מעקב 404
התפתחויות בסיפורים שפורסמו בחדר 404:
• עמוד הבית החדש של ישראבלוג, שנחשף פה, הועלה בכתובת נפרד לקבלת משוב מהגולשים. מנהלת ישראבלוג, אילנה תמיר, פרסמה פוסט בו היא מסבירה את המטרות והכוונות מאחורי העיצוב החדש.
• בסניף שינקין 24 של AM:PM הסירו את השלט שמגביל את השעות בהן ניתן להחזיר מיכלי משקה. אני לא יודע אם גם ההגבלה הוסרה בפועל, ולא יודע אם הם ממשיכים להגביל ל-30 פחיות ללקוח. מה שאני כן יודע זה שסניף נחלת יצחק של אמפם מגביל לקוחות ל-20 פחיות.
• מדריך הסגנון של עיתון הארץ, שנכתב עליו בהיתוך קר למפגרים ופה, הוסר מאוויר האינטרנט. אבל כמו שתגבב תומר כהן, “מישהו כבר הספיק לגבות את המאמר כדי ששוקן יוכלו להוריד את המאמר המקורי מהרשת ללא כל חשש”.
• מגזין ManTalk של גלובס יצא לאור, והדומיין ManTalk.co.il, שאותו תפס יבגני זרובינסקי, עדיין בידיו.
• הכתבה המועתקת מגיזמודו הוסרה מאתר גאדג’טים של קשת.
גיזמודו רוצה אלפי דולרים; האם גאדג’טים מוכן לשלם?
סיפרתי לא מזמן על סקירת מקבוק אייר שפורסמה בגיזמודו, בלוג הגאדג’טים של גוקר מדיה, והועתקה, כולל תמונות, אל אתר “גאדג’טים” של רועי דויטש, שמשמש כערוץ המחשבים של אתר קשת [תיקון 21/02/2008 9:52] רועי דויטש מעדכן: “גאדג’טים נמכר במלואו לקשת לפני קרוב לשנה” [\תיקון].
בדקתי את תנאי השימוש של גיזמודו. הם מתירים לאתרים אחרים להציג שני זרמי-רסס, אחד של חדשות מקוצרות ואחד של חדשות מלאות שכולל פרסומות, ברשיון cc-by-nd, שאוסר ביצוע שינוי בתכנים, ואוסרים על שימוש בתמונות אם מדובר באתר מסחרי (כמו זה של קשת, למשל).
בעקבות הפרסום פנה אלי מישהו שביקש להישאר בעילום שם, אשר יצר קשר עם גיזמודו בנסיון להקים גירסה עברית של האתר. “בכדי להשתמש בחומרים של האתר ואפילו אחד יש צורך בתשלום של כמה אלפי דולרים, גם לתרגום”, הוא סיפר לי, וצירף תכתובת שלו עם גיזמודו.
הנה המכתב שלו (הוא ביקש להתנצל על השגיאות):
From: [השם הוסר לבקשת הכותב]
Date: June 19, 2007 11:03:20 PM PDT
To: blam@gizmodo.com
Subject: GIZMODO IsraelHi.
First of all gizmodo is a great site.
can I buy an Israeli domain of gizmodo?
www.gizmodo.co.ilbe in tough,
[השם הוסר]
והנה תשובת גיזמודו:
Hi [השם הוסר],
Thanks for your email about Gizmodo Israel. I’m afraid you cannot buy the Israeli domain.
We have formal licensing arrangements with partners in other countries. You will see that we have Gizmodo.fr, Gizmodo.de, Gizmodo.it etc. and many other domains worldwide. Our partners are commercial (ie they make money of the advertising on the site) and they pay us a monthly license fee for the right to use our content. You’d get the rights to use the brand name, the domain, the templates, and the content. Our partners typically translate 75% of the content and add about 25% local content themselves. You’d then be entitled to take all of the advertising revenues generated by the site, until a certain traffic threshhold is reached, at which point a small revenue share kicks in.
Can you tell me some more about your company, and how you would plan to manage this? Typically our partners are established media companies with writers in place and a sales team to monetize the advertising. It is a difficult thing to do to set this up as a person alone, especially given the license fee payable ($5,000 – $7,000 per month depending on the country). We do not do pure revenue share deals.
If this is still of interest, I look forward to hearing back from you.
Gaby
**************************
Gaby Darbyshire
Director, Gawker Media
[מספר טלפון ופקס]
www.gawker.com**************************
ת-פו-ח!
בזכות ידע מחשבים, רוב הישראלים לא מכירים את מוצרי אפל. בחנוכה הם יוכלו להתנסות בהם ולהשתתף בהרצאות ב”אירוע אפל” הראשון, שעורכת הזכיינית החדשה של אפל בישראל, איי דיגיטל, בשיתוף חנות הגאדג’טים הנדי, ב-17-18 בדצמבר בדיזנגוף סנטר.
שיטת השיווק הזאת פועלת באופן שוטף ב”אפל סטור”, החנויות שמפעילה אפל ברחבי העולם, ואשר מאפשרות למבקרים התנסות בלתי-אמצעית עם המוצרים והתוכנות, והשתתפות בהרצאות וסדנאות. בישראל אין אפל סטור, אבל איי דיגיטל הודיעה כבר כי תפעל להקמת חנויות קונספט של החברה.
אפל סטור בניו יורק. צילום: עידו קינן, cc-by-sa
סלולרי-עכבר
שחר שמש מציע ב”לינוקס ותוכנה חופשית” להתאים את הטלפון הסלולרי לשימוש גם כעכבר אופטי אלחוטי:
מהו עכבר אופטי אלחוטי?
מדובר בקופסא קטנה עם מעבד, עינית שיודעת לפענח את התנועה, ומשדר Bluetooth שיודע לתקשר עם המחשב. כלומר, התנאים הם:
– קטן
– Bluetooth
– עיניתיש לרובכם כבר מכשיר שעונה על כל התנאים האלו. יותר מזה, אין פה שאלה של מתי טוענים אותו, או איפה הוא נמצא. אני מתערב איתכם שהוא, בשניה זו ממש, בהישג יד מכם, וטעון. המכשיר נקרא “טלפון סלולרי”.
צריך להיות מאוד פשוט להוסיף לטלפון הסלולרי את היכולת לזהות את התמונה שהמצלמה שלו נותנת כדי לספר לו לאן הזזתם אותו, ולשדר את זה ב-Bluetooth (שממילא יש לו) למחשב.
סגוויי (רד)
הסגוויי שלכם לא מספיק קורץ לגנבים? קבלו את Segway PT i2 Ferrari Limited Edition, סגוויי פרארי אדום במהדורה מוגבלת. ואל דאגה, הוא גם יקר יותר.
צילום מהאתר הרשמי של פרארי. שימוש הוגן
אל תחכו לרגע האחרון
באווירת “רק להוסיף עוף” – האייפון עוד לא יודע אם יעלה לישראל, אבל הנרתיק שלו כבר פה:
נרתיק אייפון למכירה בישראל. צילומסך מאתר מכלוף מחשבי כף יד
(הלשין: אהוד קינן)
ביס בכיס: מברך המזון האלקטרוני
מכירים את זה שאתם עומדים לנגוס בדבר מאכל ופשוט לא זוכרים את הברכה המתאימה? אתר The Jewish Learning Group מציע למכירה את Say-A-Blessing, מחזיק מפתחות אלקטרוני שבלחיצת כפתור מקריא בקול אחת משמונה ברכות מזון, כמו נטילת ידיים או המוציא לחם, ועוד שתי ברכות בונוס, כפי שהן מוגדרות שם, שמע ישראל ומודה אני.
אה, ויש גם פנס, כנראה למלא את פונקציית אור לגויים.
Say-A-Blessing talking keychain. מתוך אתר The Jewish Learning Group