון, פטגוניה, בן אנד ג’ריז, הרשי’ז, ליוויס ודוקרז. רשימה מלאה ומתעדכנת אפשר למצוא כאן.
פרוקטר אנד גמבל הודיעו שיבחנו את התוכן הבעייתי בפלטפורמות שהם מפרסמים בהן, וקוקה קולה הודיעו ביום שישי על השעיית פרסום ברשתות חברתיות באופן כללי. מנכ”ל ויו”ר החברה, ג’יימס קווינסי, מסר בהודעה רשמית:
אין מקום לגזענות בעולם, ואין מקום לגזענות ברשתות חברתיות. חברת קוקה קולה תשעה פרסום בתשלום בכל פלטפורמות המדיה החברתית ברחבי העולם למשך לפחות 30 יום. אנחנו ננצל את הזמן הזה לחשוב מחדש על מדיניות הפרסום שלנו ולקבוע אילו שינויים נדרשים. אנחנו גם מצפים ליותר אחריותיות ושקיפות משותפי המדיה החברתית שלנו.
בפייסבוק לחוצים מהמהלך. בניגוד לקריאות לחרם מצד משתמשים, שמהם יש מיליארדים, חרם של מפרסמים גדולים יפגע בחברה במקום היחיד הרלוונטי: ההכנסות. לפי בלומברג, אחרי הודעת יוניליוור ביום שישי ירדו מניות פייסבוק ב-8.3% – מחיקה של 56 מיליארד דולר משווי השוק של פייסבוק, והפסד של יותר מ-7 מיליארד דולר אישית למייסד ומנכ”ל פייסבוק, מארק זאקרברג, שנותר עם הון של 82.3 מיליארד דולר וירידה מהמקום השלישי לרביעי ברשימת עשירי העולם.
במזכר פנימי למפרסמים כתבה סגנית-נשיא לפתרונות שיווק גלובלי בפייסבוק, קרולין אוורסון, כי “באופן כללי, חרם אינו הדרך שלנו להתקדם יחד. אני גם מאוד מקווה שאתם כבר יודעים שאנחנו לא עושים שינויים במדיניות שקשורים ללחץ על ההכנסות. אנחנו קובעים את המדיניות שלנו לפי עקרונות ולא אינטרסים עסקיים”.
מייסד ומנכ”ל פייסבוק, מארק זאקרברג 🖼️ Yang Jing
זאקרברג כנראה לא קיבל את המיזכר הזה. בעוד שמוקדם יותר החודש ביקר את טוויטר על שסימנו ציוצים של נשיא ארה”ב דונלד טראמפ כפייק ניוז וכמעודדי שיח שנאה, השבוע הוא הצטרף אליהם.
ביום שישי, בשידור פייסבוק לייב ובפוסט שפרסם, זאקרברג הודיע שגם אצלו תחול המדיניות הזאת, ופייסבוק יסמנו תוכן של נבחרי ציבור שיש בו עניין חדשותי, אך הוא מפר את המדיניות של פייסבוק. עוד הודיע זאקרברג כי פייסבוק מרחיבים את ההגדרה של שיח שנאה אסור, ואוסרים מודעות שמסמנות מגזר מסויים כסכנה.
בנוגע לתוכן שמפאר אלימות או מיועד לפגוע בשיעור ההצבעה בבחירות, זאקרברג הבהיר כי “אנחנו הולכים להסיר תוכן כזה, לא משנה מי אומר אותו. אין פטור לפוליטיקאים מאף מדיניות שאני מכריז עליה היום”.
טלגרם נכנעים לרוסיה
ברוסיה הסירו חרם בן שנתיים על טלגרם לאחר שמפעילי היישומון הסכימו לשתף פעולה נגד טרור, כך לפי דיווח של רויטרס.
מקור החרם בפיגוע הטרור במטרו של סנט פטרסבורג ב-2017. במסגרת החקירה, ה-FSB ביקשו מטלגרם מפתחות הצפנה לפענוח שיחות בין שני חשודים שהיו בחקירה. טלגרם סירבו לשתף פעולה, ובסופו של הליך משפטי, בית המשפט הורה לרוסקומנדזור, גוף אסדרת התקשורת והאינטרנט ברוסיה, להטיל חרם על טלגרם.
מייסד ומנכ”ל טלגרם, פאבל דורוב 🖼️ טקקראנץ’ (cc-by)
המייסד והמנכ”ל פאבל דורוב אמר אז בהתרסה כי “בטלגרם יש לנו את הלוקסוס שלא יהיה אכפת לנו מרווחים ומכירת מודעות. פרטיות אינה למכירה, ואסור לסכן זכויות אדם בגלל פחד או תאוות בצע”. החרם החל באפריל 2018, והיה מאוד לא יעיל – הוא גרם לפגיעה בשירותי צד ג’ ברוסיה, אבל לא פגע בזמינות של טלגרם במדינה, ולפי דורוב בסיס המשתמשים ברוסיה הוכפל בשנתיים של החרם. אפילו גורמים ממלכתיים ברוסיה, ובהם משרד החוץ וצוות הפעולה נגד הקורונה, פרסמו עדכונים בערוצי טלגרם משלהם.
רוסקומנדזור פרסמו בשבוע שעבר הודעה על הסרת החרם, בהסכמת התובע הכללי של רוסיה. זאת אחרי שהתביעה ברוסיה הגיעה להסכמה עם דורוב, שלדברי נציגים רשמיים רוסים “הביע נכונות להילחם ב[תוכן] טרור וקיצוניות” שמשותף בפלטפורמה שלו.
מספר ימים אחרי הודעת רוסקומנזור, דורוב כתב בטלגרם שלו שהמנהל החדש של רוסקומנדזור “החליט לשקף את המציאות” בכך שהודיע על הסרת החרם.
באתר החדשות Decrypt הכתירו זאת כנצחון של דורוב וכניעה של ממשלת רוסיה, וציינו שהתקשורת הרוסית הציגה את הסיפור כ”ירידה מהעץ נדירה ומביכה עבור הנשיא ולדימיר פוטין”.
ועדיין, יש מקום להיות ספקן בנוגע לפרטיות של משתמשי טלגרם, במיוחד ברוסיה, ולהמליץ להם לעבור לסיגנל.
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי תודות: הדר בן יהודה
סכנה לנשים בפורנו: פירצה חשפה פרטים אישיים ושמות אמיתיים 🐱💻 סייברסייבר ע02פ28
👂 להאזנה ומנוי לסייברסייבר באפליקציות השונות 🔊
צוות סייברסייבר חשף פירצה באתר הפורנו פוסיקאש (PussyCash), שדלפה מאות אלפי קבצים עם פרטים אישיים, תמונות וסרטונים של אלפי נשים (בעיקר) וגברים בתעשיית הפורנו וכאלו שכבר עזבו אותה. פוסיקאש, שפועל דרך מספר מותגים אינטרנטיים ובהם ImLive, נמצא בבעלות חברת I.M.L SLU שרשומה באנדורה, ובין בכירי העובדים באתר מופיעים שמות עבריים רבים. נעם רותם, עידו קינן ורן לוקאר מדברים על הפירצה בפרק זה של הפודקאסט.
הקו החם של סלעית: 1800-200-690; מדריך ורשימת ארגוני סיוע לאנשים בזנות ובתעשיית המין
החוק בארה”ב מחייב יוצרי פורנו לאסוף ולשמור את פרטיהם של המשתתפות והמשתתפים, כדי לפקח ולמנוע ניצול קטינים, מה שמעודד יצירת מאגרי מידע רגישים כאלו. בנוסף, מפעילי אתרי פורנו שומרים מידע שנחוץ להם, כמו מסמך הסכמה לפרסום תמונות וסרטוני העירום, טופס שבו הנשים מסמנות על תרשים של גוף האישה איפה יש להן קעקועים, צלקות, כתמי לידה וכדומה, ועוד.
אולם מאגרי מידע כאלה מסכנים את שלומם של נשים וגברים בתעשיית הפורנו, המין והזנות. אלו משתמשים לעתים בשמות בדויים – לא (רק) כדי לשרת פנטזיות של לקוחות, אלא גם כדי להפריד – נפשית, סמלית ומעשית – בין עולם המין לבין חיי היומיום שלהם. כפי שהסבירה לנו עו”ד ניצן כהנא, מנהלת המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות, חשיפת מידע כזה מסכנת את האנשים הללו – פרנסה, חיי חברה, משמורת על הילדים, סכנה לסחיטה באיומים ואף ברצח. במקרה של שימוש במידע הזה לגניבת זהות, אותם אנשים יתקשו להתלונן במשטרה, בין אם בגלל חשש מרשויות האכיפה והן כי במשטרה עלולים להתייחס אליהם בזלזול בגלל מקצועם.
מידע על השתתפותם של אנשים בפורנו עלול לרדוף אותם גם אחרי שעזבו את התחום, כפי שסיפרה מיה ח’ליפה בפודקאסט של לאנס ארמסטרונג. ח’ליפה, אמריקאית ממוצא לבנוני, עבדה בפורנו שלושה חודשים בלבד ב-2014-2015, אולם לדבריה אנשים מזהים אותה עד היום כשחקנית פורנו.
המאגר של פוסיקאש, שאוחסן בדלי אמזון בלתי מוגן, דלף יותר מ-875 אלף קבצים שכללו תמונות ומידע אישי רגיש של יותר מ-4,000 אנשים בפורנו. המידע החדש ביותר היה קבצים בני מספר שבועות, והקבצים הישנים ביותר היו בן 20 שנה!
פרסמנו את הסיפור יחד עם vpnMentor ועומר כביר בכלכליסט. מפוסיקאש נמסר בתגובה:
אנו מייחסים חשיבות רבה לפרטיות ולכן פעלנו במהירות האפשרית והסרנו תיקייה פתוחה, מיד אחרי ש-vpnMentor, חברת המחקר הטכנולוגי ומבדקי הבטיחות המתקדמים, הסבה את תשומת לבנו לכך. חשוב להבין כי המידע לא דלף לשום גורם. אנו משוכנעים כי חברת vpnMentor לא תעשה במידע כל שימוש. מדובר בתיקייה משנת 2013 הכוללת חומר פרסומי חיצוני לחברה, של שחקנים ושחקניות מקצועיים המופיעים בסרטים ובתמונות, שלא במסגרת אתרי החברה. סרטים שנרכשים מחברות מתמחות ע”י גורמים רבים. הקבצים מאשרים כי מדובר בשחקנים מעל גיל 18. השימוש בחומרים הישנים הללו היה לצרכי שיווק ונועד לקדם אתרים שונים.
חשוב להדגיש כי אין מדובר במידע פרטי על נותני שירות, מציגים ו/או לקוחות חברה אחרים ושל אתר imlive.com. התיקייה כאמור נחסמה לגישה מבחוץ באופן מיידי ובנוסף לכך חודדו הנחיות למחלקות השונות והביקורת השוטפת בכל הקשור לאחסון מידע.
<חסות>
VPN זה חשוב, ו-ProtonVPN הוא שירות ה-VPN האהוב עלינו בסייברסייבר. אם תיכנסו לכאן, או לכתובת המקוצרת cybercyber.co.il/vpn, על כל רכישה שלכם הבלוג והפודקאסט יקבלו כמה שקלים – דרך נחמדה להגיד לנו תודה.<\חסות>
חדש! הקו החם והפריך של סייברסייבר!
תגובות לפרק? דיווחים על פירצות ופריצות? מתכוני מאפים? שילחו הודעה קולית
🍕 055-2776766 🐱
(אפשר גם לשלוח תרומות בפייבוקס למספר הזה)
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי המצור, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו: באימייל (Go@podcasti.co), בטלפון (053-7337419) או בטופס:
מזכים
סיבר סיבר? סיברסיבר?? סייבר סייבר?! סייברסייבר! 🐱💻 סייברסייבר הוא הסכת (פודקאסט) על האקרים ומאפים 🗣️ מגישים: עידו קינן; נעם רותם 🎹 העטיפה המוזיקלית של הפודקאסט מבוססת על הטראק Fauna vs. Killah B – Los Piratas Del Reggaeton (Futuristic Dance Squad Viaba Mashup) by Futuristic Dance Squad (רשיון cc-by), 🥯 שיר פינת המאפים נכתב ובוצע ע”י פּוּצִיםפּוּצִים ומוקסס על ידי עומר סנש 💵 מוזיקת אייטיז בפרסומות: 80s by Fryc (cc-by) 👨🔧 עיצוב סאונד: עומר סנש 🔧 הופק על ידי Podcasti.co – מפיקים פודקאסטים מעולים, מעבדות סייברסייבר לאבז וחדר 404
📰 חדשות סייברסייבר: @OhCyberMyCyber 📫 כיתבו לנו אל cyber@podacsti.co 🗝️ הדליפו לנו דרך תיבת ההדלפות הסודית (כניסה עם TOR / הסבר) 📞 הודעות קוליות שילחו אל הקו החם והפריך של סייברסייבר: 055-2-776766 💸 תרומות בפייבוקס למספר 055-2-776766
סייברסייבר הוא הפקה של פודקאסטיקו ומעבדות סייברסייברלאבז
<חסות>
VPN זה חשוב, ו-ProtonVPN הוא שירות ה-VPN האהוב עלינו בסייברסייבר. אם תיכנסו לכאן, או לכתובת המקוצרת cybercyber.co.il/vpn, על כל רכישה שלכם הבלוג והפודקאסט יקבלו כמה שקלים – דרך נחמדה להגיד לנו תודה.<\חסות>
<חסות>
VPN זה חשוב, ו-ProtonVPN הוא שירות ה-VPN האהוב עלינו בסייברסייבר. אם תיכנסו לכאן, או לכתובת המקוצרת cybercyber.co.il/vpn, על כל רכישה שלכם הבלוג והפודקאסט יקבלו כמה שקלים – דרך נחמדה להגיד לנו תודה.<\חסות>
<חסות>
VPN זה חשוב, ו-ProtonVPN הוא שירות ה-VPN האהוב עלינו בסייברסייבר. אם תיכנסו לכאן, או לכתובת המקוצרת cybercyber.co.il/vpn, על כל רכישה שלכם הבלוג והפודקאסט יקבלו כמה שקלים – דרך נחמדה להגיד לנו תודה.<\חסות>
<חסות>
VPN זה חשוב, ו-ProtonVPN הוא שירות ה-VPN האהוב עלינו בסייברסייבר. אם תיכנסו לכאן, או לכתובת המקוצרת cybercyber.co.il/vpn, על כל רכישה שלכם הבלוג והפודקאסט יקבלו כמה שקלים – דרך נחמדה להגיד לנו תודה.<\חסות>
🇮🇳🇺🇸 טראמפליקציה ויישומודי – מצאנו בכם פירצות 🐱💻 סייברסייבר ע02פ27
בפרק זה של סייברסייבר: פירצות אבטחה ביישומון קמפיין טראמפ 2020, מערכת הכסף הממשלתית של הודו ומספר יישומונים שדלפו פרטים על משתמשים
👂 להאזנה ומנוי לסייברסייבר באפליקציות השונות 🔊
טראמפ מאבד את המפתחות
יישומון בחירות 2020 של דונלד טראמפ
יישומון בחירות 2020 הרשמי של דונלד טראמפ מאפשר לו לשמור על קשר ישיר עם הבוחרים, תוך עקיפת הצנזורה וההשעיות של ענקיות הרשתות החברתיות. נעם רותם ורן לוקאר, חוקרי הסייבראבטחה של מעבדות סייברסייבר לאבז ו-Website Planet, גילו ביישומון פירצת אבטחה שעלולה היתה לחשוף מידע על משתמשי היישומון, כמו גם (פוטנציאלית) לנתק את חשבון הטוויטר של טראמפ מהיישומון. הפיתוי היה גדול, אבל ביצענו אסגרה אחראית של הפירצה, ואנשיו של טראמפ חזרו אלינו במהירות, סגרו אותה והוציאו גירסה חדשה ומאובטחת יותר של היישומון. פרסמנו את הסיפור בפודקאסט סייברסייבר ובשיתוף עם אתר פוליטיקו.
היישומון, Official Trump 2020 App שמו, פותח במשך חצי שנה עבור קמפיין הבחירה מחדש של הנשיא טראמפ, והושק באמצע אפריל עבור iOS ואנדרואיד. הוא נבנה להדהד ולהגביר את חשבונות המדיה החברתית הקיימים של טראמפ, שהוא מרכז ומציג. במקביל, היישומון משמש כרשת חברתית עצמאית, שחותרת תחת תקנוני השימוש, הצנזורה והצנזורה האפורה, ההשעיות ובדיקת העובדות של הרשתות החברתיות. אלו הודגמו חודש לאחר מכן, כשטוויטר סימנו ציוצים של טראמפ כבלתי מדוייקים עובדתית, והוא השיב אש בהוצאת צו נשיאותי נקמני.
“כל אדם שרוצה לתמוך בטראמפ יכול להוריד את היישומון ישירות, לקבל מידע, לתקשר איתנו, בלי צורך בחברה צד ג’ שאולי יש ואולי אין לה הטייה נגדנו”, הסביר בראד פארסקייל, מנהל הקמפיין של טראמפ, בראיון ל-CNN. מטרתו ארוכת הטווח היא להפוך לפלטפורמה חדשה לתקשורת בין טראמפ לתומכים, במיוחד אם “ענקיות המדיה החברתית או חברות תקשורת יחליטו לשחק עם הנשיא טראמפ” ולחסום את התקשורת שלו. “אם משהו יקרה, הפיד הזה נשלט על ידינו ונמצא בבעלותנו דרך היישומון שלנו, בלי תיווך של חברות צד ג’. רציתי יישומון שנמצא בבעלותנו הישירה, כך שאם נצטרך לתקשר איתם ישירות, נוכל לעשות זאת”.
צוות הסייבראבטחה שלנו ניתח את היישומון ומצא מפתחות וסודות – המקבילים לשמות משתמש וסיסמאות, שהעניקו גישה לחלקים שונים של היישומון, ובהם ה-Twitter API, ממשק תכנות יישומים שדרכו היישומון מתממשק למידע ולשירותים של טוויטר. ב-APK – פורמט ארכיוני שמכיל את כל קבצי גירסת האנדרואיד של היישומון, מצאנו מידע חשאי, כולל:
● מפתחות וסודות Twitter Application
● מפתחות Google apps
● מפתחות Google maps
● מפתחות Branch.io (כלי לניתוח סטטיסטיקות בסלולר)
בעוד המפתחות החשופים איפשרו גישה לשלל מקומות ביישומון, מסקנת המחקר שלנו היא שחשבונות המשתמשים נותרו בלתי נגישים דרך הפירצה שמצאנו. לא ניסינו להיכנס לחשבונות משתמשים ביישומון, מתוך מחשבה שהפירצה הראשונית חמורה מספיק להתריע בפני צוות הקמפיין של טראמפ. הסקנו גם שתוקף יזדקק לשני מפתחות נוספים, שלא נחשפו בפירצה, כדי לחדור לחשבונות משתמשים ביישומון, ובהם החשבון של טראמפ.
אולם האקר זדוני יכול היה להשתמש במפתחות שכן נחשפו כדי להתחזות ליישומון, וחמור מכך. למשל, בשימוש במפתחות branch.io, האקר יכל פוטנציאלית לקבל גישה למידע על המשתמשים והשימוש שהם עושים באפליקציה.
דונלד טראמפ בסגנון אנדי וורהול 🖼️ Tibor Janosi Mozes
כשהבנו את פוטנציאל הנזק של הפירצה, בו ביום שגילינו אותה, פנינו לצוות היישומון של הקמפיין, כמו גם ישירות לאנשים בצוות של טראמפ, והודענו להם על החשיפה. צוות אבטחת המידע שלהם ענה תוך שעות ספורות, ואנחנו ביצענו אסגרה אחראית ומסרנו להם את פרטי הפירצה. כאמור, הם סגרו אותה והוציאו גירסה חדשה ומאובטחת של היישומון.
החשיפה, שנבעה מטעות אנוש, היא משמעותית וחמורה. במילים פשוטות, היישומון לא אמור היה לחשוף מידע רגיש כל כך. ניתן היה להימנע מחולשות אבטחה כאלו אם צוות הפיתוח היה מתנהל לפי נהלים קפדניים יותר, מטמיע נהלי אבטחה חזקים יותר, מאבטח את המפתחות ומונע מהסודות להיות חשופים.
<חסות>
VPN זה חשוב, ו-ProtonVPN הוא שירות ה-VPN האהוב עלינו. אם תיכנסו לכאן, או לכתובת המקוצרת podcasti.co/vpn, על כל רכישה שלכם הבלוג והפודקאסט יקבלו כמה שקלים – דרך נחמדה להגיד לנו תודה.
אם אתם מחפשים אחסון לפודקאסט, אנחנו ממליצים ללקוחות שלנו על פודבין. יש חבילה בסיסית בחינם שמאפשרת להתנסות בשירות, ואפשר לשדרג לחבילה בתשלום. אם תירשמו דרכנו כאן podbean.com/podcastico – אנחנו נקבל כמה שקלים, ואתם תקבלו מפודבין חודש במתנה.
<\חסות>
מודי לא שומר על הכסף
מצאנו פירצה גם ב-BHIM, יישומון הכסף הדיגיטלי של הודו. הפירצה חשפה פרטים אישיים ופיננסיים על מיליוני הודים. למערך הסייבר ההודי לקח חודש, שיחה איתנו דרך משרד החוץ ואיומים מרומזים נגדנו עד שסגרו את הפירצה.
שרה נתניהו ובן זוגה בביקור בהודו 🖼️ משרד ראש הממשלה
בקטנה
- וי-שרד, יישומון תזונה וכושר, חשף מעל 600 גיגהבייט של מאמנים ומתאמנים, כולל תוכניות אימונים תמונות לפני ואחרי.
- קבוצת אתרי הכרויות סינית לאמריקאים חשפה פרטים, תמונות וצ’טים של משתמשים.
- 8 בלטס, יישומון לימוד מרחוק לבתי ספר ולחברות, חשף פרטים של מאות אלפי לקוחות.
- קי-רינג, יישומון שמחליף כרטיסי הנחה, כרטיסי מועדון, כרטיסי אשראי וכרטיסי מתנה (גיפטקארד), חשף אותם לשימוש זדוני.
דונלד טראמפ ונרנדרה מודי 🖼️ הבית הלבן (PD)
חדש! הקו החם והפריך של סייברסייבר!
תגובות לפרק? דיווחים על פירצות ופריצות? מתכוני מאפים? שילחו הודעה קולית
🍕 055-2776766 🐱
(אפשר גם לשלוח תרומות בפייבוקס למספר הזה)
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co
מזכים
סיבר סיבר? סיברסיבר?? סייבר סייבר?! סייברסייבר! 🐱💻 סייברסייבר הוא הסכת (פודקאסט) על האקרים ומאפים 🗣️ מגישים: עידו קינן; נעם רותם 👨🔧 עיצוב סאונד: עומר סנש 🔧 הופק על ידי Podcasti.co – מפיקים פודקאסטים מעולים, מעבדות סייברסייבר לאבז וחדר 404
משתתפות.ים
🐈 אות הקו החם והפריך של סייברסייבר: נועה ארגוב 🥐 פינת המאפים: סילאן אשת המאפים
מוזיקה
India / T.Rico cc-by; Tabla Beats Dubstep by Dj AleX India (cc-by); דאם דאם פפדאם / MalayalamKuttiPaatugal; Dub Killer – India / Dub Killer Official cc-by; love. / Jaron Gallo aka (Collapse) cc-by; Boots and Cats / Robert Clouth 🎹 עטיפה מוזיקלית: Fauna vs. Killah B – Los Piratas Del Reggaeton (Futuristic Dance Squad Viaba Mashup) by Futuristic Dance Squad (רשיון cc-by) 💵 פרסומות: 80s by Fryc (cc-by) 🥯 אות פינת המאפים: פּוּצִיםפּוּצִים 🎛️ מיקס: עומר סנש
קולות
🔔 משחק הווידאו רובוקופ; מנכ”ל זום, אריק יואן, בשיחה רבעונית עם משקיעים; אדוארד סנואודן בכנס אורנשטיין חושן; דדי, חתול המיחזור של תמיר; אש! / IT Crowd; טראמפ מספר שנבדק ונמצא חיובי / פוקס ניוז; טראמפ על דרגת האייקיו של אנשים; אתה רוצה לפתח יישומון? (1, 2) / ריק אנד מורטי; אמריקה, פאק יה! / טים אמריקה; טראמפ קורא ל-CNN פייק ניוז / Turning Point USA; מעריצי טראמפ שרים / Cal Perry; ידית דלת נעולה / Kyle1Katarn cc-by; צ’אק טסטה; נתניהו על נרנדרה מודי, נשיא הודו; הארנק גורם לג’ורג’ כאבי גב / סיינפלד; כרטיס מתנה / קופה ראשית
📰 חדשות סייברסייבר: @OhCyberMyCyber 📫 כיתבו לנו אל cyber@podacsti.co 🗝️ הדליפו לנו דרך תיבת ההדלפות הסודית (כניסה עם TOR / הסבר) 📞 הודעות קוליות שילחו אל הקו החם והפריך של סייברסייבר: 055-2-776766 💸 תרומות בפייבוקס למספר 055-2-776766
🔻 מסלים המאבק בין טראמפ לרשתות החברתיות 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ, 20.6.2020
לנאצי שלי שלוש פינות
המאבק המתמשך בין הרשתות החברתיות לבין דונלד טראמפ, נשיא ארה”ב (באמת! אפילו טוויטר נתנו לו וי כחול) עלה שלב בשבועות האחרונים. בסוף מאי, טוויטר החלו לסמן ציוצים בעייתיים של הנשיא כמפארים אלימות (כלפי מפגיני Black Lives Matter) וכמטעים (לגבי הצבעה באמצעות הדואר בבחירות בארה”ב). בתחילת יוני, סנאפצ’ט הודיעו שלא יקדמו יותר תכנים של טראמפ – “אנחנו לא נגביר קולות שמסיתים לאלימות וחוסר צדק גזעיים על ידי מתן קידום חינמי ב[עמוד קידום התכנים] Discover. אין מקום לאלימות וחוסר צדק גזעיים בחברה שלנו ואנחנו עומדים בתמיכה בכל מי שמבקש שלום, אהבה, שיוויון וצדק באמריקה”.
פייסבוק, לעומת זאת, לא פעלו נגד טראמפ (מייסד ומנכ”ל החברה, מארק זאקרברג, אפילו ביקר את טוויטר על בדיקת העובדות שעשו לציוצי הנשיא). אנשי הרשת החברתית הגדולה בעולם חטפו הרבה ביקורת על המדיניות הזאת, בין השאר מעובדים שיצאו בגלוי נגד החברה וחלקם אף התפטרו, ועובדי הייטק שהיו בהליכים של הצטרפות לחברה, והודיעו שהחליטו לא לעבוד שם. בין המבקרים היו גם יותר מ-270 מדענים שעובדים ב-Chan Zuckerberg Initiative, חברה למטרות פילנתרופיה שהקימו זאקרברג ואשתו, רופאת הילדים פרסילה צ’אן, לטובת “קידום הפוטנציאל האנושי ושיוויון בתחומים כמו בריאות, חינוך, מחקר מדעי ואנרגיה”. בתגובה פרסמו הזוג צ’אן-זאקרברג בשישי שעבר מכתב שבו כתבו שהם “מזועזעים עמוקות ונגעלים מהרטוריקה המפלגת והמסיתה של הנשיא טראמפ”.
NEW —
— Teddy Schleifer (@teddyschleifer) June 12, 2020
Mark Zuckerberg & Priscilla Chan have responded to the 270+ scientists at the @ChanZuckerberg Initiative who called on Zuckerberg to curb misinformation.
Zuckerberg says he and Chan are “deeply shaken and disgusted by President Trump’s
divisive and incendiary rhetoric.” pic.twitter.com/j5ziU15Ik9
ביום שלישי פרסם זאקרברג מאמר בעיתון USA טודיי, שבו הודיע על קמפיין של פייסבוק ואינסטגרם לקידום מידע אמין על הבחירות בארה”ב והעלאת שיעור ההצבעה, ששם לעצמו יעד לגרום ל-4 מיליון אנשים להירשם להצביע: “בסך הכל, אנחנו צופים שיותר מ-160 מיליון אנשים בארה”ב יראו מידע מוסמך בפייסבוק על איך להצביע בבחירות הכלליות מיולי ועד נובמבר”. עוד הודיע זאקרברג שפייסבוק יאפשרו למשתמשים לבחור שלא לראות מודעות פוליטיות – כלומר, מטילים את האחריות על הציבור, שייאלץ לבחור בין שתי אפשרויות רעות: להיחשף לכל הקמפיינים, כולל קמפיינים שקריים ומסיתים, או לא להיחשף לקמפיינים כלל.
לקראת סוף השבוע, פייסבוק עברו למעשים והעיפו קמפיין תעמולה של טראמפ בנימוק שהפר את “המדיניות נגד שינאה מאורגנת”. הקמפיין, שעלה לאוויר ביום ד’, קרא לאזרחים לחתום על עצומה שתומכת בהחלטה של טראמפ להגדיר את אנטיפה כארגון טרור, כשהוא מספר ש”*אספסופים* מסוכנים של קבוצות שמאל-קיצוני עוברים ברחובותינו וגורמים למהומה מוחלטת. הם *מחריבים* את ערינו ומתפרעים – זה טירוף מוחלט”. הפרסומת לוותה בתמונה של משולש אדום הפוך.
הנאצים השתמשו במשולשים הפוכים בצבעים שונים לקטלג אסירים במחנות ריכוז. משולש אדום הפוך סימן בין השאר אסירים פוליטיים שמאלנים: סוציאל-דמוקרטים, ליברלים, סוציאליסטים, קומוניסטים, אנרכיסטים, וכן גויים שעזרו ליהודים. משולש הפוך אדום על משולש צהוב סימן אסיר פוליטי יהודי.
טלאים נאציים לסימון אסירים במחנות ריכוז
פייסבוק הסירו את הקמפיין למחרת עלייתו, ודובר מטעם החברה הסביר:
הסרנו את הפוסטים והמודעות הללו בגלל הפרה של המדיניות שלנו נגד שינאה מאורגנת. המדיניות שלנו אוסרת שימוש בסמלים לזיהוי אסירים פוליטיים של קבוצות שינאה אסורות בלי לתת הקשר שמגנה את הסמל או דן בו.
מנהל התקשורת של קמפיין טראמפ, טים מורטאו, אמר בתגובה:
המשולש האדום ההפוך הוא סמל שמשמש את אנטיפה, ולכן נכלל במודעה שלנו על אודות אנטיפה. נציין שלפייסבוק עדיין יש אמוג’י משולש הפוך בשימוש, שנראה בדיוק אותו דבר, כך שמוזר שהם מתמקדים רק במודעה הזאת. האימג’ גם לא כלול במאגר סמלי השינאה של הליגה נגד השמצלה. אבל זה אירוני שנדרשה מודעה של טראמפ לאלץ את התקשורת להודות שאנטיפה היא קבוצת שינאה.
לפייסבוק אין קשר לאמוג’י המדובר – 🔻 – שאושר במסגרת תקן יוניקוד 6 ב-2015. לעומת זאת, אכן יש אנשים והתארגנויות שמזדהים כאנטיפה ומשתמשים במשולש האדום ההפוך, אולם התנועה לא מזוהה עם הסמל הזה. ג’ייקוב ס’ אדר, היסטוריון באקדמיית ברנבוים-סעיד בברלין שעוסק בגרמניה המודרנית, טען בשיחה עם הוושינגטון פוסט כי בעוד יש ניכוס-מחדש של סמלים נאציים על ידי קבוצות שהם רדפו, למשל המשולש הוורוד שאומץ אצל פעילים להטבקים, אין ניכוס-מחדש כזה למשולש האדום. לדבריו,
אני חושב שזה שימוש מאוד בעייתי בסמל שהנאצים השתמשו בו לזהות את אוייביהם הפוליטיים. קשה לדמיין שזה נעשה בכוונה, כי אני לא בטוח שרוב גדול של האמריקאים מכיר או מבין את הסמל, אבל זה מאוד, מאוד רשלני, בלשון המעטה.
אבל לטראמפ ואנשיו יש עבר מוכתם בנושא שימוש בסמלים נאציים ומכחישי שואה, לפי רשימה שפרסם האתר השמאלני מדיה מאטרז. בבחירות הקודמות, טראמפ הפיץ מם שקרא להילרי קלינטון “המועמדת הכי מושחתת אי פעם” על גבי מגן דוד אדום (הוא טען לאחר מכן שזה אמור היה להיראות כמו כוכב של שריף); דיימונד וסילק, כוכבות יוטיוב שייצגו את קמפיין טראמפ, ראיינו מכחיש שואה; וקמפיין טראמפ נתן אקרדיטיזציה לתוכנית רדיו של גזענות-לבנה, שדונלד טראמפ ג’ונייר ויועץ של טראמפ התראיינו אליה.
מנכ”ל הליגה נגד השמצה, ג’ונת’ן גרינבלט, כינה את השימוש בסמל “פוגעני ומאוד מטריד”. לדבריו, “לא קשה לבקר את היריב הפוליטי שלך בלי להשתמש בדימויים מהתקופה הנאצית. אנחנו מפצירים בקמפיין טראמפ לנקוט במשנה זהירות ולהתוודע להקשר ההיסטורי לפני שהם עושים זאת. בורות אינה תירוץ לניכוס סמלי שינאה”.
דיס איז CNN
השבוע התרחשה היתקלות נוספת בין טראמפ לרשתות החברתיות. טראמפ פרסם בטוויטר ובפייסבוק סרטון שמציג קטע ששודר ב-CNN. בתחתית הסרטון הופיעה כתובית CNN “פעוט מפוחד בורח מתינוק גזען”, ובסרטון נראה תינוק לבן רודף אחרי תינוק שחור. בהמשך הכתובית מתחלפת ל”התינוק הגזען ככל הנראה מצביע טראמפ”. אחר כך הסרטון מציג את התינוקות רצים זה אל זה ומתחבקים, והכיתוב: “אמריקה היא לא הבעיה. [הבעיה] היא פייק ניוז”. CNN הגיבו לציוץ שהסרטון אכן שודר ב-CNN, אך לא הוצג כמקרה של גזענות, אלא כסיפור חמוד ומרגש על חברות ונגד גזענות, וצירפו קישור לדיווח המקורי.
CNN did cover this story – exactly as it happened. Just as we reported your positions on race (and poll numbers). We’ll continue working with facts rather than tweeting fake videos that exploit innocent children. We invite you to do the same. Be better. https://t.co/T1nBtejZta
— CNN Communications (@CNNPR) June 19, 2020
טוויטר סימנו את הסרטון הזה כמדיה שעברה מניפולציה (“manipulated media“). פייסבוק לא עשו דבר. בהמשך, הן פייסבוק והן טוויטר הסירו את הסרטון בעקבות תלונת זכויות יוצרים של בעל הזכויות המקורי. טוויטר השאירו את העמוד ללא הסרטון עם ההערה המקורית על המניפולציה, והוסיפו הודעה עם הסיבה להסרת הסרטון.
פרופיל דונלד טראמפ מציפורי טוויטר 🖼️ גורדון ג’ונסון
חרם מודעות
התגובה של הרשתות החברתיות בשני המקרים מעלה שאלות לגבי שיקול הדעת והמניעים שלהן. האם פייסבוק חטאו בגודווין כשחיברו בין הסמל בקמפיין לבין הנאצים? האם הסרטון המפוברק של CNN נתפס אצל המתגלצ’ים כסאטירה, או שהם רואים בו קטע אותנטי מ-CNN ולכן טוב שטוויטר הוסיפו אזהרה כדי למנוע פייק ניוז? האם פייסבוק, ובעיקר טוויטר, אוכפים את הכללים הללו גם על מנהיגים ואישי ציבור אחרים?
בתמונה הגדולה, צריך לתהות אם מנהלי הרשתות החברתיות פועלים באופן אובייקטיבי ושקול, או כתגובה ללחצים מכיוונים שונים ומנוגדים; ואם הצעדים שהם נוקטים בהם מוגזמים, או לא מספיק חמורים. אם טראמפ פועל בהתאם לכללי חופש הביטוי, למה החברות המסחריות הללו מתערבות בכך? ואם הן חושבות שהוא משקר, מסית ומעודד אלימות בניגוד לכללי השימוש, למה הן לא חוסמות אותו לגמרי?
בינתיים הכסף מתחיל לדבר: נורת’ פייס היא החברה הראשונה להצטרף לקמפיין Stop Hate for Profit שהושק השבוע, אשר קורא לחרם מודעות על פייסבוק לאורך כל חודש יולי, משום שהרשת מאפשרת שיח של שינאה והסתה גזענית. את הקמפיין מפעילים הליגה נגד השמצה, NAACP, Sleeping Giants, Color Of Change, Free Press ו-Common Sense. זו רשימת ההמלצות שלהם לפייסבוק.
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי תודות: הדר בן יהודה
ענקיות הטק מודיעות על מדיניות פנים חדשה 😶 האחראי על האינטרנט בגלצ 13.6.2020
כל הנשים אותו דבר. לכולן קוראים ציפי
לאחרונה החליטו במיקרוסופט לפטר עשרות עיתונאים – 50 בארה”ב ו-27 בבריטניה, ולהחליפם בתובנה-מלאכותית. מיקרוסופט לא מחזיקים מערכת חדשות משל עצמם, אלא אוצרים ומציגים חדשות ממגוון אתרי חדשות שותפים בעמוד הפתיחה של דפדפן אדג’, שמיקרוסופט מנסים לשזרק למשתמשי חלונות, ושל אתר MSN, שעדיין קיים. התובנה אמורה לערוך את העמודים הללו, והוכיחה את עצמה כמכרה זהב סאטירי.
גירסה נסיונית של התובנה, אשר הוכנסה לפעולה, בחרה לאחרונה כתבה שבה ג’ייד ת’ירלוול, חברת הלהקה הבריטית ליטל מיקס, חלקה מחשבות על גזענות שחוותה כאישה ממוצא מעורב מצרי-תימני. התובנה שיבצה את הכתבה, וליוותה אותה בתמונה של חברת הלהקה לי אן-פינוק.
ת’ירלוול השחירה באינסטגרם שלה:
@MSN אם אתם הולכים להעתביק כתבות מכלי תקשורת אחרים, אולי תרצו לוודא שאתם משתמשים בתמונה של החברה ממוצא-מעורב הנכונה של הלהקה. החרא הזה הזה קורה ל-@leighannepinnock [לי אן-פינוק] ולי *כל הזמן* כך שזה הפך לבדיחה חוזרת. זה פוגע בי שלא יכולתם להבדיל בין שתי נשים-מקהילות-צבע [women of color] מתוך ארבע חברות להקה … *תשתפרו*
בינות מלאכותיות ידועות כסובלות מהטייה שמקשה עליהן לזהות נשים וכן אנשים עם צבע עור כהה, בין השאר בגלל שהן מאומנות על מאגרי נתונים שמכילים רוב של גברים לבנים, ונכתבות ומנוהלות על ידי אוכלוסיות הומוגניות שלא מבחינות בכשל הזה.
בתגובה לפרסום בגרדיאן, מיקרוסופט התעלמו משאלות על על הכשל המובנה בתובנה ועל ההחלטה להפעיל אותה כשהיא לא מוכנה לעולם האמיתי, והסתפקו בתגובה על המקרה הספציפי: “ברגע שנודע לנו על הסוגיה, פעלנו מיד לפתור אותה והחלפנו את התמונה השגויה”. בתגובה מעודכנת לוורג’ הם טענו שלא מדובר בהטייה אלגוריתמית אלא בפיצ’ר נסיוני במערכת האוטומטית: “אף שהסרת הטייה ושיפור דיוק ממשיכים להיות נושאים חשובים במחקר בינה מלאכותית, הטעות הזאת לא נבעה מסוגיות אלו. בבדיקת יישום חדש לבחירת תמונה חלופית, במקום לחזור לתמונה המקורית, תמונה מעמוד הכתבה המקורית צומדה לכותרת הכתבה. זה גרם למראית עין שגויה שהכותרת היתה כיתוב לתמונה [השגויה]”. כפי שהעירו בוורג’, זה בדיוק מסוג הטעויות שעורכים אמורים לזהות ולנכש.
במה שנראה כמו בדיחה שכותבת את עצמה על ידי בינה מלאכותית, התובנה שיבצה ב-MSN כתבות ביקורתיות על התקרית הזאת, ואנשי עמוד החדשות שנותרו ב-MSN נאלצו למחוק אותן. הבוסים התריעו בפניהם כי צפויה כתבה שלילית על הטייה גזענית לכאורה בתובנה בגרדיאן, אחד משותפי התוכן של MSN, וכי עליהם למחוק אותה – משום שאין להם אפשרות למנוע מראש את בחירת הכתבה על ידי התובנה. עוד הוזהרו אנשי MSN כי גם אם ימחקו את הכתבה, התובנה עלולה לפסול את ההחלטה שלהם ולנסות לפרסם שוב את הכתבה.
[עוד בנושא: רוב מערכות זיהוי הפנים שוגות בזיהוי גברים לא-לבנים ונשים]
מדיניות פנים
כתבה שמכילה התייחסות לסיפור על ת’ירלוול והצליחה לעבור את הסינון של MSN מספרת על ההחלטה הדרמטית של IBM להפסיק פיתוח ומכירת תוכנות ושירותים לזיהוי פנים למשטרה. ההחלטה מגיעה לאור המחאה נגד הגזענות המשטרתית בעקבות רציחתו של ג’ורג’ פלויד על ידי שוטר. מנכ”ל יבמ, ארווינד קרישנה, הודיע זאת במכתב לבית הנבחרים האמריקאי:
הטכנולוגיה צריכה להגביר שקיפות ולסייע למשטרה להגן על קהילות, אבל אסור שתקדם אפליה או חוסר צדק גזעי. יבמ לא מציעה יותר תוכנות יבמ לזיהוי וניתוח פנים לשימוש כללי. יבמ מתנגדת בתוקף ולא תתיר שימוש בכל טכנולוגיה, כולל טכנולוגיות זיהוי פנים של ספקים אחרים, למעקב המוני, פירפול גזעי, [ו]הפרת זכויות אדם וחירויות בסיסיות. […] אנחנו מאמינים שעכשיו הזמן להתחיל דיאלוג לאומי על אם ואיך טכנולוגיות זיהוי פנים צריכות לשמש רשויות אכיפת חוק פנימיות.
שתי ענקיות טכנומידע נוספות הודיעו על הפסקת אספקת שירותי זיהוי פנים למשטרה. אמזון הודיעו על הפסקת אספקת שירות זיהוי הפנים Rekognition למשטרה למשך שנה, וציינו כי “אנחנו מקווים שהתדחית בת השנה הזאת תתן לקונגרס די זמן ליישם חוקים מתאימים, ואנחנו כאן לעזור אם נתבקש”.
במיקרוסופט, החברה מתקרית התמונה השגויה, קראו כבר לפני שנתיים לאסדרת התחום, משום שהתעשייה לא יכולה לאסדר את עצמה (זאת בעקבות מחאה של עובדי החברה נגד אספקת טכנולוגיות לצבא, שלא הביאה לשינוי במדיניות). עכשיו הודיע נשיא החברה, בראד סמית’, שהחברה לא מספקת זיהוי פנים למשטרה בארה”ב, והתחייב כי “לא נמכור טכנולוגיות זיהוי פנים למשטרות בארה”ב עד שיהיה לנו חוק לאומי, מבוסס זכויות אדם, שישלוט בטכנולוגיה הזאת”.
דונלד טראמפ, נשיא ארה”ב (כך לטענתו), לא מרוצה מההחלטה. הוא ריצווץ ציוץ של ריצ’רד גרנל, לשעבר המנהל בפועל של המודיעין הלאומי, שצייץ כי מיקרוסופט “צריכים להיחסם ממכרזי ממשלה פדרליים – צריכות להיות השלכות לאי-מכירת טכנולוגיה למשטרות”.
Microsoft president @BradSmi says the company does not sell facial recognition software to police depts. in the U.S. today and will not sell the tools to police until there is a national law in place “grounded in human rights.” #postlive pic.twitter.com/lwxBLjrtZL
— Washington Post Live (@postlive) June 11, 2020
זה לא אומר שאפשר להסיר את המסכה ולנשום לרווחה: החרם של יבמ, מיקרוסופט ואמזון מוגבל ונוגע רק למשטרה בארה”ב, לא למשטרות במדינות אחרות, ולא לגופים אחרים שעוסקים בריגול ומעקב; וכפי שהוול סטריט ג’ורנל כתבו (📂), יש חברות נוספות שימשיכו לספק טכנולוגיות זיהוי פנים למשטרה בארה”ב – NEC, קלירוויו AI, הרטה סקיורטי, Ayonix ו-iOmniscient.
re this “IBM pulling out of facial recognition!!!” everyone are excited about, here’s my critical (cynical?) read of what they *actually* wrote (esp the first paragraph) https://t.co/K3XnqVPCbh pic.twitter.com/2NQbDj9Ivq
— (((ل()(ل() ‘yoav)))) (@yoavgo) June 9, 2020
[עוד בנושא: טכנולוגיות להסתרת פנים של מפגינים]
חומת האש הגדולה של זום
מפעילי יישומון שיחות-הווידאו האמריקאי הפופולרי זום השעו חשבונות זום שערכו מפגשי-וידאו לציון יום השנה לטבח בכיכר טיאננמן. באחד מהמפגשים השתתפו כ-250 איש, ודיברו בו השאר אמהות של סטודנטים שנרצחו בטבח ומארגני מחאת הדלקת נרות בהונג קונג. החשבונות שהושעו מקושרים לאנשי ארגון Humanitarian China, שמורכב מפעילים סינים אשר מתגוררים בארה”ב.
בחברה הודו שקיבלו הוראה מהממשל הסיני, שדיווח להם על ארבעה מפגשים כאלו. בשלושה מהמפגשים הם זיהו משתתפים שנמצאים בסין, לפי כתובת IP. מאחר שאין להם כרגע דרך לסלק משתמשים ספציפיים מפגישה, או למנוע ממשתתפים ממדינה מסויימת להצטרף לפגישה מסויימת, הם קטעו את שלושת המפגשים והשעו או סגרו חשבונות שמקושרים אליהם. אחרי חשיפת הסיפור הם החזירו לפעילות את חשבונות הפעילים המתגוררים בארה”ב ובהונג קונג (זום הקפידו לכתוב Hong Kong SAR – “הונג קונג האזור המנהלי המיוחד”, כדי לא לעצבן את הסינים).
זום הודיעו שהם מפתחים פיצ’ר שיאפשר להם לחסום משתמשים לפי מיקום. כלומר, הם ימשיכו לציית לחוק הסיני ויחסמו משתמשים שעוברים עליו, אבל רק כאלו שנמצאים פיזית בסין.
חלק גדול מהפיתוח של זום מתבצע בסין, וחלק מהשיחות בזום נותבו בטעות דרך שרתים סיניים. בחודש שעבר הודיעו זום שיפסיקו לספק חשבונות חינמיים למשתמשים בסין בגלל “דרישות אסדרתיות”, ומשמעות הדבר היא שכל משתמשי זום בסין מזוהים לפי פרטי כרטיסי האשראי שלהם.
טנקים בכיכר טיאננמן 🖼️ Jason Pearce, cc-by-nc-sa
ומצד שני, טוויטר הודיעו שסגרו יותר מ-170 אלף פרופילי תעמולה פרו-סינית, שהופעלו על ידי הממשל הסיני. 23,750 מהפרופילים היו פעילים במיוחד ובליבת התעמולה, וכ-150 אלף הנותרים היו חשבונות שהדהדו והעצימו את התכנים של פרופילי הליבה. פעילות התעמולה התמקדה במסרים על הונג קונג, ונגעה גם בווירוס הקורונה, בטייוואן ובמיליארדר הסיני הגולה ומתנגד המשטר גואו וון גואי. רשמית זה לא אמור לשנות לסין, שחסמו את השימוש בטוויטר במדינה.
בנוסף, טוויטר סגרו 7340 פרופילי תעמולה של טורקיה ו-1,152 של רוסיה. פרופיל התעמולה של טראמפ, שלפי ערוץ ההיסטוריה הוא נשיא ארה”ב, נותר על כנו בטוויטר, כמו גם בפייסבוק, שמסנני התכנים בסניף שלהם באירלנד הצטרפו למחאה (📂) להסרת הפוסטים המסיתים ומעודדי האלימות שלו.
Zuckerberg @FinancialReview #Facebook #Trump pic.twitter.com/KiUphPTiik
— david rowe (@roweafr) June 12, 2020
הספרייה סגורה
ספריית השאלה מקוונת עם למעלה מ-1.3 מיליון כותרים הפסיקה את פעילות ההשכרה הבלתי מוגבלת שלה בעקבות תביעה של הוצאות ספרים גדולות.
הספרייה הופעלה על ידי ארכיון האינטרנט (Internet Archive), מלכ”ר שמשמר עותקים של תכנים מקוונים ואקסווביים. בתחילה היא פעלה במודל שהגביל את מספר העותקים הדיגיטליים המושכרים למספרם של העותקים הפיזיים שבידי הספרייה. אולם בסוף מרץ, בעקבות מגיפת הקורונה, החליטו בארכיון האינטרנט להפוך את הספרייה ל”ספריית חירום לאומית“, להסיר את ההגבלות ולהשאיל ספרים בלי הגבלה – מבלי לקבל את רשות בעלי הזכויות – הסופרים והוצאות הספרים – ומבלי לשלם להם.
ההחלטה הזאת הכעיסה חלק מבעלי הזכויות. בתחילת השבוע הגישו ההוצאות פינגווין ראנדום האוס, הרפרקולינז והאצ’ט אנד וויילי את התביעה בבית משפט פדרלי במנהטן, בטענה ל”הפרת זכויות יוצרים המונית מודעת”.
מייסד ארכיון האינטרנט, ברוסטר קייל, אמר לניו יורק טיימס:
כספרייה, ארכיון האינטרנט רוכש ספרים ומשאיל אותם, כפי שספריות תמיד עשו. הדבר תומך במו”לות וסופרים וקוראים. מו”לים שתובעים ספריות על השאלת ספרים, ובמקרה הזה גירסאות דיגיטליות מוגנות, בזמן שבתי ספר וספריות סגורים, לא משרת אינטרס של איש.
בפוסט בבלוג הארכיון, קייל הודיע על הקדמת סגירת הפעילות בשבועיים בגלל התביעה, וחזרה למודל הקודם של השאלה מוגבלת בזמן ובעותקים.
המהלך החד-צדדי של ארכיון האינטרנט עלול להתברר כגורלי: התובעים מתנגדים לא רק למודל ספריית החירום, אלא לעצם קיומה של ספריית ארכיון האינטרנט. בעוד ספריות ציבוריות רוכשות רשיון שימוש בספרים דיגיטליים, שכולל הגבלה על מספר ועל משך ההשכרה, הספרייה של הארכיון קנתה או קיבלה תרומה של ספרים, סרקה אותם והשאילה את העותק הסרוק, בלי לחתום על כל הסכם עם ההוצאות. לדברי קייל, התביעה “קוראת תיגר על עצם הרעיון של מהי ספרייה בעולם הדיגיטלי”.
[ עוד בנושא: איך גוגל כמעט הצליחו לשחרר את כל הספרים ]
את הולכת להפוך לוויראלית
— DJ Akademiks (@Akademiks) June 3, 2020
ג’וניקה צ’ארלז היתה בת 27 מדרום קרוליינה, דרת-רחוב מכורה לסמים, עובדת בזנות ומנוכרת למשפחתה ולבנה בן ה-3, כשעוכבה לפני ארבעה חודשים על ידי מאבטח בשם ג’וליוס לוקליר כשניסתה להיכנס למועדון פרטי. היא טענה שהעיכוב לא מוצדק, והחלה לרקוד ולשיר לו “You about to lose yo job” (“אתה הולך לאבד ת’עבודה שלך”). הסרטון שתיעד אותה הפך ויראלי בתזמון המושלם של המחאה על רצח ג’ורג’ פלויד והגזענות נגד שחורים בארה”ב, זכה לרימיקס של דיג’יי iMarkkeyz (שאחראי גם לרימיקס קרדי בי נגד קורונה) ודיג’יי סווייד, ושינה את חייה.
מצלמת-הגוף של המאבטח לוקליר לא עבדה, לכן קולגה שלו צילם את האירוע. לוקליר פרסם את הסרטון בפייסבוק בתחילת פברואר: “אוקיי *אני לא מפרסם את זה כדי לצחוק על האישה!!!* אני מפרסם את זה כי הראפ הזה היה דלוק 😂😂😂😂😂 והלוואי שהייתי יכול לשים עליו ביט lol”.
צ’ארלז לא שורצת ברשתות חברתיות ולא ידעה שהפכה לכוכבת ויראלית עד שחבר-לכיתה לשעבר שלח לה את הסרטון בפייסבוק, ואחותה אנדריאה סיפרה לה על ההצלחה שלו. “הסתובבתי ברחובות, והם [המשפחה שלי] חיפשו אותי. כנראה שהם ראו שהסרטון יוכל פשוט לשנות את חיי, והם הקימו משלחת חיפוש שלמה למצוא אותי”, סיפרה צ’ארלז לבאזפיד. הקשר חודש והיא עברה לגור איתם ולשקם את חייה.
האחות אנדריאה סיפרה לבאזפיד: “בהתחלה לא התפעלתי [מהסרטון], אבל אז נכנסתי לאינסטגרם וראיתי אפילו יותר אנשים אומרים, ‘מי האישה הזאת?’ אז הייתי כזה, אוקיי, זו הזדמנות לאחותי להפוך למוכרת. אם העולם רוצה לדעת מי היא, למה לא לתת לעולם לדעת מי היא?” בעקבות בקשות של אנשים לעזור לג’וניקה, אנדריאה פתחה לה אינסטגרם, החלה למכור ממתגי חולצות והקימה גופאנדמי שגייס יותר מ-53 אלף דולר בשבוע.
לוקליר, אגב, לא איבד את עבודתו.
ג’וניקה צ’ארלז והמאבטח ג’וליוס לוקליר 🖼️ הפייסבוק של לוקליר
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי תודות: הדר בן יהודה, יובל פינטר
😷 הסתירו את הפנים מהמשטרה 💰 חברות הטק זורקות מטבע נגד קורונה 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ
הַסְתֵּ֨ר אַסְתִּ֤יר פָּנַי֙ בַּיּ֣וֹם הַה֔וּא
הפגנות, ביזה והתפרעויות אלימות, ולהבדיל, מגיפות, הן הזדמנות למדינות ולרשויות האכיפה שלהן להגביר את המעקב אחרי אזרחים. זו גם הזדמנות לאזרחים להקשיח את אבטחת המידע שלהם.
בפרק הזה של סייברסייבר אפשר למצוא טיפים נגד מעקב בימי קורונה ובכלל.
במינסוטה, שם שוטר רצח את ג’ורג’ פלויד ושם החלו ההפגנות, החלה המשטרה להשתמש בכלי מעקב המגע – שבחודשיים האחרונים הפכו לכלי המוני לאיתור הדבקות קורונה – לאיתור מפגינים, כך אמר נציב בטחון הציבור של מינסוטה, ג’ון הרינגון, במסיבת עיתונאים.
Minnesota Public Safety Commissioner John Harrington says they’ve begun contact tracing arrestees.
— NBC News (@NBCNews) May 30, 2020
“Who are they associated with? What platforms are they advocating for? … Is this organized crime? … We are in the process right now of building that information network.” pic.twitter.com/U0KNIVHnf6
ה-FBI צייצו בטוויטר: “ה-FBI מחפש מידע ומדיה דיגיטלית שמראים אנשים שמסיתים לאלימות במהלך הפגנות שלוות של התיקון הראשון לחוקה [שמבטיח חופש ביטוי]: http://fbi.gov/violence“. בתגובה, אומת הרשת הציפה את הפיד בתמונות של שוטרים. גם משטרת דאלאס ביקשה מידע: “אם יש לכם סרטונים של פעילות לא-חוקית מההפגנות ואתם מנסים לשתף אותה עם @DallasPD [משטרת דאלאס], אתם יכולים להוריד ואתם ליישומון iWatch Dallas שלנו. אתם יכולים להישאר אנונימיים”. מעריצי קיי-פופ הציפו את היישומון בסרטוני מעריצים של הזמרים האהובים עליהם, ושעתיים לאחר מכן המשטרה הודיעה כי “בגלל קשיים טכניים, יישומון iWatch Dallas יהיה לא-זמין זמנית”. נכון לעכשיו, מדווח הניו יורקר, יש ליישומון דירוג כוכב אחד באפסטור, אולי בגלל מתקפת דירוג. מתקפה דומה הופנתה כלפי בקשה דומה של משטרת גראנד רפידז. למחרת, המשטרה הודיע כי היא “סוגרת את הפורטל המקוון לסרטוני מרי אזרחי”.
i got a video for you pic.twitter.com/VVDkRRmsfO
— 🍊anahi🍈 (@belispeek) May 31, 2020
קיארה דה בלסיו, בתו של ראש עיריית ניו יורק ביל, נעצרה באחת ההפגנות. איגוד סמלי המשטרה של ניו יורק חשף בטוויטר את דוח המעצר המלא שלה, כולל מידע פרטי שלא אמור היה לעלות, ואח”כ מחק אותו.
“טשטשו את הפרצופים השחורים היפים הללו לפני שאתם מעלים”, ביקש הצייצן ברט גריי מאנשים שמצלמים ומפרסמים ברשתות החברתיות תמונות מהפגנות ג’ורג’ פלויד. חברת קלירוויו AI מוכרת למשטרות טכנולוגיה לזיהוי פנים, והיא כנראה לא היחידה. טכנולוגיות זיהוי פנים משמשות משטרות לסמן מפגינים בזמן אמת ובדיעבד, לגלות את זהותם דרך חיפושים ברשת וברשתות חברתיות, לקשור אותם להפגנות אחרות, לעקוב אחרי מיקומם ועוד.
BLUR THESE BEAUTIFUL BLACK FACES OUT BEFORE YOU POST
— Brett Gray (@brettgray) June 1, 2020
אומת הרשת מספקת פתרונות:
- Image Scrubber של אוורסט פיפקין: מעלים תמונה, מסמנים עם האצבע אזורים לטשטוש, מסירים את המטאדאטה שעלול להסגיר פרטים (ויה)
- Facepixelizer: מעלים תמונה, בוחרים סוג טשטוש, התוכנה מזהה חלק מהפרצופים ומטשטשת אותם, מטשטשים את השאר ידנית (ויה)
- Anonymous Camera של Playground AI הוא כלי להסתרת פנים בסרטונים, שיושק בקרוב.
Working on wrapping up Anonymous Camera, a camera app developed together with investigative journalists to capture anonymised footage in real time. pic.twitter.com/tO5lweN7Gg
— Aaron Abentheuer (@aaronabentheuer) May 28, 2020
- סיגנל: יישומון המסרים המיידיים המוצפן בקוד פתוח, שפרוטוקול התקשורת המוצפנת שלו משמש גם את וואטסאפ, השיק כלי לטשטוש פנים בתמונות, שמשלב זיהוי פנים אוטומטי וטשטוש ידני משלים (ויה). מייסד סיגנל, מקסי מרלינספייק, כתב:
רבים מהאנשים והקבוצות שמתארגנים להשיג את השינוי הזה [באמריקה] משתמשים בסיגנל לתקשר, ואנחנו עובדים קשה לעמוד בתעבורה המוגדלת. אנחנו גם עובדים על למצוא דרכים נוספות לתמוך בכולם ברחובות עכשיו. דבר מיידי אחד כבר ברור לנו: 2020 היא שנה מוצלחת להסתיר את הפנים שלכם.
טשטוש פנים בסיגנל 🖼️ אתר סיגנל
מיליארדרים יתמליירדו
מגיפת הקורונה פגעה ופוגעת בפרנסה של רבים. אם אתם רוצים להתחסן בפני הפגיעה הזאת, כדאי שתהיו מיליארדרים. לפי מחקר מתעדכן של Institute for Policy Studies ו-Americans for Tax Fairness, מיליארדרי ארה”ב הצליחו לא רק לשמר את הונם אלא אף להגדילו בתקופה הקשה הזאת. מה-18.3 ועד 4.6, המיליארדרים הוסיפו להונם המצטבר 565 מיליארד $, שהם עלייה של 19.15%.
מתחילת השנה ועד אמצע אפריל, המרוויחים הגדולים הם כולם עשירי הייטק:
- ג’ף בזוס, מייסד ומנכ”ל אמזון ↖️ עלייה של 10 מיליארד $
- אילן מאסק, מייסד ומנכ”ל טסלה ↖️ 5
- מקנזי בזוס, פילנתרופית וסופרת, גרושתו של ג’ף ↖️ 3.5
- אריק יואן, מייסד ומנכ”ל זום ↖️ 2.58
- סטיב באלמר, לשעבר מנכ”ל מיקרוסופט ↖️ 2.2
שער דוח בוננזת המיליארדרים 2020 🖼️ Jannae Knospe
המיליארדרים, ובהם בעלי חברות טכנומידע, תורמים כסף למאבק במגיפה, אולי מתוך פילנתרופיה אמיתית ודאגה לעולם, ואולי כי זה יחסי ציבור טובים והם לא יכולים להרשות לעצמם שלא לתרום לאור הביקורת הציבורית – ובמיוחד לאור היחס הגרוע של חלקם לעובדיהם, בכלל ובתקופת המגיפה בפרט, וחלקם ההולך וקטן בעול המס. הוושינגטון פוסט כותב שהאמריקאים העשירים ביותר משלמים כיום את שיעור המס הנמוך ששילמו מאז העשור השני של המאה הקודמת, כך לפי הפרופסורים לכלכלה מברקלי עמנואל סייז וגבריאל זוכמן. ב-1970 העשירים שילמו יותר מ-50% מס, כפול ממעמד העובדים, אבל ב-2018, אחרי קיצוצי המס של טראמפ, המספר צנח ל-23%, מה שהוביל לכך שה”One Percent”, ה-1% שכולל את העשירים ביותר, מחזיק יותר כסף מה-90% התחתונים.
בעוד התורמים אוהבים לדווח על תרומותיהם במספרים אבסולוטיים שנראים מרשימים – 50 עשירי ארה”ב תרמו כמיליארד דולר, הפוסט בדק את התרומות ביחס להון של התורמים והביא מספר הרבה פחות מרשים (📂) – פחות מ-1% מהונם המשותף, שעומד על כ-1.6 טריליון דולר.
כדי להמחיש את השיעור הנמוך, הפוסט בדק מה היה גובהה של התרומה לו העשיר היה בעל הון של משק בית אמריקאי חציוני, שעומד על 97,300$ (337.5 אלף ₪):
ג’ק דורסי: $27,000
דורסי, מייסד-שותף ומנכ”ל טוויטר, והאיש ה-147 הכי עשיר באמריקה לפי פורבס, התחייב בתחילת אפריל לתרום מיליארד דולר במניות חברת התשלומים הניידים שלו, סקוור, שהם 28% מהונו באותו זמן. דורסי מפרסם את פירוט תרומותיו במסמך גוגל דוקס פתוח לציבור.
ביל גייטס: 283$
גייטס, מייסד ולשעבר מנכ”ל מיקרוסופט, והיום פילנתרופ שמנסה לפתור את בעיות העולם, מחזיק בהון של 103 מיליארד דולר, ותרם 300 מיליון דולר דרך קרן ביל ומלינדה גייטס.
סטיב באלמר: 118$
באלמר, בעלי קבוצת הכדורספורט L.A. קליפרז ולשעבר מנכ”ל מיקרוסופט, מחזיק 62 מיליארד דולר ותרם 75 מיליון לשלוש ערים שהוא קשור אליהן.
ג’ף בזוס: 85$
בזוס, מייסד ומנכ”ל אמזון, בעלי הוושינגטון פוסט שפרסם את הבדיקה והאיש העשיר בעולם עם 143 מיליארד דולר, תרם 100 מיליון דולר לתוכנית הזנה בשם Feeding America ועד 25 מיליון לפרוייקט הסיוע למדינת וושינגטון, All in WA, וכן התחייבות של חברת תעופת החלל שלו, Blue Origin, לתלתפיס מסיכות פנים לעובדים בקו הראשון של הקורונה, בסכום שלא פורסם.
מארק זאקרברג: 84$
זאקרברג, מייסד ומנכ”ל פייסבוק, מחזיק בהון של 67 מיליארד $. הוא תרם אישית 58 מיליון $ למחקר רפואי וסיוע באזור המפרץ של סן פרנסיסקו (חברת פייסבוק תרמה עוד 100 מיליון $ לעסקים קטנים, סכום שלא נלקח בחשבון בחישוב).
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות