למחוק את עלמה זק כדי לא להרגיז חרדים? אני על זה


צילום: מעוז דגני, באדיבות דיבור ישיר – ערוץ הבלוגים והדעות של mako

בקמפיין יום העצמאות של בנק הפועלים מופיעים ארז טל ועלמה זק אוחזים בדגל (אם יש לכם צילום של שלט כזה, שלחו אלי בבקשה). בשלטי החוצות בבני ברק, שצילם מיכאל זילברמן, נמחקה זק והוחלפה בגמד הקריפי דן חסכן. את הדגל הציוני הם דווקא השאירו.


צילום: מעוז דגני,
באדיבות דיבור ישיר – ערוץ הבלוגים והדעות של mako

[עדכון] זילברמן מעדכן שפניה של עלמה זק רוססו בשחור בשלט על גבול רמת גן בני ברק. מיילו מיינדביינדר מדווח שגם בירושלים. [\עדכון]

ציון קינן ויאיר סרוסי, אתם אישרתם את המיזוגניה הזאת? הייתי שואל גם את שרי אריסון, אבל, אתם יודעים, קול באישה ערווה.

[עדכון 7.5.2011 3:19] יהודה דויטש כתב לי:

מצורפות תמונות קשות של ארז טל ועלמה זק אוחזים בדגל ישראל, לא ברור אם הם התכוונו לשרוף אותו…
השלטים צולמו ברח’ ז’בוטינסקי פינת השומר (אהרונוביץ’) בבני ברק, ככל הנראה בשלטים המתחלפים אין חובה להעלים תמונות נשים, כך גם נראה מהעובדה שנשים לא מעטות מופיעות על השלטים האלה לאחרונה, כולל זאתי מזכויות רפואיות ועוד כמה שאני לא זוכר.

[עדכון 8.5.2011] תגובת בנק הפועלים לסיפור: “בנק הפועלים מכבד את כל לקוחותיו ללא הבדל דת, גזע ומין ופועל בפירסום על פי שיקול דעת מקצועי בלבד”.

[עדכון 8.5.2011] טור דעה במקו על הסיפור.

[עדכון 11.5.2011] הסיפור פורסם ב-ynet ובדיילי ביסט.

[עדכון 16.5.2011] הסיפור פורסם גם ב-ynet באנגלית.


עוד בחדשות העלמת נשים:
הילרי קלינטון ואישה נוספת הועלמו מתמונה בעיתון חרדי חסידי
ציפי לבני הועלמה מכרזות בבני ברק
שמה של ציפי לבני הועלם מכרזה בבני ברק
שלי יחימוביץ’ הועלמה מכרזת פרסום של מפלגת העבודה
נשים הועלמו מכרזות של “רשת” בבני ברק
רות גביזון הועלמה מתמונת ועדת וינוגרד


עין לזיון צופיה

לילה טוב, וברוכים הבאים לאינטרנט. ארזתם לבד? מישהו נתן לכם משהו להעביר? אנחנו שואלים כי יכול להיות שמישהו נתן לכם קובץ שנראה תמים אבל הוא בעצם מצגת שמסבירה, בתמונות ובמוזיקה, שמקור השם “מימונה” באישה שהאביסה את בעלה עד מוות וביטוח החיים שלו מימן לה תכשיטים ויגואר. אפשר לראות את התיק? תודה. ורגע לפני שאתם נכנסים, אנא הפקידו בשמירת החפצים כלי נשק, תכשיטים, שעונים וכל סממן של פרטיות.

עכשיו ספרו לי: מתי הזדיינתם לאחרונה?

“או מיי הולי גאד! הוא באמת אליל סקס! והוא כולו שלי!!! מוהאהאהאהאהא!”, משוויצה מישהי שעשתה את זה עם הבחור שלה בחמש תנוחות שונות, יומיים לפני הוולנטיין, במיטה בבית ברחוב רוקי מאונטן קורט באנקורג’, אלסקה (אני רוצה לחשוב שמדובר בבת המופקרת של שרה פיילין). מאיפה אני יודע את כל הפרטים המלוכלכים? האלמונית סיפרה לי, ובאותה הזדמנות לכל העולם דובר האינטרנט.

תסתכלו על הפעילות ברשתות החברתיות כמו על שיחה עם חבר טוב: אחרי שחפרתם לו על כל מה שקרה לכם היום, לא משנה כמה זה משעמם ואיזוטרי (“קמתי, התרחצתי, התלבשתי, צחצחתי שיניים, הלכתי למשרד, גנבתי אלפיים מסמכים והדלפתי אותם לכתב ‘הארץ'”), רק טבעי שהשיחה תגלוש לסקס. החבר הטוב שלכם הוא !I Just Made Love, אתר מפולין שרוצה לדעת הכל: מתי הזדיינתם? איפה? עם מי? ועם מי עוד? ובאילו תנוחות? ואיך היה? וואלה? כי בגירסה שלה זה היה כמו ביקור אצל רופא השיניים: היא נרדמה מיד ולא הרגישה כלום.

עמוד הבית של ijustmadelove.com נראה כמו אינפוגרפיקה של רעידות האדמה בצ’ילה: ככל שהעיגול גדול וחם יותר, הוא מעיד על יותר יחסי מין באותו אזור. זום-אין ואתם מתקרבים עוד ועוד למוקד הרעש, עד שאתם ממש יכולים לשמוע את הרעש. ברזולוציה הזאת, כל עיגול מציין זיון, ולחיצה עליו מביאה את המפרט המלא. כדי לחלוק את הרגע האינטימי שלכם אתם מתבקשים להקליק על המיקום שלכם בעולם ולפרט מין, נטייה מינית, תנוחה (69? רכיבה? דוגי? אוראלי? מסיונרי?), מקום (מיטה? סירה? מכונית? מלון? בטבע?), שימוש באמצעי הגנה והאם זו היתה טיסת הבתולין שלכם. אפשר לדרג את האקט בסולם של חמישה כוכבים, וגם לספר במילים איך היה (למשל: “טוב”, כמו שטלגרפה בחורה ששכבה עם מישהו ליד האצטדיון של מועדון הכדורגל פס בטהראן).

האתר מאגד את המידע לדוח סטטיסטי שקובע שארה”ב היא המדינה הכי מזדיינת במספרים אבסולוטיים (20,849 מאז השקת האתר בשנה שעברה), שרוב המזדיינים הם זוגות הטרוסקסואליים שעושים את זה במיטה, בדוגי או כשהאישה למעלה, ושהמדינות הכי מקונדמות הן סרביה ואחריה יוון, ברזיל ויפן.

ישראל, ותודה שהתאזרתם בסבלנות, עומדת על 197 זיונים (המפה הלא-מדויקת סופרת לתוכם גם כמה מספרים מהשטחים ומסיני), כשבמרכז נרשמו 191 מגעים, 29 בנגב ו-6 בצפון. במפתיע, אזור אילת שורץ התיירים והתיירות וציידי התיירים והתיירות רשם רק עשרה מקרים של החלפת נוזלי גוף. “אין כמו זיון על הבוקר… אחרי זה כל היום נראה מדהים”, מעיד אחד מהם, שעשה את זה בטבע כשהאישה רוכבת עליו. אחר, שעשה דוגי במיטה, מפרגן: “חזק! זה היא היתה כמו חיה!”

זהו, אני סיימתי.

• התפרסם במקור בגירסה שונה ב-7 לילות, ידיעות אחרונות, 16.4.10

דרושה ציפור; נסיון בהרמת לווייתנים – חובה

Twitter bird paper-toy, image by Nerea Marta (cc-by-nc-nd)

כשהייתי צעיר היו לי כוח וסבלנות לשפד שטויות כאלה. זקנתי, והיום אני נותן לכם את החוט והמחט – תתפרו אתם את הדאחקות. סוג של הצעת עבודה למיקור חוץ של כתיבה בבלוג, אם תרצו. אני מוכן “לצייץ” אותה בטוויטר אם צריך.

טוויטר מוצא לכם עבודה!

יריד התעסוקה של התאגיד לפיתוח וקידום הגליל המערבי וגן התעשייה תפן מציע לתושבי האזור מאות הזדמנויות תעסוקה בעשרות חברות ומפעלים. לקראת האירוע, מארגני היריד “יצייצו” בטוויטר הצעות למחפשי עבודה, בהתאם לדרישות התעסוקה שתוצענה.

השימוש בטוויטר כולל לרוב עדכון חברים ועוקבים בנושאים מעניינים ובמצב בעל החשבון. בתאגיד לפיתוח וקידום הגליל המערבי החליטו להשתמש בעדכונים המיידיים שמאפשרת הפלטפורמה בכדי לסייע למבקשי עבודה. בימים אלה החלו בתאגיד להעלות ציוצי טוויטר ובהם הצעות עבודה במגוון גופים המשתתפים ביריד התעסוקה ב-24/11/09.

ביריד התעסוקה, יוכלו המבקרים לבחור בין כ-250 הזדמנויות לתעסוקה בחברות הפועלות באזור הגליל, כגון רהיטי רגבה, אלביט מערכות, רפאל, מרכז הטקסטיל, באבקום סנטרס, שטראוס, רשת מלונות ישרוטל ופתאל, חברות אלקטרוניקה ועוד.

עו”ד אריק מויאל, מנכ”ל התאגיד לפיתוח וקידום הגליל המערבי: “כחלק מפעילותנו לקידום ומינוף הזדמנויות תעסוקה בכל דרך, החלטנו להשתמש ברשת החברתית ולסייע לתושבי האזור המחפשים עבודה. אנו נעלה לרשת עדכונים שוטפים על משרות חמות שיוצגו ביריד ונאפשר לעוקבים שלנו לקבל מידע עדכני בזמן אמת. התאגיד האזורי פועל ליצירת והגדלת מקורות התעסוקה בשכר ראוי לתושבי האזור. כולי תקווה שתושבי האזור אכן ייעזרו בכלים שאנו מעמידים לרשותם ואף יגיעו ליריד התעסוקה.”

ירון קמחי ראש המועצה המקומית התעשייתית מגדל תפן: “ההיערכות לקליטת העובדים והמשך פיתוח הגליל המערבי לוקחת צעד נוסף ומכילה כלים נוספים לטובת תושבי הגליל המערבי ובכלל. אנו משתמשים באינטרנט ובשירותים המתפתחים כדי להגיע אל מבקשי התעסוקה ולהקל עליהם ככל שניתן. המועצה המקומית התעשייתית מגדל תפן מעודדת קדמה וטכנולוגיה, והטוויטר כמו רשתות חברתיות נוספות, הוא כלי מצוין לכך.”

הודעות על אפשרויות העבודה יחלו להופיע בטוויטר החל מ-10/11/09, בשם המשתמש- eshkolgalil, עבור אשכול הגליל המערבי, ביזמת משרד היח”צ- אופיר שפיגל תקשורת ויחסי ממשל.

Twitter bird paper-toy, image by Nerea Marta (cc-by-nc-nd)

תגובה מהממת!!!!!

ראשי תפודים. צילום: JoeChavez, cc-by-nd

דברים מצחיקים קורים לך כשאתה מסנן טוקבקים. במיוחד אם אתה מסנן טוקבקים, כי הרי התחום הצר במנעד התגובות שאינו בנאלי, משעמם ומיותר יושב בדיוק משני צידי השנתות המראות מה על גבול הפסילה ומה יש לפסול מיד. אם לנסח את העניין באופן מתמטי, הרי שאם אתה זה שמסנן טוקבקים אתה מקבל פי שניים יותר הומור.

למשל, כשאנחנו מפרסמים אייטם על בחורה נאה מאוד, מורן אטיאס, ומפרסמים תמונות שלה בחזיה, לא כל הטוקבקיסטים הם שוביניסטים פרועים כמותנו, המעירים שהיא “כוסית”, או “סקסיתתתתת” – הנה, למשל, יש גולש אחד שמתעניין מאוד מה היא לובשת. “מהממות!!!!” הוא כותב לנו, מכתובת IP השייכת ל-AOL בארה”ב, “מישהו יודע של איזו חברה החזיות האלו?” ותוך קצת פחות משלוש דקות מפרסום הטוקבק יש מישהו שיענה לו, מכתובת אייפי אחרת השייכת לספקית נטוויז’ן, “תשובה: בוניטה דה מאס”. אני חלילה לא רומז שהחליפין האלו של שאלה ותשובה נשתלו על ידי בעלי אינטרס, הרי מסתובבים הרבה מומחי חזיות בערוץ הגברים של mako. אני רק אומר שזה זה מאוד יהודי לשאול וגם לענות.

ובכן, שמחתי לשוחח ביום ג’ עם מ’, המשמשת כיועצת תקשורת ל-yes. באותו יום כתב לנו חגי אלקיים על בארני סטינסון, הדמות שהופכת את “איך פגשתי את אימא שלך” לשווה צפיה (כי חמוקיה של רובין שרבטסקי פשוט לא מחזיקים ארבע עונות). התלבטנו אם לפרסם שהסדרה משודרת אצל יס מדי שבת, אבל החלטנו, כיוון שהאינטרנט היא מה שהיא, דבר הנכון במיוחד באתרי תוכן ישראליים, שאם נוסיף את המשפט הזה לכתבה המהללת סדרת טלוויזיה באופן כן, היא תיתפס כאיזה מין שיתוף פעולה על רקע מסחרי בינינו ובין מי שיש להם אינטרס. זה אולי שיקול פרנואידי נורא, אבל הוא נראה לי נכון, וכך גם הסברתי למ’, ששלחה לי מייל וגם התקשרה להציע לי שאציין שהסדרה משודרת ב-yes Stars Comedy בימי שבת.

מ’ לא אהבה את התשובה שלי, אבל הייתה מנומסת ונעימה, כך שבאותה הזדמנות ציינתי בפניה שדקות קודם פסלתי שני טוקבקים לכתבה הזאת, שניהם מאותה כתובת האייפי, 79.178.10.165, השייכת לספקית בזק בינלאומי. הראשונה, מאת “לילי אלדרין”, הייתה לאמור “הסדרה משודרת ביס כל יום, ורקים חדשים בשבת” (הטעות במקור); השניה, מאת “רובין שרבטצקי”, הייתה “תודה ליס על הסדרה הנפלאה הזאת!!!!!”. מ’ ציינה שהיא לא יודעת מי השאיר את התגובה ואם היה זה מי מאנשי יס. אני אמרתי לה שאני לא מאשים אף אחד, אבל אני מעוניין להציע לה הצעה: בואי וכתבי בטוקבק מתי ואיפה משודרת הסדרה, אמרתי, אבל חתמי בשם החברה שאת מייצגת. לא רק שנאשר טוקבק כזה, אלא גם נשמח מאוד לקבל כמותו: הוא מוסיף לגולש ידע שמסיבה משונה כלשהי נמנענו מלספק אותו. מ’ הודתה לי, ונדמה לי לפחות שהיא אמרה שתעשה כעצתי.

ובכן, אני באמת לא יודע אם שיחת הטלפון שלנו היא שמנעה ממני טוקבקי-המשך מטד מוסבי וממרשל אריקסן; מה שבטוח הוא שהיא לא זיכתה אותי בטוקבק משל yes. וזה חבל, ויותר מאשר זה חבל, זה מראה משהו, נדמה לי, על הדרך שבה חברות מסחריות, שלפי כל מיני פרסומים בזמן האחרון מפעילות טוקבקיסטים מטעם, חושבות על זירת הטוקבק. לפי ההגיון הזה, לפרסם תגובה בעילום שם זאת פעילות ששווה נתח בתקציב יחסי הציבור של החברה, אבל תגובה מטעם היא טיפשות: לזירה המלוכלכת של הטוקבקים לא כדאי להיכנס כשאתה לבוש במדים הרשמיים של החברה שלך. מי יודע, אולי אורבים שם טוקבקיסטים של המתחרים, שלא יהססו לזרוק בך בוץ כל עוד אתה עומד שם.

==========================

שתי הבהרות קטנות. ראשית, בחרתי במקרה שתי דוגמאות הנוגעות לשתי חברות – המקריות כאן היא שאלו היו פשוט שני המקרים האחרונים שנתקלתי בהם – אבל גם אני לא מכיר חברה גדולה שאין לה טוקבקיסטים מטעם, ויח”צנים כבר הודו בפני שהם סופרי הצללים מאחורי כל מיני תגובות המהללות את מוצריהם.

שנית, אני משוכנע שבעיית הטוקבקים השתולים היא בעיה זמנית. ככל שהמחוקק והשופט יעמיקו את אחיזתם בענייני התגובות – ועם המיאוס שגם בעלי האתרים הגדולים ודאי חשים למראה הסחי שהם נותנים לו ביב לעמוד בו – כל כיכר השוק תנדוד לה לעבר עולם התגובות המזוהות, אלו שעומד מאחוריהן פרופיל.

ראש תפוד. צילום: John Wesley Barker, cc-by-nc

בעולם הזה – שבו כבר יהיה פחות כדאי להמציא לעצמך אישיות ופרופיל בפייסבוק רק כדי להגיד שהמתחרה שלך הוא קקה בלבן – אני בטוח שדווקא נראה “זהויות קורפורטיביות”, שינהלו דיון אודות עצמן ברשת בערך באותו אופן שהיום יח”צנים שולחים תגובות לכתבות והודעות לעיתונות. חלק מזה קורה כבר עכשיו – למשל, עידוק מנהל בשם העין השביעית טוויטר שיש לו תחומי עניין, דיעות ואישיות (עידוקית במפגיע, למרבה הצער); למשל, מאמצי קידום התוכן של mako באים לידי ביטוי גם בפרופיל פייסבוק, שיש לו אופי ודעות גם על הכתבות שהוא מפרסם לגולשים, והוא גם מגיב לתגובות, כותב על קירות המשתמשים (או זהויות-פייסבוק) החברים שלו, וכולי. כשזה לא יהיה השוליים, אלא הרוב של פעילות היח”צ בעולם החדש, אני משוכנע שאנחנו נהיה עדים למשחק מעניין הרבה יותר של זהות ושל אזרחות-רשת – וגם שלבעלי חברות מסויימות תהיה סיבה שלמה אחת פחות להימנע מלהביט במראה בבוקר.

יהונתן זילבר כותב מדי פעם את הבלוג ציטוטסגורציטוט ועורך את makoגברים ואת makoדיגיטל. תקליטו החדש, “פליקס, הזחל האחורי”, ייצא בקרוב בהוצאת טף-לטף. זילבר כתב כאן בעבר על טוקבקים שתולים, וקיבל על זה הרבה טוקבקים

פרסומות ויראליות אינן קורות – הן נגרמות

פוסט של שחר גולן


חייו של הבלוגר המצוי מתקיימים במחשכים וכוללים בדרך-כלל לא יותר ממקלדת, מסך מרצד ופיג’מת פלאנל. אל החושך הזה מבליחה פתאום פנייה מאוד מחמיאה עם הצעה לשיתוף פעולה מגורם מסחרי שבעצם אומרת ‘אנחנו פונים אליך כי אתה מספיק חשוב’. מדובר בתחושה משכרת, צומת שמחייב בחירה: האם לשמור על טוהר הבלוג, האותנטיות שלו, היושרה והיופי הגלומים בכתיבה לשם הכתיבה – או להקריב את כל אלו בעבור נזיד עדשים אינסטנט מתוצרת קנור.

לפני מספר חודשים יזמה חברת הסלולר הבריטית T-Mobile פעולת שיווק בה ‘כנופיית בזק’ (flash mob) כבשה למשך מספר דקות את תחנת הרכבת ליברפול שבלונדון, ועשרות משתתפים רקדו בתיאום מופלא לעיניהם המשתאות של ציבור הנוסעים. על אף רף החמידות הגבוה של הפעולה, הבעתי ביקורת לגבי צמצום המרחב הציבורי וצפיתי עליית מדרגה נוספת בקרב על תודעת הצרכן (mind share).



בעקבות הביקורת קיבלתי פנייה מחברת ששכרה טי-מובייל אשר ביקשה לרתום ‘בלוגרים בעלי השפעה וכותבי טורים ברשת’ לטובת סיקור הקמפיין הויראלי הבא שלהם. כפי שחששתי, הפעילות השיווקית הבאה סימנה החמרה, לשיטתי, בה נכבשה כיכר טרפלגר כולה לטובת שירה בציבור. על מנת להגביר את הוויראליות של הפעילות, ניסתה החברה לרתום בלוגרים כמוני לכתוב עליה ואף הציעה תשלום עבור הטמעת הוידאו.

לרתום (harness) היא מילה נפלאה, ביחוד אם מקפידים לא לשכוח מי שם על מי את הרתמה. להלן האימייל המלא באנגלית. כל ההדגשות שלי.

From: Sal Azar <[redacted]@unrulymedia.com>
To: Shahar Golan
Subject: Early Warning: T-Mobile Flash Mob Assets Available to FRGDR Tonight
Date: Thursday, April 30, 2009 5:57 pm
 
Hi Shahar,
 
The next T-Mobile flash mob is happening tonight from 6-7pm in Trafalgar Square, London. It’s the follow up to the hugely successful T-Mobile Dance in Liverpool Street and we’re hoping to have live footage from the event edited and available within 2 to 3 hours of this evening’s event.
We want to make sure that the video is with influential bloggers and online commentators as soon as is humanly possible and we will send you a link to the content (and additional campaign information) the moment it’s edited and uploaded.
If you’d like me to send across the video source file or if you have any other questions about the campaign, please feel free to drop me a line.
 
We’re also looking for partners to run the clip (and the official TV ad when it launches next week) on a commercial basis. I don’t know whether you’d feel this was appropriate for FRGDR, but if you’re interested, we can give you a video player to embed, pay you an initial fee for posting the video and a small additional amount for each UK view of the clip. If this is something you’re interested in doing, please drop me a line and I can send you details of how to sign up for the campaign on the Unruly Network.
 
If you want to check us out, please take a look at http://www.unrulymedia.com. We adhere to a strict code of ethics, which you can read here: http://www.unrulymedia.com/ethics-code
Feel free to drop me a line if you have any questions, and if you’re anywhere near Trafalgar Square between 6 and 7pm, come along and join in the fun.
 
Kind regards,
Sal
 
About Unruly Media
Unruly Media is a video-seeding specialist that works with global brands and agencies to harness and engage the social web. Its international viral seeding network encompasses thousands of blogs, media sharing sites and entertainment hubs, enabling brands to connect with influential, niche, and mainstream audiences on their own turf.
Unruly Media provides clients with a comprehensive viral seeding service, encompassing the planning, execution and evaluation of both paid and organic seeding. It has evolved branding metrics to provide qualitative and quantitative data around rich media formats. Clients include MTV, MySpace, Pot Noodle, Nokia and the BBC.
 

Salwa Azar
Campaign Manager, Unruly Media
 
Unruly Media
www.unrulymedia.com
91 Brick Lane, London E1 6QL, UK
+44 [redacted]
+44 [redacted]
 
FILMS WE’VE MADE FAMOUS:
 
T-MOBILE: http://www.youtube.com/watch?v=VQ3d3KigPQM
SPECSAVERS: http://www.youtube.com/watch?v=Th79ZfXR4qs
LITTLE GORDON: http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/celebritynews/2982074/Gordon-Ramsay-spoof-is-YouTube-hit.html
BURGER KING: http://www.break.com/index/bootyful-soccer-video.html
NOKIA: http://www.contagiousmagazine.com/News%20Article.aspx?REF=891
POT NOODLE: http://awards.akqa.com/awards2008/BIMA/Tipping_Pot/viral.html

___________________
היה זה פוסט של שחר גולן, אמן דיגיטלי ומנהל בלוג באנגלית על תרבות מודרנית, frgdr.com, שם פורסם הפוסט במקור

מסלול חדש בבזק: בלוג עד הבית

פוסט של גילעד נס

בבזק העלו בלוגיה פנימית, כך מספר ישראל בלכמן מ”בלינק” (שהיתה שותפה במיזם) – כדאי לקרוא את הפוסט שלו לפני שתמשיכו כאן.

תודה שחזרתם. נתעלם לרגע מהעובדה שראיון של דובר בזק עם מנכ”ל בזק מוגדר בידי בלכמן כ”בלעדי” (גילוי נאות: הדובר גיא הדס הוא קולגה לשעבר, עיתונאי מעולה ואיש נחמד להפליא), ונשים לב לעובדה שבזק צריכה שהרגולטור יבעט לה בתחת בכדי שתבין באיזה עולם תחרותי היא חיה, לא משנה אם מדובר בתעריפים לצרכן, קדמה טכנולוגית או סתם פעילות של חברה ציבורית שהמשקיעים שלה בוודאי לא יאהבו את העובדה שבמקום לקצץ שומנים במקום הכי הגיוני, היא ממשיכה באווירת “שופוני” ארגונית כאילו היא עדיין משרד ממשלתי עתיק.

אחרי שהוציאו לפני פחות משנה בוחטה כסף בכדי לשנות את הלוגו (במקום פשוט לבחור בכלי “מלא” ב-PAINT, לבחור בצבע “כחול”, ולהקליק בתוך ה-B, או לשלוח צ’ק לנוויל Bרודי ולקבל בחזרה במייל את ה-B באפור), ובמסגרת אותו מיתוג מחדש גם טינפו את דלתות ישראל עם פליירים מעצבנים כדי שנשים לב שהם שינו את הלוגו (כי אנחנו טפשים מדי להבין את זה סתם מהסתכלות על החשבונות החודשיים או על שלטי הפרסום), עכשיו הם מוכיחים שוב שהם הכי יעילים מכולם, וכפי שמתאר בלכמן בפוסט, מצאו את הדרך הגאונית לספר לעובדי החברה על הבלוגיה החדשה: במקום להניח שכל מי שאמור לכתוב ולקרוא בבלוגים הפנימיים שלהם יכול לקרוא מייל, כלומר יעלה להם בדיוק אפס שקל לשלוח מיילים שמודיעים על הבלוגיה, הם משיקים “קמפיין ארגוני שהסיסמא שלו היא “שיחה פנימית – מדברים על הכל”. הקמפיין כלל דיילות, פוסטרים, פליירים, ופתקיות תזכורת שפוזרו בבנייני בזק המרכזיים”. אכן, בעידן טכנולוגי שבו הפצת ידע מתבצעת באופן דיגיטלי ובעלויות נמוכות, בבזק מפיצים ידע באמצעות דיילות ופליירים.

מצד שני, אלמלא הדיילות, יכול להיות שגבאי בעצמו היה מחלק את הפליירים*.

מנכ''ל בזק אבי גבאי מגיש ארוחת בוקר לעובדת מופתעת, עלק. צילום: פז בר, יחצנות בזק

*בנובמבר האחרון מיהרו בבזק להפיץ את העובדה (והתמונה) שלרגל המיתוג מחדש הפתיע גבאי את העובדים בארוחת בוקר במוקד 199 של בזק בתל אביב.

תריבעב דיפויק ייקוא קשוה

אתר הכרויות הגיקים אוקיי קיופיד השיק גירסת בטא בעברית.

okcupid-hebrew-homepage.gif

כמחווה לשפה המשונה הזאת שלנו, הלוגו שלו מוצג בכתב ראי:

okcupid-hebrew-mirror-logo.gif

מן הארכיב: בקרוב אוקיי קיופיד בעברית

עבר זמננו

מסתבר שהיתה לנו שנה לא משהו.

רק לפני תריסר חודשים, אנחנו היינו העולם. מגזין טיים הציב מולנו מסך מחשב בו השתקפנו אנו, אנשי אומת האינטרנט, ואמר שאנחנו אנשי השנה, בזכות מהפכת התוכן והשיתוף שיצרנו באמצעות הרשת, ועל גביה. אנחנו לא גיבורים, אמרנו בנאום התודה, בסך הכל רצינו לחזור לדף הבית בשלום.

הכבוד לא שינה אותנו, לבנו לא גבה, השתן לא עלה לנו לראש, לא נחנו על זרי הדפנה. ב-2007 המשכנו לעשות את העבודה השחורה, להיות השמן שבגלגלי מהפכת הווב 2.0: טווינו קשרים חברתיים בפייסבוק, צילמנו בפליקר, כתבנו בבלוג, ערכנו בוויקיפדיה, חלקנו לינקים ב-StumbleUpon, יצרנו תוספים לפיירפוקס, דירגנו חדשות ב-Digg.

אבל טיים מגזין הפנה אלינו את גבו, ושנה אחרי “אנשי השנה: אתם”, הוא מכריז: “אנשי השנה: הם“. “מי האנשים שעשו את הרעש הגדול בווב 2.0 השנה? היו אלה הם”, הוא אומר ומפרט: “המקצוענים, אנשי המדיה הישנה, אנשי הכספים – כל ההם, שמודעים לכך שיש רווח בגן העדן הסוציאליסטי של פרי הנאתכם”.

כמו במהפכה קומוניסטית הפוכה, בעלי הכוח השתלטו על אמצעי הייצור של העם: הילרי קלינטון יצרה סרטון בחירות פארודי ויראלי, רדיוהד העלו אלבום להורדה בחינם, השחקן וויל פרל פתח אתר וידאו קומי, יוצרי הטלוויזיה הרסקוביץ וזוויק השיקו סדרת רשת.

המהפכה שלנו נתחמה מראש. חשבנו שאנחנו מערערים את ההיררכיות המסורתיות ומפלסים שבילים לעולם החדש. לו הבטנו היטב בהשתקפות במסך של טיים מגזין, היינו רואים מאחורינו את הבולדוזרים של התאגידים, מתודלקים בתוכן ובמידע עלינו שסיפקנו חינם, נוהמים חרישית ומחכים לפקודה “נוע!” עכשיו הם מרצפים את גן העדן ובונים עליו פורטל.

IKEA/Web 2.0? (רעיון למשחק מקוון)

המשחק יציג לגולש מילה משונה, והגולש יצטרך לנחש אם מדובר בשם של מיזם ווב 2.0 או בשם של רהיט איקאה.

למשל:

Mammut

Wakoopa

פספוס ויראל פרסומי ישראלי

מנטוס עשו בשכל – במקום להתעלם או לתבוע, הם חיבקו את ויראל המנטוס בקולה והפכו אותו לשלהם.

לשטראוס יש עוד מה ללמוד. מוטי פרידמן שלח להם אימייל:

לשטראוס שלום רב,
שמי מוטי ויש לי הצעה/בקשה בשבילכם, אני ושותפי הכנו סרטון קטן עבור אתר metacafe בסרטון אנחנו מראים איך אפשר להפוך מילקי כך שהשוקלד יהיה למעלה והקצפת תהיה למטה, לפי דעתי זו אחלה פרסומת בשבילכם ומה שאנו צריכים זה כמה שיתור כניסות לסרטו עצמו, אז נודה לכם אם תעזרו לנו וגם כך תפרסמו את עצמכם ותשלחו את הלינק לכל מי שאתם יכולים. תודה רבה


To Turn The Milki Upside Down – video powered by Metacafe

אני לא יודע אם לסווג את התשובה של שטראוס כיותר תאגידית, יותר עורכדינית או יותר אופיר-פינסית. בכל מקרה, היא תאגידית/עורכדינית/אופיר-פינסית במובן הרע של המילה:

מוטי שלום,

ברצוננו להודות לך על פנייתך בנוגע לרעיון למוצר חדש .

קבוצת “שטראוס-עלית” אינה נוהגת לעשות שימוש ברעיונות המתקבלים מגורמים חיצוניים .

לקבוצת “שטראוס-עלית” מערך עצמאי לפיתוח ומכירת עסקים ומוצרים ,

אשר בין היתר אחראי באופן עצמאי להגיית רעיונות חדשים ויישומם בקבוצה .

בנוסף, הקבוצה קשורה למרכזי המחקר והפיתוח של שותפיה הבינלאומיים .

אנו מודים לך על פנייתך ועל תשומת הלב ומאחלים לך כל טוב .

נשמח לעמוד לשירותך גם בעתיד .

בברכה,

צוות שירות צרכנים.

(ויה קלינגר@דהמרקר)

לדף הבא →