גם גוגל רוצה להיות אקטיביסטית מאגניבה
לאור ההצלחה הפנומנלית של אומת האינטרנט כנגד החוק הדרקוני SOPA שאיים עליה כל כך, גוגל החליטה לרכוב על גלי המחאה.
נכון, גוגל לא החשיכה אז את הדף הראשי שלה כאות מחאה, כפי שעשו אתרים רבים ברחבי הרשת ובהם וויקיפדיה, אבל היא כן הפנתה את הגולשים למידע על החוק שאיים להפוך את רוב הגולשים באינטרנט לפושעים ואת רוב האתרים לנרדפי החוק. אך ימיה של גוגל כאקטיביסטית לוחמת אינם מסתיימים בקיץ אחד יפה וזועם. עכשיו היא מבקשת מהגולשים שלה לקחת חלק בשיחה על האינטרנט. בדף שהיא פתחה היא מבקשת ממכם, ציבור הגוגלים, להשלים את המשפט “לאינטרנט יש את הכוח ל…”
למה? כי לדעתה של גוגל, כולנו חייבים לקחת חלק בשיחה על העתיד של האינטרנט. חוקים כמו סופּה מוכיחים שהדיון על האינטרנט והכוח שלו מלא בפחדים. חוקים נגד הפרת זכויות יוצרים לא מנסים לקדם את האינטרנט, הם מנסים להביא אותו למגרש שלהם, שבו חוקי זכויות יוצרים לא התקדמו כבר כמה עשורים. חוקים מתיישנים, תפיסות מתיישנות, אבל האינטרנט הוא כלי שיכול לקדם אותנו, והוא דורש חשיבה מתקדמת. במקום לחשוב על העבר ואיך דברים התנהלו בעשרות השנים האחרונות, גוגל מבקשת מאיתנו לחשוב כיצד עלינו לנהל את העתיד שלנו.
הרעיון של גוגל יפה. גם אם לא תרצו להשלים משפטים כי, ובכן, אתם כבר לא בכיתה ג’. יש משהו מרגש בעובדה שגוגל עסוקה בלנהל שיחה חיובית עם הגולשים שלה. מצד שני, כשנזכרים שאפשר גם להשלים את המשפט הזה ב”לאינטרנט יש את הכוח להציג לאנשים תמונת עולם מצונזרת כדי לשמור עליהם נאמנים וצייתניים למשטר הטוטליטרי הסיני, וגוגל לא תתמיד בחרם עליו כי בסופו של דבר הכסף מדבר”, כל העסק נראה פתאום הרבה פחות חיובי.
עוד בנושא: שמונה עובדות מפתיעות על האינטרנט בסין
רשות שדות התעופה פוגעת בפרטיות
הפגיעה בפרטיות היא חלק בלתי נפרד, ובחלק מהמקרים מתחייב, מהשמירה על בטיחות הטיסות. אבל אין שום סיבה שצג מתקן השיקוף בשדה דב יופנה לכיוון הממתינים בתור ויחשוף בפניהם את תכולת התיקים של הנוסעים.
אדוני הנשיא, הנה המסמכים של כולנו
אולי בגלל שבוש רוצה להאזין לכל תו שעובר במחשביהם של נתיניו, הדבר הראשון שעלה לאנשי Writely בראש כשרצו להדגים איך לחלוק מסמכים הוא כתובות אימייל של נשיא ארה”ב (pres@wh.gov) וסגנו (vpres@wh.gov). זה פשוט חוסך זמן של צו בית משפט וכל מיני קשקושי זכויות אדם כאלה.